شناسهٔ خبر: 72405101 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

نهج‌البلاغه نقل محفل هم‌اندیشی استادان؛ از توانمندسازی دانشجویان تا چاشنی «شعر انتظار»

رئیس جشنواره امامت و مهدویت استان مرکزی (جشنواره شعر انتظار) گفت: یکی از مهم‌ترین کارگاه‌های معرفتی ترم جاری دانشگاه در راستای توانمندسازی دانشجویان و فعالان فرهنگی به‌ویژه در برنامه‌های هم‌اندیشی اساتید، پرداختن به حکمت‌ها و نامه‌های نهج‌البلاغه است.

صاحب‌خبر -

محمدباقر توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اقدامات پیش رو و انجام شده این دانشگاه در برگزاری پنجمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با موضوع شعر انتظار و استفاده از فراز‌های نامه ۳۱ نهج‌البلاغه به عنوان محور برنامه‌های جشنواره پنجم را تشریح کرد.

وی درباره برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برای این موضوع از نهج‌البلاغه توضیح داد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری نسبت به مطالعه نهج‌البلاغه به‌خصوص برای فعالان عرصه فرهنگی و اهمیت و گستره فرهنگ در اقطاب تأثیرگذار دانشگاه یعنی اساتید و دانشجویان مطمئناً در مرحله نخست خوانش نهج‌البلاغه و در مرحله بعد مطالعه و مباحثه درباره مطالب مطرح شده در نهج‌البلاغه سبب خیرات و برکات فراوانی هم در زندگی فردی هم در جامعه دانشگاهی خواهد شد.

توکلی افزود: یکی از مهم‌ترین کارگاه‌های معرفتی ترم جاری در راستای توانمندسازی دانشجویان و فعالان فرهنگی و در برنامه‌های هم‌اندیشی اساتید پرداختن به حکمت‌ها و نامه‌های نهج‌البلاغه خواهد بود.

رئیس دانشگاه آزاد استان مرکزی درباره اینکه جشنواره با محور نهج‌البلاغه در قشر دانشگاهی و دانشجویی و دیگر اقشار جامعه چه تأثیری دارد عنوان کرد که در حقیقت نهج‌البلاغه برادر قرآن و کتاب امام است و امام نیز قرآن ناطق است؛ بنابراین چنانکه قرآن کریم و کلام الهی کتاب هدایت و چراغ راه زندگی انسانهاست، نهج‌البلاغه نیز چنین است و چون تمام مباحث و موضوعات را در مواجهه با مردم زمان خود دارد و مرتبط با متن زندگی مردم است، می‌تواند بهترین تأثیر را داشته باشد و به عنوان الگوی زندگی مردم به ویژه جوانان در تراز انقلاب و جامعه اسلامی مطرح شود.

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری نیز بار‌ها بر این امر تأکید داشته‌اند، چنانکه می‌فرمایند: این انقلاب در سایه آموزش‌هاى امیرالمؤمنین علیه السلام و با اتکا به قرآن و نهج‌البلاغه به پیروزى رسیده است. امروز تقریباً همان جامعه‌ اسلامى و علوى تشکیل شده و تقریباً همان شرایط در بیشتر ابعاد در جامعه و کشور ما حاکم است. امروز زمان استفاده هر چه بیشتر از نهج‌البلاغه است.

وی برنامه‌های دانشگاه با محور نهج‌البلاغه را اینگونه تشریح کرد: ختم نهج‌البلاغه در ۲۷۰ روز در سال گذشته در گروه ایتا دانشگاه در جمع ۳۰۰ نفری دختران فاطمی انجام شده و پست‌های مربوط به نهج‌البلاغه مرتب بارگذاری شده و در ادامه مسیر، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تبلیغات گسترده جشنواره ملی رسا صورت داده است و برای برگزیدگان واحد دانشگاهی هم به درخواست کانون قرآن و عترت جایزه مصوب شده تا شرکت‌کنندگان بیشتری استقبال کنند. 

توکلی اضافه کرد: یک دوره نهج‌البلاغه خوانی برای کارکنان با صدور گواهینامه از سازمان در نظر گرفته شده که هماهنگی‌ها با آموزش نیروی انسانی قبل از عید انجام شد تا ان‌شاءالله از دهه کرامت ویژه هیئت خادمیاران در بخش کارکنان و دانشجویان آغاز شود.

رئیس دانشگاه آزاد اراک اقدامات و پیش‌بینی‌هایی که برای مشارکت سازمان‌ها و نهاد‌های خارج دانشگاه شده و می‌شود را یادآوری کرد و گفت: با توجه به برگزاری جشنواره شعر انتظار در واحد اراک در چهار سال متوالی ارتباط با نهاد‌هایی فرهنگی سطح شهر شناسایی شده‌اند که در این زمینه حمایت خواهند کرد.

وی افزود: برای مشارکت دانش‌آموزان نیاز به جلسه‌ای با مدارس سما و نیز آموزش و پرورش استان است. آمادگی ایجاد بخش دانش‌آموزی در فراخوان نهضت نهج‌البلاغه وجود دارد.

توکلی با توضیح تمهیداتی که برای پیوست رسانه‌ای جشنواره اندیشیده شده است، ادامه داد: به نظر می‌رسد موضوع «جوان تراز انقلاب» مرتبط با این نامه از نهج‌البلاغه هست، شاخص‌های جوان انقلابی در نامه ۳۱ نهج البلاغه؛ بنابراین برای جلب مشارکت حداکثری باید امتیازات تشویقی برای شرکت اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد در نظر گرفت و در این راستا یک نشست خبری هنگام رونمایی از پوستر و فراخوان و یا قبل از اختتامیه با حضور رسانه‌های استان و شهر در دانشگاه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/