شناسهٔ خبر: 72352811 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

وحید جلیلی تبیین کرد

جایگاه مسئولیت‌ اجتماعی در الگوی دین‌داری اهل بیت(ع)

قائم‌مقام رئیس سازمان صدا و سیما در امور فرهنگی با بیان اینکه طبق الگوی دین‌داری اهل بیت(ع) نباید دین‌داری را سپری برای فرار از مسئولیت اجتماعی کنیم، گفت: نگاه امام خمینی(ره) به دین جامع بود و اگر مسلمانان نگاه این‌چنینی به دین داشته باشند، در کنار یکدیگر جمع شده و می‌توانند اقدامات بزرگی انجام دهند.

صاحب‌خبر -

وحید جلیلیبه گزارش خبرنگار ایکنا، اولین نشست بین‌المللی سومین مهرواره هوای نو امروز، ۲۶ فروردین‌ماه با حضور هیئت‌ها و نمایندگان مذهبی ۱۶ کشور جهان در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.

وحید جلیلی، قائم‌مقام رئیس سازمان صدا و سیما در امور فرهنگی طی سخنانی در این نشست اظهار کرد: یکی از مسائلی که بار‌ها و بار‌ها در معارف قرآنی و اهل بیتی بدان توصیه شده‌ایم، کار جمعی است. سابقه حرکت‌های دینی در تاریخ معاصر ایران محدود به انقلاب اسلامی در سال ۵۷ نیست بلکه مردم ایران در طول کمتر از صد سال گذشته چندین بار انقلاب کردند.

وی افزود: در دوران مشروطه مردم ایران به رهبری مرحوم آیت‌الله طباطبایی و آیت‌الله بهبهانی قیام کردند و پیروز شدند و با اینکه این انقلاب تقریباً تحت زعامت علمای اسلام به سرانجام رسید، اما در میانه راه دچار انحراف شد و به شکست انجامید. سال‌ها بعد جنبش ملی شدن صنعت نفت در ایران رخ داد و مردم به رهبری آیت‌الله کاشانی و مصدق توانستند نفت کشور را ملی کنند، اما این حرکت نیز با کودتای ۲۸ مرداد به شکست انجامید.

جلیلی بیان کرد: یکی از دلایل موفقیت امام خمینی(ره) این بود که ایشان توانست انقلاب اسلامی را به خوبی در کشور تثبیت کنند و اجازه ندادند که این انقلاب همچون حرکت‌های گذشته شکست بخورد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های امام خمینی(ره) جامع بودن ایشان بود. امروز اگر بخواهیم جمعی را ایجاد کرده و آن را گسترش دهیم تا به آرمان‌های قرآنی دست پیدا کنیم، ابتدا باید از ابزار تفکر و نرم‌افزار برای این امر استفاده کنیم.

قائم‌مقام رئیس سازمان صدا و سیما در امور فرهنگی تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی، استاد امام خمینی(ره) در آسیب‌شناسی جوامع دینی به اسلام انفرادی اشاره کرده و به شدت با آن مخالف می‌کنند. این بزرگان ابتدا اسلام را از زیر آوار تفکرات فردی و محدود کننده نجات دادند و سپس، مسلمین را نجات دادند. یکی از ویژگی‌های امام(ره) این بود که قرآن را در تمامت خود می‌دید و تنها به تکه‌ای از آن متکی نبودند. اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را در یک جمله خلاصه کنیم، باید بگوییم که دین همه ابعاد دین است.

جلیلی اظهار کرد: ولایت محور حفظ کامل و جامعیت دین و نخ تسبیحی است که نمی‌گذارد اعضای دین از هم بپاشد. البته دین‌داری فردی امام(ره) نیز بسیار قوی بود، اما نگاه ایشان به دین نگاه جمعی بوده و در همین راستا توانست مردم مسلمان را کنار یکدیگر جمع کرده و پرچم اسلام را برافرازد.

قائم‌مقام رئیس سازمان صدا و سیما در امور فرهنگی تصریح کرد: امام(ره) مکتب تربیتی انقلاب اسلامی را ایجاد کردند که از کنار آن امثال سیدحسن نصرالله و سردار سلیمانی‌ها برآمدند. ایشان یک الگوی واقعی از نوع دین‌داری اهل بیت(ع) ارائه دادند که در آن هم دعای کمیل وجود دارد و هم فریاد هل من ناصر ینصرنی و خطبه شقشقیه وجود دارد.

جلیلی بیان کرد: طبق الگوی دین‌داری اهل بیت(ع) نباید دین‌داری را سپری برای فرار از مسئولیت اجتماعی کنیم. نگاه امام(ره) به دین نگاهی جامع بود و اگر مسلمانان نگاهی این‌چنینی به دین داشته باشند، در کنار یکدیگر جمع شده و می‌توانند کار‌های بزرگی انجام دهند.

وی تصریح کرد: هیئت‌های مذهبی نیز باید چنین مبانی را از نص دین و مذهب اخذ کنند و در همکاری با یکدیگر در کنار هم جمع شده و بتوانند کار‌های بزرگی را در حوزه اجتماعی انجام دهند.

انتهای پیام