به گزارش خبرنگار آنا؛ دانشجویان این مرز و بوم قشر مطالبه گر و آگاهی نسبت به مسائل جامعه هستند که هم در پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتهاند و هم به عنوان عنصر فعال در مباحث مختلف دانشگاهی و اجتماعی به ایفای سهم خود پرداختهاند.
پس از انقلاب اسلامی، تشکلهای دانشجویی بستری مناسب سازماندهی و هدایت فعالیتهای دانشجویی را برای ترویج اندیشههای مختلف و فضای گفتوگو در دانشگاهها ایجاد کردهاند.
با ورود دولت چهاردهم و با هدف تحقق شعار «وفاق ملی» دغدغه مسئولان نظام در افزایش روحیه شادابی و نشاط دانشجویان در محیط دانشگاهها جدیتر از گذشته احساس شد و حتی مسعود پزشکیان رئیس جمهور اجرای این هدف را جدی تلقی کرده است.
حسین سیمایی وزیر علوم با بیان اینکه بازگشت امید و نشاط به دانشگاه ضروری است؛ تاکید کرد: فضای دانشگاه را مطلوب ارزیابی نمیکنیم؛ از حیث امید، نشاط و اعتماد؛ دانشجو در وضعیت روحی خوبی به سر نمیبرد. دلیل آن این است که دانشجو احساس میکند اثرگذاری در کشور ندارد. نسبت به آینده شغلی نگران است و از کم بودن مراودات بین المللی، خوشبین نیستند و این برای توسعه کشور خطرناک است.
دستاورد انقلاب اسلامی؛ فعالیت گسترده دانشجویان در انجمنهای علمی و صنفی
سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران به خبرنگار آنا، با بیان اینکه مشارکت دانشجویان قبل از انقلاب اسلامی عمدتا معطوف به فعالیتهای سیاسی از منظر خاص بوده است؛ گفت: هم اکنون دانشجویان علاوه بر تشکلهای مختلف سیاسی که در قالب اسلامی از آنها یاد میشود، در انجمنهای علمی و صنفی هم فعال هستند و این نشان میدهد که تعداد تشکلهای موجود در دانشگاهها به هیچ عنوان با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.
حسینی با تاکید بر لزوم ایجاد فضای بهتر تشکلهای سیاسی و کرسیهای آزاد اندیشی در درون دانشگاهها که خواسته مقام معظم رهبری است؛ اضافه کرد: تحقق این مسئله، فضای دانشگاه را از نظر بیان و دیدگاهها و نشاط سیاسی و علمی فعالتر خواهد کرد.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید جوانانی تربیت کنیم که بدانند، بتوانند و بخواهند که کشور را بسازند، خاطرنشان کرد: باید جوانانی تربیت کنیم که با هم کار کردن و حل مسئله با اتکا به ایمان و باور ساختن کشور در وجودشان نهادینه شده باشد؛ جوانانی که باور داشته باشند مملکت مال آنها و متعلق به همه ایرانیان است. برای رسیدن به چنین سطحی باید هر کدام از ما در عمل در این مسیر تلاش کند و باور خود را در اجرا دنبال کند نه اینکه صرفا در گفتار این حرفها را بیان کند.
ایجاد فضای بهتر تشکلهای سیاسی و کرسیهای آزاد اندیشی در درون دانشگاهها که خواسته مقام معظم رهبری است، فضای دانشگاه را از نظر بیان و دیدگاهها و نشاط سیاسی و علمی فعالتر خواهد کرد
به گزارش آنا، با توجه به جایگاه ویژه دانشجویان در منظومه فکری مقام معظم رهبری، یکی از وظایف این قشر دفاع و عینیت بخشیدن به شعارهای انقلاب اسلامی است و بنابر فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی «نگاه تمدنی به کشور» امر جدی و مسئله اساسی است که حرکت در این مسیر و احیای جایگاه تمدنی راهی جز تلاش گسترده علمی ندارد؛ بنابراین ضرورت برنامه ریزیهای جدی و جهادی دانشجویان برای دستیابی به این مسئله احساس میشود.
مشارکت دانشجویان در مسائل مختلف کشور به خصوص در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسیار مهمی در توسعه همه جانبه کشور داشته است و با وجود دغدغههای فراوان و چالشهای جدی که گریبانگیر عرصه علم و فناوری است، اما دانشجویان طلایه دار استقلال طلب و مدافع حق همواره مطالبه گر پویا در پیشرفت و آبادانی کشور هستند.
انتهای پیام/