به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدجعفر قائمپناه امروز _سهشنبه بیستوششم فروردین_ در نشست شورای اجتماعی استان کرمانشاه که در محل سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد با اشاره به ریشههای پیچیده آسیبهای اجتماعی در استان کرمانشاه اظهار کرد: این پدیدهها حاصل ترکیبی از عوامل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و تاریخی و مقابله مؤثر با آنها نیازمند رویکردهای علمی و مدرن است.
وی افزود: نمیتوان از منظر فقر به مسائلی همچون اعتیاد نگاه کرد، چراکه مصرف مواد مخدر در میان گروههای مرفه نیز وجود دارد و این امر ضرورت نگاه جامع و همهجانبه به آسیبهای اجتماعی را دوچندان میکند.
معاون اجرایی رئیسجمهور با تأکید بر نقش مردم و نهادهای محلی در حکمرانی اجتماعی گفت: باید از مدلهای سلسلهمراتبی فاصله بگیریم و صدای جوامع محلی را در فرایند سیاستگذاری بشنویم، نمایندگانی از دل محلات حاشیهنشین باید در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند.
قائمپناه با اشاره به تجربه دفاع مقدس عنوان کرد: آنچه در جنگ ما را موفق کرد، تکیهبر مردم بود. امروز هم برای غلبهبر آسیبهای اجتماعی باید مسیر توسعه را با مشارکت مردم ترسیم کنیم.
وی بیکاری را مهمترین عامل آسیبهای اجتماعی در کرمانشاه دانست و گفت: جدول زمانبندی مشخصی برای کاهش نرخ بیکاری باید تدوین شود، اگر هدف کاهش ۵ درصدی است، باید منابع و زمان تحقق آن نیز مشخص باشد.
معاون اجرایی رئیسجمهور بر ضرورت حمایت از کسبوکارهای کوچک، تکمیل طرحهای نیمهتمام و فعالتر شدن صندوقهای اشتغالزایی تأکید کرد و گفت: توانمندسازی اقتصادی شرط لازم است، اما برای موفقیت پایدار، به مشارکت اجتماعی هم نیاز داریم.
قائمپناه با اشاره به سفر آینده رئیسجمهور به کرمانشاه، خواستار توجه ویژه به موضوع آسیبهای اجتماعی در این سفر شد و گفت: جلسات شورای اجتماعی استان باید بهصورت منظم و جدی برگزار شود تا مسائل اجتماعی در حاشیه قرار نگیرند.
وی تأکید کرد: حل آسیبهای اجتماعی نیازمند وفاق ملی و همدلی جمعی است و با مشارکت مردم میتوان بر چالشها غلبه کرد و آیندهای بهتر برای استان رقم زد.