به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل اوقاف مازندران، سیدحسین حسینپور روز دوشنبه گفت: یک بانوی مازندرانی که خواست نامش ذکر نشود، با حضور در اداره اوقاف و امور خیریه تنکابن یک باب منزل مسکونی خود را وقف کرد.
وی با بیان اینکه این منزل مسکونی دارای سند مالکیت است و در مرکز شهر تنکابن قرار دارد، اظهار کرد: واقف خیراندیش منزل مسکونی خود را با نیت ایجاد مرکز قرآنی و فرهنگی وقف کرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تنکابن ارزش این موقوفه را ۲۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این وقف میتواند نقش مهمی در ترویج فرهنگ قرآنی در سطح شهرستان تنکابن و تربیت قرآن آموزان داشته باشد.
حسینپور عنوان کرد: همچنین این واقف در آبانماه سال گذشته، باغ خود را با مساحت ۸۰۰ مترمربع با نیت خیرات به ارزش ۳۳۰ میلیارد ریال وقف کرده بود.
به گزارش ایرنا، وقف عقدی است که در آن مالی بخشیده میشود تا مردم یا گروهی از آنان از منافعش استفاده کنند. در وقف، نه واقف و نه آنها که برایشان وقف شده، حق فروش یا بخشیدن مال وقفی را ندارند. در روایات، با عنوان «صدقه جاریه» بر وقف تأکید شده است. پیشینه وقف به پیش از اسلام برمیگردد. البته در زمان پیامبر(ص) وقف میان صحابه رایج شد.
وقف از عقود اسلام است که در کتابهای فقهی، از شرایطِ صحت و احکام آن سخن میآید. وقف به ۲ قسم وقف خاص و وقف عام تقسیم شده است. احداث مسجد، مدرسه، کتابخانه، بیمارستان و زیارتگاه از کارکردهای وقف معرفی شده است. در کشورهای اسلامی، سازمانهایی برای اداره اوقاف وجود دارد.