شناسهٔ خبر: 72345874 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

روسیه: دستیابی به توافق با آمریکا برای صلح در اوکراین آسان نیست

وزیر خارجه روسیه ضمن تاکید بر اینکه دستیابی به توافق با آمریکا برای صلح در اوکراین آسان نیست، گفت که روسیه دیگر هرگز به خود اجازه نخواهد داد که از نظر اقتصادی به غرب وابسته باشد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت که توافق با آمریکا درمورد بخش‌های کلیدی توافق صلح احتمالی برای پایان دادن به جنگ در اوکراین آسان نیست و روسیه دیگر هرگز به خود اجازه نخواهد داد که از نظر اقتصادی به غرب وابسته باشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بار‌ها مدعی شده که می‌خواهد به جنگ ۳ ساله در اوکراین پایان دهد، هرچند هنوز توافقی به منعقد نشده است. 

لاوروف در مصاحبه با روزنامه کومرسانت در پاسخ به این پرسش که آیا مسکو و واشنگتن درمورد برخی از جنبه‌های توافق صلح احتمالی توافق دارند یا خیر، گفت: توافق درباره اجزای کلیدی آسان نیست؛ گفت‌و‌گو‌ها درحال انجام است.

وی اضافه کرد: ما به‌خوبی می‌دانیم که یک معامله دوجانبه چگونه به‌نظر می‌رسد، معامله‌ای که هرگز آن را رد نکرده‌ایم؛ همچنین می‌دانیم که چه معامله‌ای می‌تواند ما را به دام دیگری بکشاند.

کرملین پیش از این گفته بود که خیلی زود است که بتوان درباره احیای روابط عادی‌تر با واشنگتن انتظار نتیجه داشت. 

لاوروف گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه موضع روسیه را به وضوح در ژوئن ۲۰۲۴ بیان کرد؛ پوتین از اوکراین خواست به‌طور رسمی جاه‌طلبی‌های خود را برای پیوستن به ناتو کنار بگذارد و نیرو‌های خود را از کل قلمرو ۴ منطقه که روسیه ضمیمه کرده، خارج کند. 

وزیر خارجه روسیه اظهار کرد: ما درمورد حقوق مردمی صحبت می‌کنیم که در این مناطق زندگی می‌کنند. به همین دلیل است که این مناطق برای ما مهم هستند؛ ما نمی‌توانیم آنها را رها کنیم و اجازه دهیم مردم از آنجا بیرون رانده شوند.

مسکو: کی‌یف توقف حمله به تاسیسات انرژی را نقض می‌کند

رودیون میروشنیک، مقام وزارت خارجه روسیه گفت که ارتش اوکراین حدود ۱۰۰ حمله را به تاسیسات انرژی روسیه، از زمان اجرای تعلیق چنین حمله‌هایی، انجام داده است.

میروشنیک اظهار کرد: نظامیان کی‌یف از زمان اجرایی‌شدن توافق در ۱۸ مارس (۲۸ اسفند)، ۹۸ حمله به تاسیسات انرژی انجام داده‌اند.

به‌گفته این مقام وزارت خارجه روسیه، ارتش اوکراین بین ۷ تا ۱۳ آوریل (۱۸ تا ۲۴ فروردین) ۳۸ حمله عمدی به سایت‌های انرژی روسیه انجام داد. تاسیسات انرژی در مناطق روستوف، زاپروژیا و بریانسک و همچنین در جمهوری‌های لوهانسک و دونتسک مورد آتش‌سوزی قرار گرفتند. 

میروشنیک اضافه کرد که یک حمله بزرگ یک ایستگاه تصفیه آب را در دونتسک هدف قرار داد و منابع آب را به شهر‌های دونتسک و یاسینواتایا و منطقه چرونوگواردیسکی ماکیفکا متوقف کرد. 

ویتکاف: آمریکا در مذاکرات با روسیه پیشرفت کرده است

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه فاکس‌نیوز گفت که آمریکا در مذاکرات خود با روسیه درمورد حل‌وفصل مناقشه اوکراین پیشرفت کرده است.

ویتکاف در پاسخ به این پرسش که آیا نسبت به توافق احتمالی بین روسیه و آمریکا اطمینان دارد یا خیر، اظهار کرد: اطمینان دارم. مذاکره با پوتین به من این امکان را داد که متوجه شوم که او خواهان صلح پایدار است.

فرستاده ویژه ترامپ همچنین بیان کرد: این سومین دیداری است که من با او داشتم که نزدیک به ۵ ساعت به‌طول انجامید. در آن زمان ۲ نفر از مشاوران کلیدی پوتین [دستیار رئیس‌جمهور روسیه] و [نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه و رئیس صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه] در نشست حضور داشتند. این ملاقات قانع‌کننده‌ای بود. 

اروپا پایان واردات نفت و گاز روسیه را بررسی می‌کند

کمیسیون اروپا پس از دو بار به تاخیر انداختن این طرح، اعلام کرد که در ماه آینده استراتژی دقیق‌تری را برای حذف تدریجی واردات نفت و گاز روسیه اعلام خواهد کرد.

اتحادیه اروپا متعهد شده که واردات سوخت‌های فسیلی روسیه را تا سال ۲۰۲۷ در واکنش به جنگ اوکراین متوقف کند، اما کمیسیون انتشار نقشه راه خود را برای چگونگی انجام این کار به تاخیر انداخته است. این طرح ابتدا قرار بود ماه گذشته ارائه شود. دستور کار منتشرشده نشان داد که کمیسیون اکنون نقشه راه را در ۶ می (۱۶ اردیبهشت) منتشر خواهد کرد.

انتهای پیام/