به گزارش خبرنگار آنا؛ رویداد «اکوسیستم پزشکی فرد محور» صبح روز سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. این نشست با هدف معرفی دستاوردهای نوین پژوهشی و پزشکی فردی و ایجاد بستر همکاریهای تخصصی پیرامون این رویکرد نوظهور، با حضور وزیر بهداشت، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، رئیس مرکز تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و جمعی از مسئولین و فعالین حوزه سلامت برگزار شد.
رئیسکرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: پزشکی فردی در واقع درمان را هدفمند میکند و این موضوع باعث میشود هزینههای درمان خیلی کاهش پیدا کند و عوارض دارویی کم شود تا بتوانیم با حداقل هزینهها درمان بیمار را انجام دهیم.
وظیفه دانشگاههای علوم پزشکی این است که در مرز علمی حرکت کنند
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پزشکی شخصیسازی شده، یک حرکت رو به جلو است و مرزهای پزشکی را تغییر میدهد و باعت تحول خواهد شد، گفت: وظیفه دانشگاههای علوم پزشکی این است که در مرز علمی حرکت کنند و پیشرفت و جهش را رقم بزنند. پزشکی فرد محور به معنی هدفمند کردن درمان است و این موضوع یعنی پیشگیرانه شدن رفتارهای علمی در کشور.
پزشکان در گذشته با یک چشم همه را نگاه نمیکردند
وزیر بهداشت گفت: هنر پزشک با تجربه، استفاده از روشهای شخصیسازی برای درمان بیماران است که به شیوهای دیگر در گذشته نیز وجود داشته است. پزشکان در گذشته با یک چشم همه را نگاه نمیکردند و همه بیماران را مورد جراحی قرار نمیدادند.
وی تاکید کرد: در پزشکی شخصیسازی شده باید بخشهای مختلف مثل فارماکوژنریک و ژنتیک و موارد دیگر با هم همکاری کنند. طرح پزشکی شخصی سازی شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران و با کمک بخشهای دیگر در کشور به سرانجام خواهد رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: آموزش، پژوهش و صنعت باید در کنار هم قرار گیرند
رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این نشست با بیان اینکه امروزه پرداختن به پزشکی فردی یک ضرورت است، گفت: باید بتوانیم در بیماران سرطانی و نادر نقشه ژنتیکی را مشخص کنیم. همچنین توسعه آزمایشگاههای مرجع را داریم که بتواند به این موضوع کمک کند. آموزش در پزشکی فردی و ژنتیک بسیار حائز اهمیت است. آموزش، پژوهش و صنعت باید در کنار هم قرار گیرند.
رئیس پژوهشگاه غدد: یکی از اصول پزشکی شخصیسازی شده فارماکوژنتیک است
در ادامه باقر لاریجانی، فوق تخصص غدد و رئیس پژوهشگاه غدد گفت: یکی از اصول پزشکی شخصیسازی شده فارماکوژنتیک است که در موضوع تشخیص مراقبت و درمان بسیار کمک میکند. پزشکی شخصیسازی شده در گونههای مختلف بیماریها بسیار مهم است. به عنوان مثال دیابت که در جامعه فقط به عنوان یک اسم و تنها یک نوع بیماری شناخته میشود، چندین گونه مختلف دارد و برای درمان گونههای مختلف این بیماری باید از روشهای متفاوتی استفاده کرد که پزشکی فرد محور این موضوع را پاسخ میدهد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: هر تخت روانپزشکی دولتی ۵ میلیون تومان هزینههای مالی برای دولت دارد
شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: پزشکی فرد محور باعث صرفهجویی در روند درمان افراد خواهد شد. هر تخت روانپزشکی دولتی ۵ میلیون تومان هزینههای مالی برای دولت بر میدارد و پزشکی فرد محور اگر برای بیماران مورد استفاده قرار گیرد، میتواند از این موضوع جلوگیری کند.
آخوندزاده با اشاره به نقش قابل توجه متخصصان بالینی ژنتیک در کشور گفت: این طرح نیاز به یک مطالعه جامع دارد که باید با کمک وزارت بهداشت انجام شود.
در گفتگو با آنا مطرح شد: پزشکی فردی هزینههای درمان را کاهش میدهد
لاریجانی، فوق تخصص غدد و رئیس پژوهشگاه غدد در گفتوگو با خبرنگار آنا تاکید کرد: در بسیاری از موارد پزشکی شخصی سازی شده هزینه نیست، گاهی این نقش را دارد، اما همیشه اینطور نیست و به عنوان یک انتخاب مناسب عمل میکند. به عنوان مثال فردی که برای چاقی مراجعه میکند، اگه شما بهطور خاص بررسی داشته باشید و گروه مناسب آن چاقی را انتخاب کنید، نه تنها درمان مناسب انجام دادید بلکه هزینههای درمان کاهش پیدا کرده و از عوارض بیمار هم کم میشود.
رئیسکرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در گفتوگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه؛ پزشکی فردی در واقع درمان را هدفمند میکند، تشریح کرد: این موضوع باعث میشود هزینههای درمان خیلی کاهش پیدا کند و عوارض دارویی کم شود تا بتوانیم با حداقل هزینهها درمان بیمار را انجام دهیم.
انتهای پیام/