شناسهٔ خبر: 72365774 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

دبیرکل ناتو در توکیو:

ژاپن ارزشمندترین شریک ناتو است!

دبیرکل ناتو در دیدار با نخست وزیر ژاپن گفت: ژاپن یکی از با ارزش‌ترین شرکای ناتو است و امروز ما چشم انداز خود را در مورد چگونگی تقویت بیشتر همکاری‌ها ترسیم کرده‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ مارک روته؛ دبیرکل ناتو، هفته گذشته در روزهای 8 تا 9 آپریل 2025، اولین سفر خود به حوزه آسیا اقیانوسیه را از زمان روی کار امدن خود در اکتبر 2024، انجام داد. مهمترین دیدار وی در این سفر، میزبانی شیگرو ایشیبا؛ نخست وزیر ژاپن از او بود، جایی که آنها به شراکت دیرینه ناتو و ژاپن از زمان تاسیس پیمان آتلانتیک شمالی تاکید کردند و یکدیگر شرکای با ارزش خود خواندند.

دبیر کل ناتو در این دیدار گفت: «ژاپن یکی از با ارزش‌ترین شرکای ناتو است و امروز ما چشم انداز خود را در مورد چگونگی تقویت بیشتر همکاری‌ها ترسیم کرده‌ایم.»

او در ادامه صحبت‌های خود با صراحت گفت: «روسیه به جنگ با اوکراین ادامه می‌دهد و اقتصاد آن در شرایط جنگی قرار دارد و از جاه‌طلبی‌های خود برای تغییر شکل امنیت اروپا دست برنداشته است. در همین حال، چین به دنبال تقویت نظامی بزرگ است و به دنبال کنترل فناوری‌های کلیدی، زیرساخت‌های حیاتی و زنجیره‌های تامین است. این کشور به انجام فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در برابر تسلیحات مورد استفاده کره شمالی ادامه می‌دهد و در دنیای خطرناک‌تر، ناتو و ژاپن برای محافظت از ارزش‌های مشترک، قوی هستند.»

دبیرکل ناتو از برنامه ژاپن برای سرمایه‌گذاری 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود در بخش دفاعی تا سال 2027 و سرمایه‌گذاری‌های مستمر این کشور استقبال کرد که به اعتقاد او «نیروهای توانمند ژاپن را حتی قوی‌تر خواهد کرد.» 

علاوه بر این، او بر ارزش حمایت چندجانبه ژاپن از اوکراین، از جمله از طریق اعمال تحریم‌ها علیه روسیه، امضای توافقنامه امنیتی بین ژاپن و اوکراین و کمک‌های قابل توجه به صندوق امانت بسته کمک جامع ناتو برای اوکراین قدردانی کرد. دبیرکل ناتو همچنین بر اهمیت تقویت همکاری ناتو با ژاپن در زمینه‌های کلیدی از جمله تولید صنعتی دفاعی، دفاع سایبری و امنیت دریایی تاکید کرد.

بدون شک، ژاپن از اهمیتی حیاتی برای غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا و ناتو برخوردار است، جایی که کره جنوبی به تنهایی نمی‌تواند در برابر کره شمالی، روسیه و چین ستون امنیتی-نظامی غرب به سرکردگی آمریکا باشد و ژاپن مهره‌ای کلیدی برای نظم ژئوپلیتیکی مورد نظر غرب است.

اما نکته حائز اهمیت در این رابطه جالب است. اتحادیه اروپا و ناتو، پس از روی کار امدن ترامپ در تلاش هستند تا با محکم تر کردن پیوندهای مشترک میان متحدین و شرکا، بر جای خالی آمریکا و کم اهمیت بودن معاهدات چندجانبه بین المللی از سوی ترامپ سرپوش گذاشته و تلاش کنند، اتحاد میان خود، متحدین و شرکا را زنده نگاه دارند.

پس از روی کار آمدن ترامپ، سران اروپا و همچنین رهبران و مدیران ناتو، به شکل بی سابقه‌ای سفرهای دوره‌ای خود را سرعت بخشیده و در تلاش هستند تا اتحاد میان خود را تقویت کنند.

ترامپ در دوران ریاست جمهوری پیشین خود بارها بر لزوم افزایش سهم سرمایه گذاری دفاعی اعضای ناتو تاکید کرد و از آنجایی که آمریکا به تنهایی سهمی نزدیک به 50 درصدی از نیروی دفاعی بودجه دفاعی ناتو دارد، بارها تاکید کرد که آمریکا به ناتو متعهد است اما به شرایط غیر برابر نه!

ترامپ در دور دوم روی کار آمدن خود، بی تمایلی قابل ملاحظه‌ای را به متحدان خود در ناتو نشان داده و در طرف دیگر با دور زدن اتحادیه اروپا در تلاش است تا به صلحی دوجانبه و مستقیم با روسیه بر سر اوکراین دست پیدا کند.

این شرایط، برای متحدان آمریکا، وضعیت پیچیده‌ای را ایجاد کرده و آنها را برآن داشته تا با تلاش کنند، از شکاف در اتحادها و ائتلاف‌های خود جلوگیری کنند. 

اخبار مرتبط

انتهای پیام