شناسهٔ خبر: 72356836 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

راهیابی ارومیه به مرحله نهایی نهمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران

ارومیه در جمع نامزد‌های نهمین دوره انتخاب پایتخت کتاب و خوی در جمع شهر‌های مشتاق کتاب قرار گرفته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  نشست خبری شهر‌های راه‌یافته به مرحله نهایی نهمین دوره پایتخت کتاب ایران با حضور علیرضا نوری‌زاده، مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های فرهنگی و محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار شد.
محسن جوادی در بخش از این نشست، گفت: کل فرایند پیچیده‌ای که از نوشتن تا ویرایش و چاپ و توزیع وجود دارد، برای این است که کتاب خوانده شود، به همین دلیل این بخش، زنجیره پایانی و نتیجه دادن تولید کتاب است.
وی ادامه داد: امیدوارم سرانه مطالعه افزایش پیدا کند و عمق مطالعه را به اشکال مختلف افزایش دهیم؛ در این جریان، پایتخت کتاب و شهر دوستدار کتاب، نمادی برای حوزه ترویج کتابخوانی به شمار می‌آید.
 
مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های فرهنگی نیز در این نشست گفت: این جشنواره اکنون به ایستگاه نهم رسیده است و محوریت آن مجموعه‌ای از رویداد‌های کتاب‌محور است، سال گذشته سمنان پایتخت کتاب ایران بود که برنامه‌های خلاقانه و استفاده از فناوری‌های نوظهور و شبکه‌سازی دلیل اصلی انتخاب آن بود. تاکنون نیشابور، یزد، شیراز، بوشهر، اهواز، سنندج و … به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شدند.
 علیرضا نوری‌زاده با اشاره به راهیابی ۴۷ شهر به مرحله داوری شهر‌های دوستدار کتاب و نامزد «پایتخت کتاب» را معرفی کرد و گفت: بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان گیلان، شاهین‌شهر و میمه از استان اصفهان، قزوین از استان قزوین، ارومیه از آذربایجان غربی و بیشترین امتیاز به شهر اوز استان فارس اختصاص دارد.
وی در پایان گفت: همچین شهر‌های خوی، سیرجان، سبزوار شهر‌های «مشتاق کتاب» و شهر‌های رابُر، و فهرج به عنوان شهر‌های «زیر چتر کتاب» معرفی شدند. 
به گفته نوری‌زاده شهر‌های دوستدار کتاب شهر‌هایی هستند که قابلیت پایتخت کتاب ایران شدن را دارد، تمام موارد بررسی و با حضور داوران و نمایندگان بخش‌های مختلف پایتخت کتاب انتخاب می‌شوند.
 همچنین شهر‌هایی در اجرای برنامه‌ها استمرار داشتند و همیشه در جشنواره شرکت می‌کردند، اما با توجه به اینکه رقابت نزدیک و تنگاتنگ بود، انتخاب نشدند. در این زمینه طبق بیانیه هیئت داوران شهر‌هایی با عنوان «شهر‌های مشتاق کتاب» انتخاب شدند.
تعدادی از شهر‌های محروم نیز که علاقه‌مندند فعالیت کتابی خود را نشان بدهند، اما امکانات کافی نداشتند به عنوان شهر‌های «زیر چتر کتاب» معرفی شدند.