شناسهٔ خبر: 72405796 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در ملایر؛

ارتقای شاخص ۹۳ درصدی بهسازی روستایی

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر از ارتقای ۹۳ درصدی شاخص بهسازی روستایی در این شهرستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان ؛ مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر گفت: در اجرای طرح هادی روستایی از میانگین کشوری با ۶۲ درصد بالاتر است.

روح‌الله بهرامی افزود: از محل اعتبارات سال گذشته در ۷۵ روستا اجرای طرح هادی داشتیم و ۱۲ روستا نیز بازنگری طرح شد و از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲ در ۸۷ روستای این شهرستان یا بازنگری و طرح هادی با تعداد ۱۴۴ طرح اجرا شد.

وی بیان کرد: سال گذشته اجرای آسفالت در ۵۰ روستا نیز برنامه‌ریزی شد که در ۴۶ روستا تاکنون اجرای آسفالت انجام شده و چهار روستا نیز عملیات زیرسازی آن اجرا و در اولین فرصت آسفالت انجام می‌شود.

مدیر بنیاد مسکن ملایر یادآور شد: در مجموع ۳۰۷ هزار و ۶۸۲ مترمربع معادل ۴۱ هزار و ۶۵۲ تُن آسفالت از محل اعتبارات سال گذشته در این تعداد روستا انجام شده و در یا در حال انجام است و در ۶۶ روستا به طول ۴۸ کیلومتر عملیات زیرسازی انجام شده است.

بهرامی با تاکید بر اینکه ملاک ما برای اجرای طرح هادی روستایی و مبنای مبادله موافقت‌نامه، روستاهای بالای ۲۰ خانوار است، گفت: در این راستا از ۱۶۳ روستای بالای ۲۰ خانوار، برای ۱۴۷ روستای بالای ۲۰ خانوار اجرای طرح انجام شده و در عین حال در سه روستای زیر ۲۰ خانوار به صورت دیون کار انجام شده که در مجموع اجرای طرح هادی به ۱۵۰ روستا حداقل در یک فاز عملیاتی شده است.

 مدیر بنیاد مسکن ملایر گفت: از محل اعتبارات سال گذشته در ۷۵ روستا اجرای طرح هادی داشتیم و ۱۲ روستا نیز بازنگری طرح شد و از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲ در ۸۷ روستای این شهرستان یا بازنگری و طرح هادی با تعداد ۱۴۴ طرح اجرا شد. وی با بیان اینکه با تخصیص حداکثری در سال ۱۴۰۲، ملایر بیشترین جذب اعتبار قیر رایگان را داشت، ادامه داد: این اعتبارات از محل استانی، اعتبارات در اختیار نمایندگان مجلس، ملی و شرکت نفت، قیر رایگان و فروش زمین بوده است.

مدیر بنیاد مسکن ملایر اجرای ابنیه در ۳۰ روستا شامل جدول‌گذاری، کانال سنگی و دیوار حائل را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: از این تعداد اجرای ابنیه در ۲۷ روستا به اتمام رسیده و سه روستا نیز در حال انجام است و در مجموع ۲۳ هزار و ۱۸۷ مترطول جدول‌گذاری بالغ بر ۲۳ کیلومتر در این ۳۰ روستا اجرا شده است.

بهرامی با بیان اینکه از این میزان ۳۰ متر طول شامل اجرای کانال سنگی و ۱۷۰ مترطول دیوار حائل بوده است، بیان کرد: یک‌هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲ برای بازنگری و اجرای طرح هادی در ۸۷ روستای این شهرستان هزینه شد.

 وی با اشاره به اینکه از محل اعتبارات ۱۴۰۳ چهار روستا برای اجرای طرح هادی اضافه خواهد شد، اظهار کرد: با تخصیص اعتبارات امسال، هم‌تراز شاخص استانی خواهیم شد و شاخص اجرای طرح هادی شهرستان ملایر به ۹۳ درصد خواهد رسید.

مدیر بنیاد مسکن ملایر یادآور شد: مبادله موافقتنامه سال ۱۴۰۳ انجام شده و به دنبال تخصیص اعتبارات هستیم و عملیات اجرایی طرح هادی روستایی از اسفندماه شروع سال گذشته آغاز شده است.

بهرامی همچنین درباره صدور سند مالکیت روستایی، گفت: در ۱۳۷ روستای این شهرستان عملیات صدور سند شروع شده و برای ۲۴ هزار و ۹۹۰ نقشه کاداستری تهیه و از این تعداد ۲۰ هزار و ۴۴۶ سند مالکیت صادر شده است.

وی با بیان اینکه ۸۲ درصد صدور سند املاک روستایی در این شهرستان انجام شده، افزود: در روستای پاتپه گونسبان نیز از ۸۷ نقشه و پرونده تشکیل شده برای اماکن روستایی، ۷۲ جلد سند صادر شده و مابقی هم ظرف چند روز آینده صادر می‌شود.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر گفت: ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکونی روستایی کم‌دوام و ناایمن در این شهرستان وجود دارد که تاکنون ۱۹ هزار و ۸۰۰ واحد مقاوم‌سازی و نوسازی شده است.

بهرامی ادامه داد: شاخص مقاوم‌سازی مسکن روستایی ملایر ۷۷ درصد است که در مقایسه با شاخص استانی با ۶۸ درصد و کشوری ۵۴ درصد، بالاتر از شاخص استانی و کشوری است.

وی افزود: سهمیه ابلاغی مسکن روستایی از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲، هزار و ۵۴۱ فقره بود که از این تعداد هزار و ۵۲۷ فقره به بانک معرفی و برای هزار و ۳۷۴ واحد عقد قرارداده شده است.

بهرامی تصریح کرد: ۶۲ درصد از واحدهای مسکن روستایی ملایر سال‌ گذشته پایان کار گرفتند، این شهرستان در جذب اعتبارات مسکن روستایی و میزان عقد قرارداد واحدهای مسکونی و معرفی شده به بانک، در رتبه نخست استان همدان قرار دارد.

 مدیر بنیاد مسکن ملایر درصد پرونده‌های معرفی به بانک را ۹۹ درصد و عقد قرارداد را ۹۰ درصد عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد عملیات ساختمانی ۸۵۱ واحد مسکن روستایی به اتمام رسیده و در مرحله اسکان و بهره‌برداری توسط مالکان است.

بهرامی با بیان اینکه ۶۲ درصد از واحدهای مسکن روستایی ملایر سال‌ گذشته پایان کار گرفتند، افزود: این شهرستان در جذب اعتبارات مسکن روستایی و میزان عقد قرارداد واحدهای مسکونی و معرفی شده به بانک، در رتبه نخست استان همدان قرار دارد.

 وی گفت: حدود ۶ هزار واحد مسکن روستایی در این شهرستان نیاز به مقاوم‌سازی دارند که باید در کمترین زمان ممکن این تعداد واحد مسکونی از محل اعتبارات سال ۱۴۰۳ مقاوم‌سازی شود.

مدیر بنیاد مسکن ملایر تاکید کرد: با توجه به اینکه سقف تسهیلات مقاوم‌سازی مسکن روستایی با موافقت هیات وزیران به چهار میلیارد ریال با سود پنج درصد و دوره بازپرداخت ۲۰ ساله افزایش یافت، روستاییان باید فرصت را مغتنم شمرده و از این تسهیلات برای نوسازی مسکن خود استفاده کنند.

 بهرامی تاکید کرد: شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز می‌توانند از تسهیلات مقاوم‌سازی مسکن استفاده کنند.

وی یادآور شد: شهرستان ملایر ۲۰۴ روستای دارای سکنه با ۲۳ هزار و ۱۸۳ خانوار دارد که از ابتدای اجرای طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی، ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکن روستایی در این شهرستان غیرایمن شناسایی شد.