به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز پنجشنبه گفت: سال گذشته ۶۸ مورد پیوند کلیه از دهنده زنده برای ۲۶ بیمار ایرانی و ۴۲ بیمار غیر ایرانی از کشورهای عراق، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، سوریه و لبنان در بیمارستان منتصریه مشهد انجام شده است.
دکتر ابراهیم خالقی افزود: این در حالی است که پیوند کلیه از دهنده زنده ۵۱ مورد در سال ۱۴۰۲ شامل ۲۸ بیمار ایرانی و ۲۳ بیمار غیرایرانی از کشورهای عراق، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و لبنان بوده است.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس گفت: طبق قانون کشورمان دهنده و گیرنده عضو باید هموطن باشند و افراد میتوانند از هموطن خود عضو اهدایی دریافت کنند.
دکتر خالقی افزود: در مورد پیوند عضو از بیمار مرگ مغزی غیر ایرانی هم باید بگوییم که یک مورد پارسال در مشهد انجام شد که کلیههای این بیمار مرگ مغزی افغانستانی به ۲ هموطنش پیوند شد.
وی گفت: سال گذشته چهار مورد پیوند کبد از دهنده زنده برای یک بیمار ایرانی و سه بیمار غیرایرانی از کشورهای عراق و سوریه انجام شده است.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در پیوند کبد از دهنده زنده، پیوند از بستگان درجه یک انجام میشود و کبد هم در اهدا کننده و هم گیرنده قابلیت بازسازی دارد افزود: اگر تا ۷۵ درصد کبد سالم برداشته شود، کبد پس از مدتی بازسازی میشود و از نظر حجمی و اندازه به حالت نزدیک به قبل و طبیعی برمیگردد و انتظار میرود کبد مادر نیز ظرف ۶ هفته به اندازه اولیه بازگردد.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمالشرق کشور را زیر پوشش دارد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.
پیوند کبد از سال ۱۳۹۲ در بیمارستان پیوند اعضا منتصریه مشهد مقدس انجام میشود.