شناسهٔ خبر: 72373246 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دانشگاه‌های برگزیده در ثبت و همانندجویی پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پیشنهاده‌ها اعلام شدند

تهران- ایرنا- دانشگاه‌های برگزیده در ثبت و همانندجویی پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها، و پیشنهاده‌ها در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اعلام شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، بر پایه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی (مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی) و آیین‌نامه اجرایی آن (مصوب سال ۱۳۹۸ هیئت وزیران)؛ همه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، و موسسه‌های آموزش ‌عالی، پژوهشی، و فناوری کشور باید تمام‌متن پیشنهاده‌ها (پروپوزال‌ها) و پایان‌نامه‌ها و رساله‌های (پارساهای) دانشجویان و دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی خود را که بدون طبقه‌بندی هستند، در سامانه‌های پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) همانندجویی و ثبت کنند.

برای انجام این قانون، ایرانداک سامانه «همانندجو» را در نشانی TIK.IRANDOC.AC.IR با پشتوانه روزافزون تمام‌متن ۶۷۰ هزار عنوان پارسا، ۲۴۶ هزار عنوان پیشنهاده، و ۸۴۴ هزار عنوان مقاله، و ۷۵۰ عنوان کتاب در دسترس همه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور گذارده است که اکنون بیش از ۵۲ هزار استاد و ۶۱۲ هزار دانشجو در آن عضو هستند.

بر پایه عملکرد موسسه‌های زیرپوشش در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲؛ دانشگاه‌های تهران، فردوسی مشهد و علامه طباطبایی رتبه‌های نخست تا سوم همانندجویی را به دست آورده‌اند. جدول زیر شمار درخواست‌های همانندجویی را برای ۱۰ دانشگاه نخست نشان می‌دهد.

دانشگاه‌های برگزیده در ثبت و همانندجویی پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پیشنهاده‌ها اعلام شدند

همچنین در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ دانشگاه‌های ارومیه، اراک و سیستان و بلوچستان، موسسه‌های آموزش عالی روزبهان و زند شیراز و دانشگاه سوره بیشترین همکاری را با سامانه همانندجو داشته‌اند.

در میان نشریه‌های علمی عضو سامانه همانندجو؛ نشریه‌های دانشگاه جامع امام حسین (ع)، پژوهش‌های کاربردی روانشناختی، و فصلنامه پژوهش در نظام‌های آموزشی؛ رتبه‌های نخست تا سوم همانندجویی را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به دست آورده‌اند.

افزون بر این، ایرانداک «سامانه ملی ثبت پایان‌نامه، رساله، و پیشنهاده» را در نشانی SABT.IRANDOC.AC.IR راه‌اندازی کرده است که در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ روی هم ۴۸۲ موسسه با آن همکاری داشته‌ و نزدیک به ۸۷ هزار پارسا و بیش از ۶۲ هزار پیشنهاده را در آن ثبت کرده‌اند.

با همکاری سازمان امور دانشجویان؛ سامانه ملی ثبت پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها، و رساله‌ها از آبان ۱۳۹۷ پذیرای ثبت برخط نسخه الکترونیکی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانش‌آموختگان ایرانی بیرون از کشور نیز شد. این مدارک پس از کنترل ایرانداک و تایید آن سازمان، ثبت می‌شوند. در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، ۴۸۳ پارسا در این سامانه ثبت شده‌اند. جدول زیر شمار ثبت پارسای بیرون از کشور را برای ۱۰ کشور نخست نشان می‌دهد.

دانشگاه‌های برگزیده در ثبت و همانندجویی پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پیشنهاده‌ها اعلام شدند

برای آگاهی از آمار ثبت پارسا و پیشنهاده را در هر منطقه آمایش آموزش عالی، برای پنج دانشگاه با بیشترین عملکرد اینجا کلیک کنید.