ابراهیم هزارجریبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: سال گذشته کشاورزان استان برای محصولات اساسی پاییزه همچون گندم، جو، کلزا، چغندر پاییزه و سیبزمینی بیش از ۵۵۰ هزار هکتار کشت کردند که در حال ۴۳۰ هزار هکتار از محصولات آماده برداشت است.
وی با بیان اینکه سطح زیرکشت این محصولات سال گذشته حدود ۷۰۰ هزار هکتار بود، افزود: در سالجاری بهدلیل خشکسالیها مقدار زیادی از این مزارع به برداشت نرسیدند و شاهد کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بارش در ماههای آذر و دی را به واسطه تثبیت سطح سبز و تقویت مزارع گندم حیاتی دانست و گفت: برای این مدت در استان تنها پنج میلیمتر بارندگی داشتیم که این رقم بسیار کمتر از نیاز زراعی استان بوده و بیشترین آسیب نیز در این بازه زمانی به مزارع وارد شد.
وی با تأکید بر اینکه این کاهش نهتنها بر معیشت کشاورزان بلکه بر تأمین امنیت غذایی استان تأثیرگذار است، ادامه داد: اوضاع نگرانکننده است و امیدواریم در ادامه سال با برنامهریزی مناسب برای کشتهای تابستانی بخشی از این خسارتها جبران شود.
هزارجریبی با اشاره به اهمیت حمایتهای دولتی و همکاری بخش خصوصی افزود: برای عبور از این بحرانها، لازم است حمایتهای تسهیلاتی و فنی از کشاورزان افزایش پیدا کند، کشاورزان گلستانی ثابت کردهاند که در صورت فراهم بودن بسترهای لازم میتوانند به تولیدکنندگان پیشرو در کشور تبدیل شوند.
وی از تدوین برنامه کشت تابستانه خبر داد و گفت: یکی از رویکردهای مهم ما برای جبران بخشی از خسارتها، توسعه کشتهای تابستانی است، با هماهنگیهای انجامشده، محصولات مناسب با شرایط اقلیمی و کمآببر در اولویت قرار خواهند گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به تأخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان در سال گذشته اظهار کرد: با برنامهریزیهای انجام شده در سطح ملی در سالجاری مشکلی برای پرداخت بهموقع مطالبات وجود ندارد.