به گزارش ایرنا راههای زیادی برای فرآوری ضایعات محصولات کشاورزی هم وجود دارد که یکی از مقاله های مطرح شده در سومین همایش بین المللی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی که روز چهارشنبه(دیروز) پایان یافت، در این زمینهها بود.
علاوه بر اینکه در شرایط عادی شاهد ضایعات در حوزه کشاورزی هستیم، در شرایطی هم که با کاهش قیمت مواجه میشویم برخی از کشاورزان تصمیم به دورریز این محصولات میگیرند، حال آنکه می توان از این محصولات بهرهوری داشت.
یک تحقیق و افق های مهم
یکی از مقالات مطرح شده در سومین همایش بین المللی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی با عنوان «استفاده از فناوریهای نوین در فرآوری ضایعات کشاورزی برای تولید محصولات با ارزش افزوده» به طور مشخص درباره بهرهوری از ضایعات محصولات کشاورزی بود که توسط استاد دانشگاه شهید بهشتی ارائه شد.
صمد نژادابراهیمی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: این همایش در این راستا است که بتوانیم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را با برگزاری چنین همایشهایی بیشتر کنیم.
وی افزود: ما در این همایش سعی کردیم آخرین یافتهها و فناوری هایی که در دانشگاه وجود دارد را به کشاورزان و صنعتگران حوزه کشاورزی معرفی کنیم.
نژاد ابراهیمی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در کشور ضعف دانش و شناخت دقیق معضلات و چالشها است و ما باید بتوانیم چالشهای این حوزه را با برگزاری چنین همایشهایی شناسایی و در راستای رفع آنها تلاش کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از موضوعات بحث زنجیره ارزش و ضایعاتی است که در چرخه تولید محصولات کشاورزی وجود دارد و بتوانیم از این ضایعات ارزش افزوده داشته باشیم؛ متاسفانه بخشی از تولیدات کشاورزان به دلایل مختلف امکان رسیدن به بازار ندارد که با استفاده از پژوهش جدید و پژوهشهای گذشته در صدد رفع این چالش هستیم.
برای مواد فنولی و غیره
نژاد ابراهیمی با اشاره به برخی از این محصولات که در جنوب کرمان تولید میشود بیان کرد: مواد فنولی در صنایع غذایی به عنوان مکمل های غذایی استفاده می شود و می توان از ضایعات پیاز و توت فرهنگی به دست آورد.
این استاد دانشگاه افزود: پوست پیاز همچنین دارای ماده کورستین زیادی است که در صنعت رنگ مورد استفاده است.
نژاد ابراهیمی گفت: همچنین در داروسازی هم استفاده می شود و علاوه بر پیاز در مرکبات هم وجود دارد.
نژاد ابراهیمی افزود: پکتین هم یک کربوهیدرات طبیعی و مرکبات، منبع بالایی از پکتین محسوب می شوند که آنتی اکسیدان و نگه دارنده هستندو در صنعت غذایی نیز مورد استفاده است.
وی گفت: علاوه بر آنچه از طریق ضایعات کشاورزی وجود دارد می توان با خشک کردن انجمادی به عنوان مثال در محصول توت فرنگی زمان بیشتری از این محصول استفاده و صادرات هم انجام داد.
جای خالی فرآوری
به گزارش ایرنا این مباحث درحالی است که استاندار کرمان نیز بارها از نبود کارخانهها و مراکز فرآوری در زمینه کشاورزی انتقاد کرده بود و از آمادگی دولت برای حمایت از سرمایهگذاران گفته بود.
اکنون بهترین زمان برای ایجاد این واحدها با بهرهگیری از کمک علمی دانشگاه است.