به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ هادی طحاننظیف صبح امروز (شنبه ۳۰ فرودین ماه) در اولین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۴، گفت: طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز از سوی شورای نگهبان تأیید شد و میتواند فرایند ابلاغ خودش را طی کند.
بیشتر بخوانید؛
سرمایهگذاری برای تولید؛ مأموریتی ملی با پشتوانه قانون اساسی
وی بیان کرد: لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بینالمللی ترمیم و توسعه هم خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره به داوری هم با بررسیهای ما در شورای نگهبان خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
طحاننظیف افزود: لایحه موافقتنامه انتقال محکومان بین جمهوری اسلامی ایران و دولت بولیواری ونزوئلا با ایراداتی مواجه شد که مجلس باید این مصوبه را اصلاح کند.
وی درباره برنامه شورای نگهبان برای تحقق شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید، افزود: شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تعیین شد، یک مأموریت ملی به پشتوانه قانون اساسی است. امیدوارم همه در این جهت حرکت کنند. ما هم در بررسی مصوبات به این موضوع توجه میکنیم.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه، گفت: اساسنامه مرکز نظام ایمنی هستهای کشور مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: ما درباره مفاد لایحه اصلاح قانون سرباز قهرمان اطلاع نداریم. صرفاً کلیات این لایحه فعلاً در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و ما هنوز نسبت به جزئیات آن اطلاعی نداریم. بعد از تصویب لایحه در مجلس، شورای نگهبان میتواند درباره آن اعلام نظر کند.
وی ادامه داد: لایحه موافقتنامه بین دولت ایران و ژاپن درباره کمک به همکاری متقابل در امور گمرکی با بررسیهایی که در شورای نگهبان انجام شد، خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
طحاننظیف گفت: لایحه موافقتنامه دولت جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان در زمینه انتقال محکومان به تأیید شورای نگهبان رسید.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: شورای نگهبان درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری پیش از این اعلام کرده بود که نکتهای در این خصوص ندارد، اما هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی مجمع تشخیص ایراداتی در این مورد وارد کرده است.
وی ادامه داد: اصلاح اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار یا فیبر نوری و اصلاح اساسنامه سازمان توسعه پارک فناوری پردیس به تأیید شورای نگهبان رسید. همچنین درباره اساسنامه صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک ایرادات و ابهاماتی وجود داشت.
طحاننظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه در حال حاضر لوایح CFT و پالرمو در حال بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام است، آیا مجمع برای برررسیها و تصمیمگیری خود، از شورای نگهبان مشورت خواسته یا نمایندهای از شورای نگهبان در این جلسات مجمع حضور دارد، گفت: زمانی که مصوبهای در حال رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان است، بعد از اصرار مجلس شورای اسلامی بر مصوبه قبلی خود، موضوع برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع میشود.
وی ادامه داد: در این فرایند، اخذ نظر مشورتی شورای نگهبان پیشبینی نشده است، اما نمایندگانی از مجلس و شورای نگهبان در جلسات مجمع حضور پیدا میکنند، با این هدف که نماینده مجلس درباره مصوبه نظرات تبیینی را ارائه دهد و نماینده شورای نگهبان هم که اغلب بنده در این جلسات حضور مییابم، ایرادات شورای نگهبان را تشریح کند. اما به صورت کلی، پیشبینی در خصوص دریافت نظر مشورتی شورای نگهبان در این خصوص صورت نگرفته است.
طحاننظیف درباره برنامه شورای نگهبان برای بهروزرسانی قوانین قدیمی و سنتی در عصر دیجیتال، گفت: پژوهشکده شورای نگهبان در تهران و مجمع مشورتی فقهی در قم به بررسی و تقویت مصوبات پرداخته و جلساتی با دستگاهها و مجریان برگزار میکنند. همچنین از فناوریهای نوین استفاده میشود و این روند در حال تقویت است.
وی افزود: شورای نگهبان نسبت به مصوبات تبدیلشده به قانون یکبار اظهارنظر کرده است. اگر اصلاحاتی متناسب با اقتضائات روز لازم باشد، مسیر این اصلاح از مجلس آغاز میشود. ممکن است این اصلاحات از طریق تقدیم طرح یا لایحه انجام شود که ترتیبات خاص خود را دارد. در هر صورت، اگر مجلس مصوبهای در این زمینه داشته باشد، ما نیز آن را بررسی خواهیم کرد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: علت الحاق به کنوانسیون پالرمو در دستور کار مجمع تشخیص قرار دارد، ایرادات هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام است که با اصرار مجلس این موضوع به مجمع تشخیص ارجاع شده است.
وی درباره آخرین وضعیت بررسی طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی، متذکر شد: طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی تاکنون چند بار بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بوده، چرا که شورای نگهبان ایرادات و ابهاماتی نسبت به این طرح داشته که در این رفت و آمدها به مرور زمان کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: اگر مجلس اصلاحات لازم را در مصوبه انجام دهد، ما آن را بررسی خواهیم کرد. کار اصلاح این طرح در کمیسیون انجام شده و اکنون در نوبت رسیدگی در صحن مجلس قرار دارد. ما اصلاحات مجلس را مجدداً بررسی خواهیم کرد.
طحاننظیف در پاسخ به سوالی درباره توافق جامع ایران و روسیه، گفت: چارچوب بررسیهای ما در مورد موافقتنامههای بینالمللی مثل سایر مصوبات، شرع و قانون اساسی به ویژه اصول ۷۷ و ۱۲۵ است.
وی تاکید کرد: اگر توافق جامع ایران و روسیه در این چارچوب باشد و در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد و برای ما ارسال شود، آن را بررسی خواهیم کرد.
طحاننظیف در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت شورای نگهبان بر توافق احتمالی ایران و آمریکا، گفت: با توجه به اینکه تازه این مذاکرات به شکل غیر مستقیم آغاز شده، باید ببینیم به کجا میرسد.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه درباره عوامل افزایش مشارکت مردم در انتخابات، گفت: بر اساس، پیمایشهای ملی و نظرسنجیهای متعدد مراکز علمی و دانشگاهی و دستگاههای مسئول، اصلیترین عوامل مؤثر در مشارکت انتخاباتی، موضوعات اقتصادی، معیشتی و عمل مسئولان به وعدههایشان است.
وی ادامه داد: با این حال و حتی اگر سهم شورای نگهبان در این زمینه اندک هم باشد، همواره موضوع مشارکت برای ما مهم بوده و انشاءالله خواهد بود. همانطور که در گذشته بر این مسئله ما تاکید داشتیم، انشاءالله در آینده هم مورد نظر و تاکید خواهد بود.
طحان نظیف در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسکانیوز درباره آخرین روند لایحه ارتقای امنیت زنان با وجود تاکید رهبر انقلاب گفت: در جریان جزییات این لایحه نیستیم زیرا این کار را مغایر استقلال مجلس می دانیم اما پس از این که تصویب شد و به شورای نگهبان آمد آن را بررسی خواهیم کرد.
انتهای پیام/