احمدرضا خاناحمد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان بیان کرد: نویسنده با بازآفرینی همان موضوع قدیمی و کهن را با ساختاری جدید و زبانی امروزی بهروزرسانی کرده تا مخاطب با آن ارتباط بهتری برقرار کند و روح آن اثر را در یک کالبد جدید ببیند و از آن لذت ببرد. بازآفرینی به نوعی نوزایی و احیاست.
این نویسنده اصفهانی که در بخش داستان کوتاه جایزه ملی داستان و بازآفرینی با اثر «قصاب» برگزیده شده است، درباره موضوع بازآفرینیشده در داستانش توضیح داد: در «قصاب» واقعهای قرآنی را بازآفرینی کردهام. داستان قرآنی حضرت ابراهیم و قربانی کردن فرزندش، اسماعیل، موضوع بازآفرینیشده است که آن را با مضمون دفاع مقدس ایران گرده زدهام و به نوعی آن داستان در این داستان تکرار شد.
خاناحمد با بیان اینکه در کارگاههای برگزارشده توسط دبیرخانه جایزه شرکت کرده است، درباره تأثیر این آموزشها بر ارتقای کیفیت داستانش اظهار کرد: این کارگاههای آموزشی بینش نویسندهها را درباره موضوع بازآفرینی و نحوه آن و اساس و الزامات بازآفرینی یک رویداد در حیطههای تاریخی و مذهبی و حیطههای دیگر ارتقا داد و این کارگاهها بسیار مؤثر بودند. افرادی که در این کارگاهها شرکت کردند، نسبت به افرادی که شرکت نکردند، به بینش جدیدی دست یافتند و این بینش روی داستانها و ساختار داستانی و محصول نهاییشان تأثیر چشمگیری گذاشت.
این نویسنده اصفهانی خاطرنشان کرد: این داستان را در اواسط دهه نود نوشته بودم و ازآنجاکه موضوع و ساختارش بازآفرینی محسوب میشد، به وسیله بینشی که به دست آورده بودم و طبق الگوهایی که در کارگاهها بیان شده بود، خط سیر بازآفرینیاش را تقویت و به نوعی بازنویسیاش کردم و برای این جایزه ادبی آماده شد.
او در پایان تأکید کرد: اگر این جشنواره ادامه یابد، آن دسته از آثار پرقدمتی که بخشی از نسل امروز نمیتوانند با آن ارتباط برقرار کنند یا وقایعی که تکراری شدهاند، احیا شده و در کالبد جدیدتری برای مدتی طولانیتر به حیات خود ادامه خواهد داد.
∎