شناسهٔ خبر: 72389978 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

قائم مقام معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: نهاد‌های مختلف برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید با یکدیگر همکاری داشته باشند

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به اهمیت همکاری و تعامل بین نهاد‌های مختلف، از جمله دستگاه قضایی، سازمان‌های اجتماعی و خیریه‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره کرده و گفت: پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

همایش گلریزان اجتماعی و آیین افتتاح مجمع خیرین اجتماعی استان کرمانشاه با حضور قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، رئیس کل دادگستری، مسئولین ارشد قضایی، اداری و جمعی از نخبگان، خیرین و فعالان اجتماعی استان در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد.

این مراسم با هدف ترویج فرهنگ مشارکت اجتماعی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، به همت معاونت پیشگیری دادگستری استان کرمانشاه برگزار شد.

سیدامیر مرتضوی قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به اهمیت مشارکت اجتماعی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تاکید کرد که آسیب‌های اجتماعی امروز به مانند حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله، نیاز به مدیریت و پیش‌بینی دقیق دارد.

وی افزود که این آسیب‌ها نه تنها بر سلامت فردی، بلکه بر امنیت و رفاه عمومی تأثیرگذار است و برای حل این مشکلات، تمامی ارگان‌ها و نهاد‌ها باید نقش خود را ایفا کنند.

مرتضوی همچنین در سخنان خود به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) اشاره کرد که می‌فرمایند: "محبوب‌ترین مردم نزد خدا، کسانی هستند که بیشترین کمک را به دیگران می‌کنند. "

وی همچنین اظهار کرد که امروز مردم کرمانشاه با همت و تلاش و حمایت‌های خود، قدم‌های بزرگی در کاهش آسیب‌های اجتماعی برداشته‌اند و این امر باید ادامه یابد تا شاهد جامعه‌ای سالم و پیشرفته باشیم.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به اهمیت همکاری و تعامل بین نهاد‌های مختلف، از جمله دستگاه قضایی، سازمان‌های اجتماعی و خیریه‌ها در این مسیر اشاره کرده و تصریح کرد: پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد.

وی افزود: دستگاه قضایی باید در کنار برخورد پس از وقوع جرم، در زمینه پیشگیری از آن نیز فعال باشد و در این راستا، همکاری تمامی نهاد‌های دولتی و غیردولتی ضروری است.

در نهایت، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از همت خیرین، کارآفرینان و فعالان اجتماعی قدردانی کرده و بر لزوم هدفمند کردن کمک‌ها و برنامه‌ها تأکید کرد تا تأثیرگذاری آنها بر کاهش آسیب‌های اجتماعی و بهبود شرایط زندگی اقشار آسیب‌پذیر به حداکثر برسد.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به سند تحول قوه قضاییه اظهار کرد: رویکرد دستگاه قضایی در نسخه جدید سند تحول آن است که در برابر آسیب‌های اجتماعی منفعل نباشد؛ چرا که بازخورد این آسیب‌ها به‌طور مستقیم در فرآیند‌های قضایی کشور نمایان می‌شود. از این‌رو، قوه قضاییه تلاش کرده است تا از جایگاه قانونی و اجتماعی خود، در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرین باشد.

کرمی، تشکیل "مجمع خیرین اجتماعی" را یکی از ابتکارات ارزشمند معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه دانست که با همت آن مجموعه پیگیری و اجرایی شده است.

وی اهداف اصلی این مجمع را کاهش آسیب‌های اجتماعی، زمینه‌سازی برای زندگی شرافتمندانه شهروندان، و بسترسازی برای رشد و تعالی و پیشرفت انسان عنوان کرد.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه امر خیر نباید صرفاً به قشر ثروتمند جامعه محدود شود، خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی در تلاش است تا تمامی اقشار جامعه با حداقل توان مالی در مسیر خدمت اجتماعی مشارکت داشته باشند و نقش خود را در ارتقا سلامت اجتماعی ایفا کنند.

کرمی استان کرمانشاه را سومین استان کشور در آغاز به‌کار مجمع خیرین اجتماعی معرفی و ابراز امیدواری کرد که این حرکت مردمی، همچون سایر عرصه‌های اجتماعی، با موفقیت در سطح استان نهادینه شده و به الگوی ملی تبدیل شود.

در پایان، رئیس کل دادگستری از تمام حوزه‌های قضایی در سراسر استان درخواست کرد تا با گسترش این طرح در شهرستان‌ها، زمینه مشارکت فراگیر در ارتقا امنیت اجتماعی را فراهم آورند.

وی همچنین از تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که در این مسیر قدم نهاده‌اند، به‌ویژه کسانی که آغازگر این راه بوده‌اند، صمیمانه قدردانی کرد.

در ادامه نماینده ولی فقیه در سپاه نبی اکرم (ص) با اشاره به آیات نورانی قرآن و احادیث شریف پیامبر گرامی اسلام (ص)، بر اهمیت نیکوکاری و خدمت به خلق خدا تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین جلیلیان به آیه‌ای از قرآن اشاره کرد که در آن آمده است: "هر کس خدا و رسول را اطاعت کند، به جمع صدیقان، شهدا و صالحین خواهد پیوست. " و افزود: این آیه به انسان‌ها یادآوری می‌کند که اطاعت از خدا و رسول باعث می‌شود که در کنار بهترین‌ها در بهشت قرار گیرند.

وی در پایان به اهمیت عمل خیر و احسان به خلق خدا تأکید کرد و گفت: نیکوکاری نه تنها موجب رضایت خداوند می‌شود، بلکه باعث برآورده شدن نیاز‌های دیگران و گشایش در زندگی انسان‌ها می‌شود.

در قسمت دیگری از برنامه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم مردمی بودن برنامه‌های قوه قضاییه و اهمیت مشارکت نهاد‌های مردمی در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی، بر ظرفیت‌های نهاد‌های اجتماعی برای توانمندسازی محرومان و نیازمندان و اهمیت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و پیشگیری از پیامد‌های منفی ناشی از آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

عباسی افزود: هدف این همایش، توسعه فرهنگ مسئولیت‌پذیری اجتماعی، ارتقا آگاهی عمومی در زمینه مشارکت و انسجام اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

وی همچنین نقش خیرین و فعالان اجتماعی در کمک به بهبود وضعیت افراد آسیب‌دیده را برجسته عنوان کرد و بر اهمیت ترویج فرهنگ نیکوکاری و شفاف‌سازی فعالیت‌های خیرخواهانه تأکید کرد.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در ادامه در گزارشی مبسوط از اقدامات متعدد خیرین در حمایت از افراد کم‌برخوردار، از جمله ساخت مدارس، تأمین دارو برای بیماران، کمک به زنان سرپرست خانوار و توزیع بسته‌های معیشتی و بهداشتی برای افراد نیازمند، جراحی و ویزیت رایگان و همچنین همکاری‌های گسترده دستگاه قضایی با نهاد‌های اجتماعی و دستگاه‌های اجرایی استان برای ارائه مشاوره‌های حقوقی، پزشکی و آموزشی به افراد کم‌برخوردار خبر داد.

در پایان وی ضمن قدردانی از تلاش‌های خیرین و نیکوکاران، از همه افراد و نهاد‌های اجتماعی خواست تا همچنان با همت و مسئولیت‌پذیری در جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر فعالیت کنند.

انتهای پیام/