کتاب «آیت الله» با موضوع زندگی آیت الله سیدابوالقاسم خویی، به قلم زهره نجف زاده و با همت انتشارات کتاب جمکران، منتشر شد.
این کتاب که مروری بر احوال و روزگار آیت الله سید ابوالقاسم خویی است، از اوایل زندگی این عالم بزرگ شروع به گفتن ماجرا میکند تا روزهای در عراق زیستن و فصل اجتهاد و تربیت شاگرد در زندگی این عالم بزرگ.
شمار شاگردان آیت الله به قدری زیاد بوده که حتی کتاب هم نمیتواند تخمین درستی بزند ولی آیت الله سیستانی وآیت الله سید محمد باقر صدر از برجستهترین شاگردان این عالم وارسته و پرنبوغند.
زندگی علما، مثل صندوقچه پرسری است که کمتر کسی سراغش رفته و وقتی نویسندهای دست روی زندگی نامه این بزرگان میگذارد، انگار که گنجینهای قدیمی را از دل خاک بیرون میکشد و غبار تاریخ را از آن میگیرد تا مخاطب امروزی بار دیگر صفای زندگی علما و آن حال و هوای ساده و پرعطوفتی را که داشتهاند درک کند.
این کتاب کمحجم همنشین خوبی برای روزهای بهار است. روزهایی که میتوان با آیت الله همسفر شد و از ایران به عراق کوچید و پای درس آیت الله نائینی، هر شنبه به مدت بیست سال طوری حاضر شد انگار که بار اول است؛ و آنقدر با آیت الله در این سفر پیوسته ماند تا کتاب برسد به فصل شاگردان و از رابطه عمیق آیت الله خویی و سید محمد باقر صدر پرده بردارد.
نویسنده به خوبی ابعاد مختلف زندگی آیت الله خویی را نشان مخاطب داده و نه آنقدر در تحصیل علم توقف کرده که خواننده خسته شود و نه آنقدر از زندگی عادی آیت الله گفته که ارزش کتاب را از تخصصی بودن بکاهد.
کتاب «آیت الله» با موضوع زندگی آیت الله سیدابوالقاسم خویی در ۷۸ صفحه و با قیمت ۸۵ هزارتومان، به قلم زهره نجف زاده و با همت انتشارات کتاب جمکران، روانه بازار نشر شده است.
برشی از کتاب:
ابوالقاسم جوان، در بطن این وقایع، طعم تبعید استادانش را چشید و روزهای سوتوکور حوزه نجف را با چشمهای خود دید، خاطره تلخی که تا پایان عمر، هیچگاه از ذهن سید ابوالقاسم پاک نشد.
او که از آشوبهای پرسروصدای مشروطه ایران، پناه آورده بود به شهرِ امیرالمؤمنین (ع)، حالا با بحرانیترین نقطه دنیا مواجه شده بود. در آن سالها، پایههای طلبگی سید ابوالقاسم در همان جوّ حوزه و با افکار استادانی که پایهگذار نهضت فکری و سیاسی شیعیان بودند، شکل گرفت...
انتهای پیام/