به گزارش رکنا، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رکنا در مجلس با تأکید بر ضرورت رفع تحریمها از طریق مذاکرات بینالمللی، موفقیت در این مسیر را کلیدیترین راه جذب سرمایهگذاری خارجی، ایجاد ثبات اقتصادی و بازگشت اعتماد عمومی دانست و تأکید کرد: با افزایش درآمدهای ارزی، بانک مرکزی توانایی بیشتری برای مدیریت بازار خواهد داشت. یعنی دیگر برای تامین نیازهای خودش قیمت ارز را به صورت دستوری افزایش نمیدهد.
متاسفانه بازار بورس اعتماد عمومی را از دست داده است
سیدعبدالکریم هاشمی نخلابراهیمی با اشاره به تأثیر مستقیم تحریمها بر اقتصاد کشور گفت: مذاکرات موفق میتواند سرمایهگذاری خارجی را به کشور بازگرداند. این سرمایهها نه تنها ارزش پول ملی را تقویت میکند، بلکه زمینه اشتغالزایی و رشد تولید را فراهم میآورد.
وی با انتقاد از وضعیت فعلی بازار سرمایه افزود: متأسفانه بورس که باید محل مناسبی برای جمعآوری سرمایههای خرد باشد، در واقع به دلیل سوءمدیریتها و نوسانات ناشی از تحریمها اعتماد عمومی را از دست داده است. حال آن که کاهش و یا رفع تحریمها میتواند این اعتماد از دست رفته را بازگرداند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نوسانات بازارهای مختلف تأکید کرد: تجربه نشان داده هرگاه فضای بینالمللی بهبود یافته، شاهد ثبات نسبی در بازارها بودهایم. مذاکرات کنونی فرصتی است که باید از آن بهره برد.
بانک مرکزی و نقش آن در اقتصاد پساتحریم
نماینده مردم میناب در مجلس دوازدهم در پاسخ به این سوال که" آیا سیاستهای فعلی بانک مرکزی در صورت به ثمر رسیدن مذاکرات، مانع کاهش قیمت دلار نمیشود؟" چنین گفت: به نظرم اینطور نیست. ما افزایش درآمدهای ارزی خواهیم داشت و این افزایش درآمدها باعث میشود بانک مرکزی توانایی کافی برای تامین نیازهای ارزی تولیدکنندگان داخلی و صادرکنندگان را داشته باشد یا برای تامین نیازهای خودش قیمت ارز را به صورت دستوری و یا به صورت سیر طبیعی بازار افزایش ندهد. در واقع میتواند به تدریج شرایط را به ثبات برساند.