شناسهٔ خبر: 72341686 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

کارشناس مسائل غرب آسیا مطرح کرد:

فشار آمریکا بر محور مقاومت بی‌اثر است/ حشدالشعبی مورد حمایت ملت عراق است

کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه حشد الشعبی برگرفته از اراده مرجعیت در عراق، ملت عراق و تشکل ریشه‌دار مردمی است، گفت: گمانه‌زنی‌ها درباره انحلال حشدالشعبی نادرست بوده و آنچه در عراق اتفاق افتاده، تنها برای ایجاد تقابل بین مرجعیت و دولت عراق است.

صاحب‌خبر -

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به فشار دولت آمریکا برای انحلال حشدالشعبی در عراق اظهار کرد: آمریکا به موازات آغاز یک سلسله حملات وحشیانه علیه انصارالله یمن و پس از آسیب‌هایی که به حزب‌الله لبنان وارد ساخت، گزینه انحلال حشد الشعبی را در دستور کار قرار داده و به دولت «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق، فشار وارد آورده است تا حشد الشعبی را منحل کند.

وی افزود: با این حال، «فالح الفیاض» رئیس سازمان حشد الشعبی، به‌صراحت اعلام کرده است که نه‌تنها حشد الشعبی منحل نخواهد شد، بلکه سازوکارهای جدیدی برای سازماندهی سیستماتیک آن، از جمله برقراری انضباط نظامی در حشد الشعبی و تشکیل دانشکده‌های نظامی برای آموزش اعضای حشد الشعبی در دستور کار قرار گرفته است که این اقدامات به ایجاد ساختار سازمانی منسجم‌تر در این مجموعه کمک خواهد کرد.

کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: این نشان می‌دهد که آمریکا نمی‌تواند برخلاف اراده مرجعیت عراق، دولت عراق و ملت این کشور، اقدامی علیه حشد الشعبی انجام دهد. بنابراین، به نظر می‌رسد که فشارها و تهدیدهای آمریکا علیه دولت عراق بی‌اثر خواهد بود؛ همان‌طور که پس از ماه‌ها بمباران مردم یمن و انصارالله، آمریکا نتوانسته است معادله میدانی را به نفع رژیم صهیونیستی در غزه یا منطقه تغییر دهد.

وی با تاکید بر اینکه حشد الشعبی برگرفته از اراده مرجعیت در عراق و ملت عراق و یک تشکل ریشه‌دار مردمی است که برای دفاع در برابر گروه‌های تروریستی تأسیس شد، گفت: بنابراین این گمانه‌زنی‌ها در خصوص انحلال حشدالشعبی به‌طور کامل نادرست است و آنچه در عراق اتفاق افتاده، تنها برای ایجاد تقابل بین مرجعیت و دولت عراق است.

هانی‌زاده یادآور شد: حشد الشعبی یک تشکل مردمی است که از درون جامعه عراق برای مقابله با گروه‌های تکفیری که طی سال‌های گذشته به عراق وارد شدند و به کشتار مردم عراق دست زدند، تشکیل شد.

وی ادامه داد: پس از سال ۲۰۰۳ و سرنگونی رژیم بعث، ارتش عراق با ضعف ساختاری روبه‌رو شد. در این شرایط، حشد الشعبی به موازات بازسازی ارتش عراق شکل گرفت تا بخشی از امنیت عراق را برعهده بگیرد، بنابراین به نظر می‌رسد که توان نظامی و میدانی حشد الشعبی در شرایط کنونی حتی از نیروهای نظامی عراق نیز بالاتر باشد.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به قانون جدید حشدالشعبی در عراق ابراز کرد: تغییراتی که به وجود خواهد آمد، نشان می‌دهد که حشد الشعبی به‌عنوان یک مجموعه نظامی مردمی، هم با دولت و هم با مرجعیت عراق مرتبط است و می‌تواند در تأمین امنیت عراق نقش سازنده‌ای ایفا کند. به همین دلیل، آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند تا هر مجموعه مردمی با دیدگاه تهاجمی نسبت به رژیم صهیونیستی و کمک‌کننده به مردم فلسطین را از صحنه مبارزات خارج کنند.

وی خاطرنشان کرد: تقابل مشترک آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی با حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن و تلاش برای سرنگونی دولت سابق سوریه یعنی بشار اسد، بخشی از سیاست‌های ثابت غرب است تا رژیم صهیونیستی را به‌عنوان یک قدرت برتر بر ملت‌های مسلمان تحمیل کنند.