شناسهٔ خبر: 72420170 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

تحول در منطقه آزاد انزلی با طعم اقدام و عمل؛

مرور ۱۰۰ روز نخست مدیریت جدید

تحول در منطقه آزاد انزلی با طعم اقدام و عمل؛ در حالی که تنها ۱۰۰ روز از آغاز به‌کار مدیریت جدید سازمان منطقه آزاد انزلی گذشته، این منطقه شمالی شاهد جهشی معنادار در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده است؛ تحولی که با رویکردی مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی، توسعه زیرساخت‌ها و بازآفرینی اعتماد عمومی شکل گرفته و نویدبخش آینده‌ای متفاوت برای گیلان و اقتصاد دریاپایه کشور است.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد انزلی؛ نخستین صد روز کاری مدیریت جدید در این سازمان، با مجموعه‌ای از اقدامات هدفمند در حوزه‌های زیرساختی، تولیدی، گردشگری، فرهنگی و تعاملات ملی، این منطقه را بار دیگر در کانون توجه اقتصاد ملی قرار داده است.

 تقویت پیوندهای ملی برای توسعه محلی؛ دیپلماسی فعال با مجلس و دولت

مهمترین اهدافی که منطقه آزاد انزلی به عنوان چشم انداز طی پنج سال آتی هدفگذاری نموده را باید مشتمل بر تکمیل زیرساخت‌های حمل و نقلی، پهنه‌های صنعتی، امکانات گردشگری، تفریحی و ارتقای شاخص‌های عمران روستایی در محدوده 8600 هکتاری نخستین منطقه آزاد شمال کشور عنوان‌ کرد.

تعامل گسترده با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، فراکسیون مناطق آزاد و نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی یکی از مهم‌ترین گام‌های اعتمادسازی و هم‌افزایی سیاسی برای توسعه منطقه بوده است. از سوی دیگر، رایزنی‌های مستقیم با مقامات کشوری از جمله وزیر راه، مدیران عامل راه‌آهن، بنادر، فرودگاه‌ها و رئیس سازمان هواپیمایی کشور، گامی مهم در راستای اتصال منطقه به زنجیره‌های حمل‌ونقل ملی و بین‌المللی به‌منظور بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌ها و مزیت‌های منطقه آزاد انزلی در معادلات دیپلماسی اقتصادی و ترانزیتی تلقی می‌شود.

شتاب در توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل؛ تولید، تجارت و ترانزیت

در حوزه حمل‌ونقل، عملیات اجرایی احداث هفتمین پست اسکله بندر کاسپین پس از پنج سال وقفه از سر گرفته شد و با آغاز پروازهای نخستین ایرلاین گیلانی و شروع فعالیت کارگوی هوایی در فرودگاه سردار جنگل، ظرفیت لجستیکی و صادراتی منطقه آزاد انزلی به‌صورت چشم‌گیری افزایش یافت.

در شروع سال "سرمایه‌گذاری برای تولید"؛ تکمیل حلقه‌های زیرساختی زنجیره ترانزیت، به‌عنوان یک پیش‌نیاز حیاتی برای تسهیل و توسعه فرایندهای تولیدی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

بدین منظور با فعال‌شدن مسیر ترانزیت هوایی، منطقه آزاد انزلی و استان گیلان دارای تمام زیرساخت‌های حمل‌ونقلی زمینی، دریایی، ریلی و هوایی شده که در نوع خود فرصت مناسبی برای ایفای نقش بیشتر در معادلات ترانزیتی و اقتصادی کشورهای منطقه برای جمهوری اسلامی ایران فراهم می‌کند.

از سوی دیگر به‌منظور جذب حداکثری بارهای ترانزیتی، و خدمات‌رسانی به حمل‌ونقل صادرات - واردات کشورمان، تکمیل  پست اسکله‌های باقی‌مانده مجتمع بندری به‌عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفته است.

در این بازه زمانی، سه واحد صنعتی به بهره‌برداری رسید و کارگروه رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری تشکیل شد؛ اقدامی در راستای رونق تولید و جذب سرمایه‌گذاران جدید که می‌تواند نقش بسزایی در افزایش اشتغال و رشد اقتصادی استان ایفا کند.

از سوی دیگر با توجه به الحاق و اضافه شدن محدوده‌های صنعتی و فرودگاهی، این برنامه کاری باهم‌افزایی نهادهای استانی به منظور بازبینی برنامه‌های زیرساختی در پهنه‌های مربوط با توجه به مزایا و معافیت‌های قانونی منطقه آزاد انزلی، در دستورکار قرار دارد.

در حوزه بندری نیز حول محور ایفای نقش مؤثر در مناسبات کریدور و حمل‌ونقل داخلی و بین‌المللی کشورهای منطقه شاهد هم‌افزایی میان اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان، شرکت راه‌آهن ، فرودگاه بین‌المللی رشت و گمرکات به‌منظور جذب حداکثری کالاهای ترانزیتی و افزایش سهم این منطقه در سبد صادرات تولیدات داخلی به بازارهای هدف و واردات مواد اولیه، کالاهای اساسی هستیم.

فعال‌سازی گردشگری دریایی و خدمات سفر  | رونق فرهنگی و ورزشی با رویکرد اجتماعی؛ نقش‌آفرینی ملی، نشاط محلی

برنامه کاری حوزه گردشگری این سازمان تعمیم رویدادهای مختلف فرهنگی، هنری، گردشگری از فاز تجارت و گردشگری منطقه در سطح روستاهای منطقه باهدف تقویت بوم‌گردی روستایی و اشتغال‌زایی مولد برای ساکنین منطقه آزاد انزلی است 

همچنین با آغاز عملیات لایروبی مارینا پس از پنج سال وقفه، گام بلندی در مسیر توسعه گردشگری دریایی در منطقه آزاد انزلی برداشته شد. این اقدام زمینه‌ساز اجرای برنامه‌های حمایتی سازمان در حوزه ورزش‌های دریایی، شناسایی استعدادها و برگزاری رویدادهای بین‌المللی در این بخش خواهد بود.

از سوی دیگر، اجرای برنامه‌های متنوع نوروزی شامل نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی و هنری در کنار بهبود زیرساخت‌ها و امکانات گردشگری، باعث شد منطقه آزاد انزلی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ میزبان دو میلیون گردشگر باشد؛ آماری قابل توجه که نشان‌دهنده موفقیت عملکرد ستاد خدمات سفر این منطقه در جذب و رضایت گردشگران است.

برگزاری مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در منطقه آزاد انزلی، از جمله مسابقات بین‌المللی شطرنج، جشنواره «نقش و نغمه» که جلوه‌ای زنده از آیین‌ها و فرهنگ اقوام مختلف ایران را به نمایش گذاشت، و رویداد «کاپیتان» برای بزرگداشت سیروس قایقران، چهره ماندگار فوتبال کشور، از جمله اقدامات شاخص در این حوزه بوده است.

همچنین جشنواره‌هایی مانند «بهار در بهار»، مجسمه‌های شنی، بادبادک‌ها و غذا، مراسم تجلیل از مرشدان و قهرمانان ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی گیلان، و برگزاری افطاری برای سه‌هزار نفر، بخشی از تلاش‌های حوزه فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان در دوره مدیریت جدید است.

این برنامه‌ها با هدف ایجاد نشاط اجتماعی، تقویت هویت بومی و ترویج همدلی میان مردم برگزار شده‌اند تا علاوه بر آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم نوروزی و رمضانی اقوام مختلف، خاطره‌ای خوش از حضور در منطقه آزاد انزلی برای گردشگران و بازدیدکنندگان رقم بخورد.

دیپلماسی اقتصادی و نمایشگاهی

در حوزه نمایشگاهی، منطقه آزاد انزلی با حضور فعال در نمایشگاه‌های اوراسیا و گردشگری، تلاش کرده تا ظرفیت‌های اقتصادی خود را به بازارهای هدف معرفی کند. همچنین در این مدت، مقامات بلندپایه کشوری از جمله رئیس دفتر رئیس‌جمهور، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریا محور، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، دبیر شورای مناطق آزاد، استاندار گیلان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی به‌طور میدانی از ظرفیت‌ها و طرح‌های منطقه بازدید کردند.

برگزاری رویدادهای فرهنگی، هنری، ورزشی و گردشگری در قالب نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و نشست‌های تخصصی با رویکرد ملی و بین‌المللی، یکی از محور های اصلی برنامه‌های سازمان منطقه آزاد انزلی است که در سال جدید به طور جدی دنبال می‌شود.

ورود به فاز تحول

اقدامات ۱۰۰ روزه نخست مدیریت جدید سازمان منطقه آزاد انزلی نشان از ورود به فاز تحول دارد. با تکیه بر تعامل گسترده، بازآفرینی زیرساخت‌ها و تمرکز بر ظرفیت‌های بومی، این منطقه بار دیگر به کانون امید برای توسعه شمال کشور و حلقه‌ای کلیدی در راهبرد اقتصاد دریاپایه تبدیل شده است.

منطقه آزاد انزلی؛ کانون تجارت و گردشگری در کریدور بین‌المللی شمال-جنوب 

گفتنی است، چشم‌انداز 5 ساله منطقه آزاد انزلی، تبدیل شدن به قطب اقتصادی و گردشگری در سطح ملی و بین‌المللی است. این منطقه با تکمیل زیرساخت‌های حمل‌ونقل، توسعه پهنه‌های صنعتی و گردشگری و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای با کشورهای اوراسیا و کریدور شمال ـ جنوب، به دنبال جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است. 

منطقه آزاد انزلی به‌عنوان نخستین منطقه آزاد شمال کشور، به‌دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فرد خود در استان گیلان، نزدیکی به پایتخت، هم‌جواری با دریای خزر و قرارگیری در یکی از قطب‌های جمعیتی و صنعتی کشور، از مزایای ویژه‌ای برخوردار است.

این منطقه با برخورداری از زیرساخت‌های حمل‌ونقل پیشرفته شامل بندر، راه‌آهن، جاده و فرودگاه، در مقایسه با سایر مناطق آزاد کشور، جایگاه ممتازتری دارد.

در سطح بین‌المللی نیز، انزلی به‌عنوان یکی از مبادی اصلی کریدور شمال-جنوب و مسیر ترانزیتی چین-قزاقستان-ایران، نقش مهمی در معادلات حمل‌ونقل منطقه‌ای ایفا می‌کند. همچنین موقعیت ژئوپلیتیکی آن، فرصت همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان اکو، شانگهای و بریکس را به‌طور جدی فراهم کرده است.

 

 

انتهای پیام/