شناسهٔ خبر: 72363620 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کودکان ۱۹ روستای محروم شاهین دژ واکسن فلج اطفال دریافت کردند

مهاباد- ایرنا- مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهین دژ گفت: کودکان کمتر از پنج سال روستاهای کم برخوردار، محروم و عشایرنشین این شهرستان تحت پوشش طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال قرار گرفتند.

صاحب‌خبر -

عارف شجاعت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح کشوری ماپینگ آپ واکسیناسیون فلج اطفال با هدف نهایی ریشه‌کنی این بیماری برای کودکان زیر پنج سال در ۱۹ روستای سیاری و صعب‌العبور شهرستان شاهین دژ اجرا شد.

وی اضافه کرد: باتوجه به دورافتاده بودن و شرایط جغرافیایی روستا ۱۰ اکیپ شامل کادر درمان و بهورزان شهرستان در این طرح فعال بوده و به صورت حضوری در تمام نقاط هدف عمل واکسیناسیون را انجام دادند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهین دژ با بیان اینکه در این پوشش برای کودکان واجد شرایط ۲ قطره خوراکی واکسن فلج اطفال تجویز شد، افزود: هدف اصلی این اقدام، اطمینان از عدم ورود یا چرخش ویروس وحشی فلج اطفال در جامعه و همچنین حفظ دستاوردهای نظام سلامت در ریشه‌کنی این ویروس در کشور است.

کودکان ۱۹ روستای محروم شاهین دژ واکسن فلج اطفال دریافت کردند واکسیناسیون فلج اطفال

شجاعت با اشاره به اینکه اجرای این طرح در ۲ مرحله که فاز نخست آن به اتمام و فاز دوم از تاریخ ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری انجام خواهد شد، تاکید کرد: این زمان‌بندی به‌گونه‌ای طراحی شده است که پوشش حداکثری واکسیناسیون در میان کودکان زیر پنج سال به‌ویژه در مناطق دور افتاده و صعب‌العبور تحقق یابد.

به گزارش ایرنا «پولیو» یا «فلج اطفال» یک بیماری ویروسی و به شدت ساری است که به ویژه در کودکان زیر پنج سال می‌تواند به ناتوانی دایمی جسمی و حتی مرگ منجر شود.

برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن از مهمترین برنامه های سازمان جهانی بهداشت و کشور ایران است، هر چند تلاش ها برای تحقق اهداف برنامه در دو کشور بومی فلج اطفال همسایه (افغانستان و پاکستان) همچنان تداوم دارد ولی افزایش تردد به داخل کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه، افزایش چندین برابری موارد ابتلا به فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق این دو کشور نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشور است.

بر اساس توصیه های سازمان جهانی بهداشت، برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال لازم است عملیات ایمن سازی تکمیلی سالانه انجام شود؛ از این رو هر سال ۲ مرحله واکسیناسیون تکمیلی بر علیه ویروس فلج اطفال در کودکان زیر پنج سال مناطق پر خطر کشور انجام می‌شود که این عملیات در مناطق گرمسیر نیمه جنوبی کشور در زمستان و در مناطق سردسیر نیمه شمالی کشور در بهار هر سال اجرایی می‌شود.

بنا بر اعلام مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در زمستان سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵۰ هزار کودک زیر پنج سال طی دو مرحله واکسینه شدند و در بهار ۱۴۰۴ نیز این عملیات در مناطق نیمه شمالی کشور در حال انجام است که مرحله اول از ۲۳ تا ۲۵ فروردین و مرحله دوم از ۲۷ تا ۲۹ خرداد انجام و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰۰ هزار کودک زیر پنج سال در مناطق پر خطر بر علیه ویروس فلج اطفال واکسینه شوند.