شناسهٔ خبر: 72374555 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

امسال صندوق‌های الکترونیکی جای صندوق‌های صدقه را می‌گیرد

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد از توسعه صندوق‌های الکترونیکی در سال جاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،حبیب‌اله آسوده در نشستی خبری با اشاره به پویش هر خانواده یک صندوق صدقه گفت: امسال برنامه کاربردی صندوق‌های الکترونیکی توسعه خواهند یافت. 
وی با اشاره به سرعت، امنیت و دسترستی بهتر در پرداخت صدقه از طریق صندوق‌های الکترونیکی گفت: خانواده‌ها می‌توانند با ارسال عدد ۳ به سرشماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ صاحب یک صندوق الکترونیکی بشوند. 
معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد از رشد ۳۷ درصدی مشارکت‌های مردمی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: سال ۱۴۰۳ با رشد ۳۷ درصدی در زمینه مشارکت‌های مردمی نسبت به ۱۴۰۲ همراه بوده است که ارزش ریالی کمک‌های مردمی، چه از طریق مراکز نیکوکاری و چه به صورت مستقیم ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: از این میزان، ۸۹۰۰ میلیارد تومان مردم به صورت مستقیم از طریق کمیته امداد به افراد کم برخوردار جامعه کمک کردند. همچنین ۱۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان ارزش ریالی کمک‌هایی بوده که مردم از طریق مراکز نیکوکاری به نیازمندان اهدا کردند و ۲۵۰۰ میلیاردتومان نیز کمک‌هایی بوده که از طریق دبیرخانه زکات و مردم به صورت مستقیم خودشان کمک کردند. 
حبیب الله آسوده به تفکیک نوع کمک‌های مستقیم از طریق کمیته امداد اشاره کرد و گفت: از این ۸۹۰۰ میلیارد تومان کمکی که مردم از طریق کمیته امداد انجام دادند، ۵۱۰۰ میلیاردتومان مربوط به حوزه اکرام بوده که مردم به صورت مستقیم به حساب فرزندان واریز کردند و مابقی آن نیز توسط کمیته امداد انجام شده است.
وی گفت: ۲۱ درصد از این کمک‌ها در امر ازدواج و تامین جهیزیه، ۱۷ درصد در حوزه درمان و سلامت، ۳۶ درصد در حوزه تامین مسکن و بهسازی مسکن خانواده‌های نیازمند، ۱۲ درصد در حوزه تحصیل و امور فرهنگی و ۱۲ درصد نیز در زمینه کمک‌های موردی هزینه شده است.
معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد افزود: برای اولین بار در سطح کشور جهت همگرایی و رسالت خیر و احسان امداد در ۳۰ استان کشور همایش تجلیل از تشکل‌های مردمی را برگزار کردیم که بیش از ۱۲ هزار تشکل مردمی در این همایش‌ها مشارکت داشتند.
آسوده هدف از برگزاری این همایش‌ها را ضمن تجلیل از تشکل‌های مردمی، فعالیت و در دستور کار قرار دادن ۶ عرصه شامل جلوگیری از ترک تحصیل، کمک به امر ازدواج و کمک به امر مسکن، جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، توانمندسازی و اشتغال عنوان کرد تا در این حوزه مردم نیز پای کار بیایند، زیرا مردم بازوان و عناصر اصلی خیر و احسان هستند.
وی دومین اقدام امداد را آماده‌سازی بستر انفاق الکترونیک به جای صندوق‌های فیزیکی مطرح کرد و افزود: شروع صندوق‌های صدقه الکترونیکی را تحت عنوان سامانه سها شروع کردیم که از اواخر خردادماه اپلیکیشن آن نیز آماده خواهد شد و به جامعه عرضه می‌شود تا مردم به راحت‌ترین شکل صدقات خود را واریز کنند.
آسوده در ادامه به پایان یافتن طرح مطالعاتی توانمندسازی و اعتبارسنجی مراکز نیکوکاری که دو سال از اجرای آن می‌گذرد اشاره کرد و افزود: مطالعات به طور آزمایشی در ۵۰۰ مرکز انجام شده و اعتبارسنجی آنها شکل گرفته که طبق نظام انجام شده و در سال جاری انجام خواهد شد.
معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خاطرنشان کرد: از دیگر اقداماتی که از ابتدای مهر سال ۱۴۰۳ شروع شد طرح مهرآموز برای حمایت از فرزندان یتیم و زیر ۱۸ سال بود که در مدارس شکل گرفت.
وی گفت: این طرح با هدف اینکه دانش آموزان و معلمان وارد عرصه کمک به ایتام شوند اجرایی خواهد شد.
 آسوده گفت: ۸۳ هزار نفر در طرح مهرآموز حضور داشتند که این طرح در سال ۱۴۰۴ تقویت نیز خواهد شد.
معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات امداد در ایام ماه رمضان، گفت: سه محور از جمله راهبری و پشتیبانی طرح اطعام مهدوی، اکرام و ایتام برجسته‌تر است.
آسوده ضمن تشریح گزارش عملکرد طرح اطعام در ماه رمضان با حمایت مردم و خیران و دستگاه‌ها، گفت: امسال در ماه رمضان ۱۰ هزار و ۱۱۵ آشپزخانه فعال بودندکه در مجموع یک میلیون و ۹۰۰ هزار بسته معیشتی با سرانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در ماه رمضان توسط تشکل‌ها و خیران آماده و میان جامعه هدف توزیع شد.
 وی گفت: همچنین ۲۷ میلیون افطاری و غذای گرم و ۲۶ میلیون افطاری ساده توسط خیران آماده و میان نیازمندان توزیع شد و به عبارتی در مجموع ۵۳ میلیون اطعام و افطاری ساده توسط خیران توزیع شد. علاوه بر این، ۲۱ هزار میز افطاری امسال نیز آماده شد که تعداد این میز‌ها در سال گذشته ۱۳ هزار بود.
وی در ادامه به طرح اکرام ایتام پرداخت و تصریح کرد: امسال ۱۲۹ هزار حامی جدید در ماه رمضان ثبت‌نام کردند که بیشترین ثبت‌نام شدگان مربوط به استان‌های خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی، اصفهان و همدان است.
وی به تفکیک سنی حامیان جدید اشاره کرد و افزود: ۲ درصد از این حامی‌ها زیر ۱۰ سال و ۹ درصد زیر ۲۰ سال سن دارند. ۴۵ درصد ۲۱ تا ۴۰ سال و ۳۷ درصد ۴۱ تا ۶۰ سال و ۷ درصد ۶۱ سال به بالا سن دارند.
وی در ادامه درباره زکات فطریه نیز افزود: در حوزه فطریه ۳۸ هزار پایگاه در سراسر کشور مستقر بودند که مجوز داشتند. امسال نانوایی‌ها فعال بوده‌اند.
به گفته آسوده، تعداد فطریه دهندگان ۱۲ درصد تا زمان ثبت گزارش، رشد داشته است.
معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد ضمن تشریح دیگر سیاست‌های کمیته امداد در سال جاری گفت: تاکید ما این است که در سراسر کشور با تشکل‌ها وارد مذاکره شویم و کنار هم قرار گیریم. هدف ما حل مسئله نیازمندان است تا با هم افزایی تشکل‌ها حل مسئله صورت گیرد.
آسوده گفت: تاکید ما این است که مراکز نیکوکاری و همکاران در سطح کشور را به این سمت سوق دهیم که رویکرد خود را در کنار حمایت به سمت توانمندسازی اقتصادی خانواده‌ها حرکت دهیم.