به گزارش ایرنا از روابط عمومی پروژه، رضا عباسی گفت: در دل کوچهپسکوچههای خاطرهانگیز شهرستان بلده، نامی به نرمی و لطافت صدای قرآن در گوش زمان جاری شد، نامی که برای اهل دل و آشنا به کلام وحی، یادآور شکوه، خلوص و تربیت بود: استاد سید محسن موسوی بلده. مردی از تبار نور که نهتنها عمر خود را وقف کتاب خدا کرد، بلکه نسلهای بیشماری را با کلام الهی آشنا نمود.
کارگردان مستند تلویزیونی «آینه عمر» ادامه داد: موسوی بلده فقط قاری نبود؛ معلمی بود که قرآن را نه فقط با تلفظ صحیح، بلکه با روح و جان خود به شاگردانش میآموخت. او با کتاب الهی زندگی میکرد و آن را تعلیم میداد. وی از آندست معلمان نادری بود که پیش از هر چیز، قرآن را در اخلاق و رفتار خود متجلی میساخت که به نظر من این امر، عمیقترین سلوک آموزشی و تربیتی درباب کلام وحی است.
کارگردان فیلم«صدای واژههای وحی» تاکید کرد: کمتر محفلی قرآنی است که اثر یا ردپای بلده در آن نباشد. حضور موثر او در عرصه آموزش قرآن کریم، نهفقط بهصورت کلاس و جلسه، بلکه در قالب آثار آموزشی و تربیتی متعددی که برای قاریان نوجوان و جوان تدارک دید، او را به یکی از چهرههای اثرگذار جریان تربیت قرآنی کشور بدل کرد. موسوی بلده نهفقط در تهران، بلکه در سراسر کشور، الگویی از ادب، آرامش و اخلاص برای جامعه قرآنی است. نسل قابل توجهی از قاریان، حافظان و مدرسان قرآنِ امروز، خود را مدیون تعلیمات و نگاه تربیتی او میدانند.
عباسی اظهار کرد: آنچه موسوی بلده را از دیگران متمایز میسازد، صرفا دانش یا توانمندی وی در تلاوت نیست، بلکه پیوند عمیق و صمیمیاش با نسلهای مختلفی است که او را نهفقط یک معلم، که پدر معنوی خود میدانند. او به جوانان قرآن آموخت، و روح سبکسازی را در دل شاگردانش پرورش داد.
او تصریح کرد: ما با معمار یکی از مهمترین جریانهای تربیت قاریان قرآن کریم در ایران روبهرو هستیم؛ معلمی که بیهیاهو، نسلی را ساخت. کاری که شاید، بسیاری، از آن ناتوان ماندند.
کارگردان فیلم «صدای واژههای وحی» در پایان گفت: ساخت مستند تلویزیونی از زندگی و فعالیتهای سید محسن موسوی بلده، نه صرفا برای تجلیل که برای ثبت یک شیوه زیستن است. این مستند میتواند میراث تصویری و فرصتی باشد برای نشان دادن الگویی حقیقی از معلمی، دینداری و خدمت فرهنگی؛ الگویی که در میان انبوه تصاویر پرزرق و برق، هنوز رنگ حقیقت دارد. این فیلم، تنها حاوی تصاویری از یک چهره نیست، بلکه روایتگر بخشی از تاریخ شفاهیِ فرهنگ قرآنی معاصر ایران است. حکایت جلسات سنتی قرآن، محافل بیادعا، و نسلی که با شوق و احترام پای درس قرآن مینشستند، تا بیاموزند چگونه باید زیست، نه اینکه فقط چگونه باید خواند.
فصل دوم مجموعه مستند «آئینه عمر» به تهیهکنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی رضا عباسی، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراثِ پژوهشی ۱۳ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران را به تصویر کشیده است.
مجموعه مستند آئینه عمر پنجشنبه ها ساعت ۱۹:۰۰ از قاب شبکه چهار سیما پخش می شود و تکرار آن نیز، جمعه ها حوالی ساعت ۱۲:۰۰پیش روی مخاطبان خواهد بود.