شناسهٔ خبر: 72430715 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

قدردانی از زحمات تامین کنندگان نان کشور در روز گندم

رئیس بنیاد علوم و فنون غلات، نامگذاری روز گندم و نان را یادگار شهید رئیسی و اقدامی به منظور قدردانی از زحمات تامین کنندگان نان مردم توصیف کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس بنیاد علوم و فنون غلات ایران در گفتگو با رسانه ملی درباره نامگذاری ۳۱ فروردین به عنوان روز گندم و نان اظهار داشت: این نامگذاری به دستور رئیس جمهور شهید جناب آقای رئیسی و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شد تا ضمن جلب توجه بیشتر عموم به این موضوع، از زحمات کسانی که طی دهه‌های اخیر با تامین گندم مورد نیاز کشور، اجازه نداده‌اند بحرانی در این زمینه ایجاد شود، قدردانی شود.

جمشیدی با اشاره به مشکلات مقطعی و تکراری که گاهی در تامین و عرضه محصولات کشاورزی و غذایی رخ می‌دهد، تصریح کرد: ما می‌بینیم که حتی در تامین سیب زمینی یا پیاز نیز مشکلاتی ایجاد می‌شود، اما درباره گندم و نان مشکل جدی و بحرانی رخ نداده، که دلیل آن تلاش و پیگیری مستر دست اندرکاران این امر است.

رئیس بنیاد علوم و فنون غلات با اشاره به پیش بینی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان تولید امسال اظهار داشت: برآورد جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی این است که حدود ۱۱ میلیون تن تولید داخلی خواهیم داشت و ممکن است ۲ تا ۴ میلیون تن نیز وارد کنیم.

جمشیدی افزود: البته اگر مواردی مانند بارندگی مناسب و کشت به موقع باشد، به رقم ۱۳ میلیون تن خواهیم رسید و نیازی به واردات نخواهد بود.

رئیس بنیاد علوم و فنون غلات با بیان اینکه به دلیل کمبود آب ممکن است رویکرد خودکفایی صد در صد منطقی به نظر نرسد، تصریح کرد: باوجود کم آبی، می‌توانیم با افزایش عملکرد و بالا بردن بهره وری و تولید بیشتر، مشکل کم آبی را جبران کنیم؛ بنابراین باید سیاست‌های دولت به گونه‌ای باشد که عمده نیاز کشور به گندم از طریق تولید داخل تامین شود.

جمشیدی یکی از ماموریت‌های بنیاد علوم و فنون غلات را بررسی و ارائه راهکار‌های مناسب برای بهبود تولید غلات به ویژه گندم خواند و افزود: با توجه به اینکه نان ماده غذایی اصلی مردم ماست و با توجه به وضعیت آب و خاک ایران ما باید به دنبال راهکاری برای ارتقاء تولید باشیم که سازگار با شرایط باشد و نمی‌توانیم روش‌های کشور‌های دیگر با شرایط جغرافیایی متفاوت را بکار گیریم. از این رو با همکاری مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها تلاش می‌کنیم بهترین راه را برای بهبود تولید این محصول مقدس ارائه دهیم.

<div id="video-display-embed-code_12236574"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4502631/12236574?width=600&height=350"></script></div>