شناسهٔ خبر: 72401531 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

امام جمعه چهاربرج:

نباید اقتصاد را به میز مذاکره گره زد

امام‌جمعه چهاربرج گفت: تجربه برجام آموخت که شرطی‌سازی اقتصاد و سیاست بر پایه گفتگوها، آسیب‌پذیری را افزایش می‌دهد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،حجت‌الاسلام‌والمسلمین اصغر جلالی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته در چهاربرج با اشاره به روز ارتش جمهوری اسلامی و سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار کرد: هم‌گرایی بین «میدان» و «دیپلماسی» با مشارکت در گفت‌و‌گو‌های امنیتی منطقه‌ای، توازن قدرت را به نفع ایران تغییر می‌دهد.
 
امام‌جمعه چهاربرج با اشاره به اینکه در جهان امروز، دیپلماسی و قدرت نظامی دو روی یک سکه‌اند؛ یکی بدون دیگری ناتمام است، افزود: تاریخ نشان داده است که پشت هر دیپلماسی موفقی، نیرو‌های مسلح مقتدری ایستاده و این گزاره، نه یک شعار که حقیقتی راهبردی است که نقش محوری ارتش و سپاه را در پیشبرد اهداف ملی و بین‌المللی ایران آشکار می‌سازد.
 
وی با بیان اینکه تاریخ ثابت کرده است که قدرت بازدارندگی نیرو‌های مسلح ایران، با تکیه بر ایمان، وحدت و نوآوری، دشمنان را به عقب‌نشینی واداشته است، گفت: امروز نیز ارتش و سپاه پاسداران، با درک صحیح از تهدیدات نوین، از پهنه‌های سایبری تا جنگ‌های نامتقارن، همچون سدی مستحکم از کیان ایران دفاع می‌کنند.
 
جلالی با اشاره به اینکه تعبیر نورانی «تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّه»؛ همین آمادگی و بازدارندگی است که دشمن را می‌هراساند و صلح را به ارمغان می‌آورد، تصریح کرد: باید توان دفاعی کشور را در جهت تثبیت صلح در منطقه، آماده و قدرتمند داشت. به قول معروف: «اگر صلح می‌خواهی، آماده جنگ باش».
 
امام‌جمعه چهاربرج با بیان اینکه نیرو‌های مسلح، به‌عنوان حصار و سد محکم دفاع از تمامیت ارضی و پناهگاه امن ملت ایران، همواره نقش بی‌بدیلی در مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی ایفا کرده‌اند، اظهار کرد: تقویت مستمر آمادگی‌های حداکثری این نیروها، چه در حوزه سخت‌افزاری و چه در عرصه نرم‌افزاری، نه تنها یک ضرورت راهبردی، بلکه تکلیفی ملی برای حفظ امنیت و عزت کشور محسوب می‌شود.
 
وی با تأکید بر آمادگی سخت‌افزاری و توان بازدارندگی در برابر تجاوز، افزود: آمادگی سخت‌افزاری نیرو‌های مسلح، شامل ارتقای توان تسلیحاتی، بهبود ساختار‌های سازمانی، و تأمین معیشت مطلوب برای نیرو‌های ایثارگر است. این مؤلفه‌های درهم‌تنیده و ممزوج، پایه ملموس اقتدار دفاعی کشور را تشکیل می‌دهد و بازدارندگی در برابر تهدیدات متعارف را تضمین می‌کند.
 
جلالی گفت: پیشرفت‌های چشمگیر ایران در حوزه‌هایی مانند موشکی، پهپادی، و فناوری‌های دفاعی بومی که حتی مورد تحسین منتقدان نیز قرار گرفته، گواهی بر این مدعاست. با این حال، دشمنان با سوءاستفاده از نقاط ضعف اقتصادی و تبلیغات رسانه‌ای، می‌کوشند این دستاورد‌ها را کوچک نشان دهند.
 
امام‌جمعه چهاربرج تصریح کرد: در کنار توان سخت‌افزاری، آنچه نیرو‌های مسلح ایران را به سپاهی شکست‌ناپذیر تبدیل کرده، آمادگی نرم‌افزاری بوده و ایمان راسخ به آرمان‌های انقلاب، یقین به حقانیت مسیر استقلال، و شجاعت در برابر زورگویان جهانی.
 
وی با بیان اینکه تاریخ ثابت کرده است که ارتش‌های مجهز، اما فاقد روحیه ایمان، جهاد، از خودگذشتگی و اعتقاد به مأموریت خود، در مواجهه با بحران‌ها شکست می‌خورند، گفت: دشمنی نظام‌های سلطه‌گر با جمهوری اسلامی، نه به دلیل نام آن، بلکه به خاطر ایستادگی ایران در برابر وابستگی، تأکید بر هویت اسلامی، و خوداتکایی در عرصه دفاعی است.
 
امام‌جمعه چهاربرج افزود: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که می‌تواند در سایه وحدت، ایمان، و خردورزی، هم‌زمان با تقویت بازدارندگی دفاعی، بر بخشی از چالش‌های اقتصادی نیز فائق آید.
 
وی با اشاره به اینکه هرگونه کوچک‌شمردن پیشرفت‌ها، بازی در زمین دشمن است، اظهار کرد: شفافیت در بیان مشکلات و تلاش جمعی برای رفع آنها، قطعاً آینده درخشان‌تری را برای ایران رقم خواهد زد و نیرو‌های مسلح، به عنوان نماد استقلال و سربازان آرمان‌های ملت، همواره پرچم‌دار این مسیر خواهند بود.
 
جلالی هم چنین با بیان اینکه دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح با فرماندهی معظم کل قوا و بیانات مهم ایشان در باره ضرورت آمادگی حداکثری، یک روز پس از مذاکرات، پیام‌های مهمی را برای دشمنان به همراه دارد، تصریح کرد: عدم اشاره ایشان به موضوع مذاکره غیرمستقیم هم حکایت از این دارد که نباید بیش از اندازه به موضوع مذاکرات ضریب داده شود.
 
امام‌جمعه چهاربرج در ادامه با اشاره به دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با رهبر معظم انقلاب و گفت‌و‌گو‌های عمان و با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر لزوم واقع‌بینی و اجتناب از شرطی‌سازی امور کشور تأکید داشتند، افزود: گفت‌و‌گو‌های اخیر در عمان یکی از کار‌های دیپلماتیک است، و نباید تمامی ظرفیت‌های کشور را منوط به نتیجه این گفت‌و‌گو‌های دانست و این را در نظر داشت که تجربه برجام آموخت که شرطی‌سازی اقتصاد و سیاست بر پایه گفتگوها، آسیب‌پذیری ملی را افزایش می‌دهد.
 
وی از پیگیری به عنوان حلقه مفقوده تحقق اهداف نام برد و گفت: در مسیر پیشرفت و توسعه پایدار، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی هرچند ضروری است، اما بدون پیگیری مستمر و نظام‌مند، به ثمر نخواهد نشست و این واقعیت در شرایط کنونی ایران که با چالش‌های داخلی و فشار‌های بین‌المللی روبروست، اهمیت دو چندانی دارد.
 
جلالی تصریح کرد: چهار محور اصلی شامل ضرورت پیگیری امور، تحقق شعار سال، مواجهه منطقی با گفت‌و‌گو‌های عمان، و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، نقشه راهی برای عبور از بحران‌ها و تقویت اقتدار ملی ترسیم می‌کند.
 
امام‌جمعه چهاربرج اظهار کرد: پیگیری، موتور محرک اجرای تصمیمات و قوانین بوده و فقدان پیگیری در سطوح مدیریتی، موجب شده تا مسائلی همچون مصرف بی‌رویه بنزین، نابرابری آموزشی، و مشکلات معیشتی طبقات محروم به معضلی لاینحل تبدیل شوند.
 
وی از سرمایه‌گذاری در تولید به عنوان راه نجات از تحریم‌ها نام برد و با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در تولید نه تنها امنیت اقتصادی ایجاد می‌کند، بلکه ابزاری کارآمد برای خنثی‌سازی تحریم‌هاست، گفت: شعار سال با محوریت «سرمایه‌گذاری برای تولید»، نیازمند همکاری همه‌جانبه قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی بوده و وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، و نهاد‌های مرتبط باید با هدایت نقدینگی به سمت تولید، زمینه رونق سرمایه‌گذاری داخلی را فراهم کنند.
 
جلالی با اشاره به اینکه پیشرفت‌های ایران، عامل خشم بدخواهان، افزود: موج پیشرفت‌های علمی، فناوری، و دفاعی ایران در سال‌های اخیر، دشمنان را به وحشت انداخته است و آنها با تحریف واقعیت‌ها و انتشار اخبار کذب، می‌کوشند روحیه ملی را تضعیف، و دستاورد‌های کشور را بی‌ارزش جلوه دهند.
 
امام‌جمعه چهاربرج با بیان اینکه جنجال‌های رسانه‌ای، خود گواهی بر موفقیت‌های ایران است، اظهار کرد: نباید از ضعف‌های اقتصادی غافل شد؛ حل مشکلات معیشتی، نیازمند عزم جدی و برنامه‌ریزی دقیق است؛ اما این چالش‌ها نباید مانع از دیده‌شدن دستاورد‌های شگفت‌انگیز کشور، حتی در سخت‌ترین شرایط شود.
 
وی به نقش رسانه‌ها در تقویت آمادگی نرم‌افزاری اشاره کرد و گفت: حفظ روحیه جهادی در جامعه و نیرو‌های مسلح، بدون تلاش نهاد‌های فرهنگی و رسانه‌ای ممکن نیست. چرا که روحیه جهاد و مقاومت، سرمایه نامرئی یک ملت برای مقابله با تهدیدات است و تقویت این نهاد‌ها نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت انکارناپذیر برای امنیت ملی و تمدن‌سازی اسلامی – ایرانی است.
 
جلالی تصریح کرد: امروز، نبرد «روایت‌ها» ست و در عصر حاضر، جنگ‌ها تنها با سلاح فیزیکی پیش نمی‌روند، بلکه بخش عمده‌ای از آن در فضای رسانه‌ای و فرهنگی جریان دارد. اگر نهاد‌های فرهنگی و رسانه‌ای در تولید روایت صحیح از واقعیت‌ها کوتاهی کنند، دشمنان با اشغال فضای رسانه‌ای، ذهنیت جامعه را هدف قرار می‌دهند.
 
وی با اشاره به اینکه جوانان، هدف اصلی جنگ نرم دشمن هستند، اظهار کرد: نسل جوان که بیشترین مصرف‌کننده محتوای رسانه‌ای است، چون حافظه، خاطره و تجربه‌های تاریخ و گذشته خود را ندارد، در معرض شدیدترین حملات فرهنگی دشمن قرار دارد. بدون حضور فعال نهاد‌های فرهنگی در فضای مجازی، سینما، ادبیات، و هنر، امکان القای شبهات به جوانان و تضعیف روحیه جهاد و مقاومت افزایش می‌یابد.
 
امام‌جمعه چهاربرج با بیان اینکه رسانه‌ها با نشان دادن نقش این نیرو‌ها در امنیت ملی و پیشرفت کشور، اعتماد عمومی را جلب کرده و همبستگی جامعه با ارتش و سپاه را تقویت می‌کنند، گفت: صداوسیما و دستگاه‌های تبلیغاتی با تولید محتوای اثرگذار، باید حقانیت مسیر انقلاب و نقش نیرو‌های مسلح را به نسل جوان منتقل کنند.
 
وی به عمده‌ترین نقش نهاد‌های فرهنگی و رسانه‌ای در حفظ روحیه جهادی در جامعه و نیرو‌های مسلح اشاره کرد و افزود: انتقال ارزش‌ها و آرمان‌ها، تقویت هویت ملی – مذهبی، مقابله با جنگ روانی دشمن، الگوسازی از شهیدان و قهرمانان ملی، ایجاد گفتمان امید و پیشرفت از جمله وظایف رسانه‌ها و نهاد‌های فرهنگی در این زمینه است.
 
جلالی در ادامه بر ضرورت همبستگی اسلامی در برابر جنایات صهیونیست‌ها تأکید کرد و گفت: جنایات بی‌سابقه باند تبهکار و خبیث رژیم صهیونیستی در غزه، از حمله به بیمارستان‌ها تا کشتار کودکان، نهایت شقاوت و تبهکاری بوده و در این شرایط، هماهنگی جهان اسلام در مواجهه قاطع با این جنایات و اعمال فشار اقتصادی و سیاسی بر رژیم صهیونیستی، ضرورتی انکارناپذیر است.
 
امام‌جمعه چهاربرج افزود: دولت‌ها و ملت‌های مسلمان موظف‌اند با استفاده از تمامی ابزار‌های قانونی و عملیاتی، از مظلومان حمایت کنند.
 
وی به سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) نیز اشاره و اظهار کرد: امام صادق (ع) پرچم‌دار امید بودند و به ما یاد می‌دهند از بزرگ‌ترین گناهان کبیره نزد خدا، یأس از روح‌الله و ناامیدی از رحمت و نیکی خداست.