مرتضی بهزادفر روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسانشمالی برای سال ۱۴۰۴ که از سوی مقام معظم رهبری به سال «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده، اقدامات هدفمندی را در دستورکار دارد به گونه ای که جدای از اجرای سیاست های کلان، برنامه های ویژه ای نیز در شهرستان ها اجرا خواهد شد.
وی افزود: رویکرد این است که زمینه های تحقق شعار سال از طریق اقدامات متنوع فراهم شود.
بهزادفر با اشاره به برنامه های استانی برای تحقق شعار سال، گفت: معرفی ابزارهای نوین تامین مالی به سرمایه گذاران از دغدغه هایی است که تولیدکنندگان و سرمایه گذاران با آن مواجه هستند و تلاش می شود با معرفی آن زمینه توسعه سرمایه گذاری فراهم شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانشمالی ادامه داد: موضوع استفاده از ظرفیت های الگوی مشارکت عمومی و خصوصی و پیاده سازی زنجیرههای ارزش راهبردی از دیگر برنامه ها در سال ۱۴۰۱ خواهد بود.
وی یادآور شد: زنجیره ارزش مجموعهای از عملیاتهایی است که در یک صنعت به صورت زنجیرگونه انجام میپذیرد تا به خلق ارزش منجر شود، یکی از الزامات جهش تولید به حداکثر رساندن استفاده از ظرفیتهای تولیدی و افزایش بهره وری و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع مختلف، کسب وکارهای نوپا و فناور و دانش بنیان است.
بهزادفر خاطرنشان کرد: تلاش می شود در ذیل برنامه هفتم توسعه، اهداف و برنامه هایی برای توسعه استان مطرح شود و بی تردید از همه ظرفیت ها استفاده خواهد شد تا بستری مناسب برای سرمایه گذاری، ایجاد شفافیت و نظم در تکمیل طرح های نیمه تمام فراهم شود.
مشارکت ۸۸ هزار بهرهبردار کشاورزی در سرشماری
وی با بیان اینکه طرح سرشماری عمومی کشاورزی از طرح های مهم اجرا شده در سال گذشته بود، گفت: ۸۸ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی استان در این طرح سرشماری شدند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانشمالی افزود: آمار بهره برداران بخش کشاورزی که در سرشماری مشارکت کردند نسبت به سرشماری کشاورزی سال ۹۳ بیش از هفت درصد افزایش یافت.
بهزادفر ادامه داد: به زودی اطلاعات این سرشماری به شکل تفصیلی با هدف رونق در کشاورزی استان در اختیار دستگاه های تصمیم گیر و تصمیم ساز قرار خواهد گرفت.
وی توانمندسازی جوامع محلی با مشارکت مردم را از دیگر طرح های اجرایی در سال ۱۴۰۳ دانست و گفت: موضوع اقتصاد روستا در سال های آغازین برنامه هفتم توسعه در خراسانشمالی هدف گذاری و با کمک دستگاه های اجرایی برنامه هایی در این خصوص تدوین شد.
بهزادفر تصریح کرد: همچنین راهبرد پیاده سازی نظام نوین درآمد استان نیز در سال گذشته دنبال شد به گونه ای که با مشارکت و هم افزایی اداره کل امور مالیاتی خراسان شمالی درآمدهای مالیاتی بسیاری محقق شد.
خراسان شمالی استان دارای حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
این آمار گواه این است که خراسان شمالی به لحاظ توسعه اقتصادی در شرایط مناسبی قرار ندارد و تولیدکنندگان و فعالان بخش اقتصاد، ضعف زیرساخت ها را مانع بزرگ بر سر راه تولید استان می دانند و برخی نیز عقیده دارند برخی مشکلات کشوری از جمله تخصیص ارز، زمان بر بودن آن و ناترازی انرژی مشکلاتی است که دامنگیر تولید شده است.