شناسهٔ خبر: 72387793 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نیروهای چهارگانه ارتش، در بهترین وضعیت آمادگی قرار دارند

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش امروز در مراسم تجدید میثاق جمعی از فرماندهان و کارکنان ارتش با بنیانگذار انقلاب با اشاره به توان و ظرفیت‌های تجهیزاتی و نیروی انسانی ارتش گفت: تمامی نیرو‌های چهارگانه، در بهترین وضعیت آمادگی قرار دارند.

صاحب‌خبر -
نیروهای چهارگانه ارتش، در بهترین وضعیت آمادگی قرار دارند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در مراسم تجدید میثاق جمعی از فرماندهان و کارکنان ارتش با بنیانگذار انقلاب افزود: رهبر کبیر انقلاب اسلامی، مجدداً پیمان می‌بندیم که برای پیروی از آرمان‌های آن رهبر الهی، آماده‌تر از دیروز و آماده‌تر از امروز هستیم. ارتش جمهوری اسلامی ایران، در تمامی نیروهای چهارگانه، در بهترین وضعیت آمادگی قرار دارد؛ هم از نظر ساز و برگ و تجهیزات و هم از نظر نیروی انسانی مؤمن به ولایت.
 
امیرسرتیپ نوذر نعمتی گفت: با این تشکیلات و پیشینه‌ای که شهدای ما، جانبازان ما و آزادگان ما برایمان فراهم کرده‌اند، بر اساس آرمان‌های رهبر، در مسیر خون شهدا ثابت قدم خواهیم ماند. به مردم عزیز و رهبر فرزانه انقلاب، فرماندهی معظم کل قوا عرض می‌کنیم که ما سربازان ارتش شما، پیرو مرگ و تابع محض ولایت امر مسلمین هستیم. در راستای هر ماموریتی که برای ما ترسیم بفرمایید، تا پای جان ایستاده‌ایم. ان‌شاءالله که بتوانیم سربازان خوبی در مسیر هدایت، در مسیر خون شهدا و در مسیر آرمان‌های رهبر کبیر انقلاب باشیم.
 
سرتیپ نعمتی در ادامه تاکید کرد: در آستانه بیست و نهم فروردین ماه سال ۱۳۵۸، رویدادی تاریخی به وقوع پیوست که سبب شده است ما در چند دهه اخیر آن را گرامی بداریم و همچنان در مسیر آن حرکت کنیم.
 
وی افزود: اگر بخواهیم درباره جایگاه این روز تاریخی صحبت کنیم، نیاز است تاریخ را مطالعه کنیم تا دریابیم این فرمان در چه دوره‌ای از تاریخ ایران صادر شد. انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید. با پیروزی انقلاب، امام خمینی (ره) بر این باور بود که باید ساختار این انقلاب بر اساس رأی مردم شکل گیرد. در آن دوران، حوادث گوناگونی در جریان بود و گروهک‌ها و احزاب مختلفی که با پشتیبانی شرق و غرب به وجود آمده بودند، در تلاش بودند تا جایگاهی در این نظام جدید پیدا کنند.
 
سرتیپ نعمتی با بیان اینکه امام (ره) فرمان دادند که باید همه‌پرسی برای تعیین نوع نظام حاکمیتی کشور انجام شود، گفت: کمتر از دو ماه پس از این فرمان، همه‌پرسی نظام جمهوری اسلامی برگزار شد و مردم با بیش از ۹۸ درصد آرا، نوع نظام حکومتی را انتخاب کردند. در این زمان، برخی گروه‌ها که به طور ذاتی معترض بودند و درصدد تضعیف انقلاب و ساختار دفاعی آن بودند، و همچنین عده‌ای ناآگاه که در زمان‌های مختلف شعار انحلال ارتش را سر می‌دادند، اقداماتی برای تضعیف ارتش انجام می‌دادند. دو هفته پس از نیت نظام، امام (ره) فرمانی صادر کردند که در آن، ما سربازان ارتش ملت و رهبری فرزانه انقلاب به خود می‌بالیم که روز ارتش به فرمان امام (ره) در تقویم ملت نامگذاری شده است. این مراسم به عنوان اولین مراسم رسمی در این زمینه، با فرمان امام و ارتشیان آن زمان برگزار شد.
 
وی با تاکید بر اینکه این فرمان شامل بخش‌های مهمی است گفت: یکی از آن‌ها مربوط به ارتش است که امام دستور می‌دهند ارتشیان با ساز و برگ خود در خیابان‌ها رژه بروند. در ادامه، ایشان همبستگی خود را برای دفاع از اسلام و ایران به مردم اعلام می‌کنند. در فرازهای فرمان امام، به مردم نیز توصیه می‌شود که از ارتش استقبال و پشتیبانی کنند.
 
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: رازهای این فرمان، بی‌نظیر و پرمغز است و اگر با دقت بررسی کنیم، نویسندگان قوانین باید ماه‌ها و روزها برای نگارش همین چند خط وقت صرف کنند. امام (ره) به بدنه ارتش و سران آن، یعنی فرماندهان، تأکید می‌کنند که سلسله مراتب و اطاعت از آن باید در داخل ارتش رعایت شود و نظم بر اساس قوانین برقرار گردد. در ارتش باید به صورت دقیق به اجرای دستورات پرداخته شود و بدون هماهنگی فرماندهان، هیچ‌کس حق دخالت در امور ارتش را ندارد.
 
وی افزود: در زمانی که امام (ره) این فرمان را صادر کردند، گروه‌های مختلفی در حال سر دادن شعار انحلال ارتش بودند و دولت موقت به طور مستقیم در امور ارتش دخالت می‌کرد. به عنوان مثال، در فروردین ماه همان سال، دولت موقت تعطیلی عمومی را برای مرخصی کارکنان نظامی اعلام کرده بود. امام (ره) در این فرمان تصریح می‌کنند که هیچ‌کس حق ندارد کارکنان نظامی را بازداشت یا احضار کند. این مواردی که ذکر می‌شود، نشان‌دهنده دقت و عزم راسخ امام (ره) در حفظ استقلال و نظم ارتش است.
 
سرتیپ نعمتی با بیان اینکه امام (ره) به وضوح تکلیف ارتش و کشور را مشخص کرده‌اند گفت: در ادامه، ایشان تأکید می‌کنند که چنانچه شکایتی وجود داشته باشد، باید از طریق سلاح و به صورت قانونی پیگیری شود. این دستورات در واقع باعث قوام و استحکام ارتش می‌شود و ماموریت ارتش را نیز مشخص می‌کند. ‌
 
وی افزود: امام (ره) تأکید می‌کنند که ارتش باید حافظ استقلال نظام، تمامیت ارضی و حفظ حدود و ثغور کشور باشد. این ماموریت به وضوح در فرمان ایشان درج شده است و پس از مشخص شدن نوع نظام، قانون اساسی کشور نیز بر اساس این اصول تدوین و مورد رأی‌گیری قرار گرفت. در واقع، ماموریت ما در ارتش به طور مستقیم از فرمان امام (ره) نشأت می‌گیرد و بر اساس استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی استوار است.
 
وی در ادامه گفت: شعاری از ذهن ارتشیان آن زمان به وجود آمد که بیانگر این حقیقت است و ما هم در واقع میراث‌دار هستیم شعار "ارتش فدای ملت" بود که از روز ۲۸ فروردین سال ۵۸ آغاز شده است که تا انقلاب جهانی امام عصر ادامه خواهد داشت. وی افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران با تقدیم بیش از ۴۸ هزار شهید و نزدیک به ۲۰۰ هزار جانباز و هزاران آزاده و ایثارگر، به فرمان امام (ره) لبیک گفت. این لبیک در سال‌های اخیر، به ویژه در بحران‌هایی مانند زلزله و سیل، و همچنین در مواجهه با ویروس منحوس کرونا، به وضوح نمایان شد. رهبر معظم انقلاب در این راستا فرمودند که ارتش صداقت خود را در راستای شعار "ارتش فدای ملت" در این بحران‌ها به مردم ثابت کرده است.
 
وی گفت: در نهایت، باید گفت که ارتش قبل از ستاد بحران در کنار مردم قرار دارد و این همان ارتشی است که در تاریخ ۹ فروردین و یا ۲۶ فروردین، فرمان امام صادر و پایه‌گذاری شده و اکنون در راستای ماموریت‌های خود به انجام وظایف مشغول است.
 
نعمتی با بیان اینکه نظامیان آن زمان به واسطه فرمان امام (ه) زنده شدند و ساز و کار دفاعی کشور بر اساس آن شکل گرفت گفت: ما وارث ایثارگری‌های رزمندانی هستیم که در قائله کردستان، گنبد و سپس در خوزستان و دیگر مناطق، برای دفاع از انقلاب و نظام، جانفشانی کردند و وارد جنگ تحمیلی شدند. این رزمندگان هشت سال در جنگ تحمیلی ماندند و پس از آن نیز در تمام حوادثی که لازم بود، بر مبنای همین شعار "ارتش فدای ملت" عمل کردند.
 
وی افزود: در سال‌های اخیر، به ویژه در حوادث طبیعی، ما با ماموریت ذاتی خود، حفظ استقلال و تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی را انجام می‌دهیم. ما در زمین، هوا و دریا به صورت شبانه‌روزی مشغول به کار هستیم. به دلیل نوع کارمان، بسیاری از فعالیت‌هایمان قابل اطلاع‌رسانی نیست. هم‌اکنون که در خدمت شما هستم، نیروی دریایی ما مشغول حراست از حدود و ثغور دریایی و تأمین امنیت اقتصادی کشور است. نیروی هوایی و نیروی پدافند نیز به صورت شبانه‌روزی در حال انجام وظایف خود هستند.
 
سرتیپ نعمتی گفت: مردم شاهد بودند که تعدادی از همرزمان ما در نیروی پدافند هوایی در حمله اسرائیل شهید شدند. پیش از آن، شاید برخی از مردم آمادگی این واقعیت را نداشتند. نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از ۲۸ اسفند ۵۸ از پادگان‌ها خارج شده و تا به امروز در خط مقدم دفاع از استقلال و تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی و انقلاب قرار دارد. هم‌اکنون، تعداد زیادی از تیپ‌های ما در مناطق شمال شرق، شمال غرب، غرب، جنوب غرب و جنوب شرق مستقر هستند و در کنار سایر همرزمان در نیروهای مسلح، به حفظ و صیانت از کشور مشغولند.