شناسهٔ خبر: 72416683 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ثبت ملی ۵ میراث معنوی شهرستان قاینات

پنج سنت و آیین قدیمی به نام شهرستان قاینات و مشترک با استان خراسان جنوبی در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان قاینات گفت: پخت نان سنتی گروز در روستای بیهود، پخت نان سنتی نفته، پخت نان سنتی پادرازی و آیین بی‌بی حور و بی‌بی نور در روستای روم شهرستان قاینات در این دور به ثبت رسیدند.

حمید عباس‌زاده اضافه کرد: همچنین دانش کاشت، داشت و برداشت زرشک نیز به نام قاینات و چند شهرستان دیگر استان ثبت شد.

او ضمن قدردانی از همکاران اداره و معاونت میراث‌فرهنگی استان، ادامه داد: پرونده این پنج آیین و سنت پس از چندین دور تحقیق میدانی همراه با بررسی اصالت و قدمت آنها و در یک بازه زمانی ۲ساله تکمیل شده و به ثمر نشسته است.

عباس‌زاده همچنین به رسوم دیگری هم، چون آیین کاشت، داشت و برداشت زعفران، قارت بافی روستای گریمنج، کوزه شکنی، بی‌بی گردی، شیره پزی انگور، پالان دوزی، هم‌شیری نیز اشاره کرد که در فهرست آثار معنوی کشور به نام قاینات یا مشترک با نقاط دیگر استان به ثبت رسیده است و در ادامه افزود: میراث‌فرهنگی ناملموس یا میراث معنوی، ارزشمندترین گنجینه‌های فرهنگی مردم هر منطقه است که ریشه در تمدن و تاریخ آن دارد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان قاینات ادامه داد: این میراث، گستره وسیعی از هنر‌های بومی، آیین‌های سنتی، جشن‌ها و مراسم ملی، مهارت‌های دستی و فرهنگ شفاهی مردم را شامل می‌شوند که ویژگی‌هایی هم، چون تکرارناپذیری، غیرقابل جایگزینی، هویت بخشی و ترسیم مسیر زندگی آیندگان دارد که آن را خاص و منحصر‌به‌فرد می‌کند.

او در پایان خبر داد: اکنون پرونده ورزش‌های بومی محلی در حال تکمیل است و امید که در آینده اخبار جدیدی برای همشهریان داشته باشیم.