مژگان صفری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه پیشگیری مهمترین اصل در درمان آلرژی فصلی است، اظهار کرد: آسم آلرژیک معمولاً در آغاز فصل بهار بروز میکند و روند آن تا پایان فصل بهتدریج کاهش مییابد.
وی افزود: نوع دوم حساسیت فصلی، آسم آلرژیک است که با علائم سرفه، صدا در سینه و تنگی نفس بروز میکند، همچنین مسیرهای هوایی تحتانی نیز را درگیر میکند
متخصص آسم و آلرژی در خصوص نوع اول آلرژی گفت: رینیت آلرژیک از شایعترین انواع حساسیت فصلی است، که عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم و اشک از علائم آن محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه علت اصلی بروز حساسیتهای تنفسی در فصل بهار گردهافشانی گیاهان، درختان و گلها بهویژه در نواحی کوهستانی و دشتها است، ادامه داد: بنابراین از مردم درخواست میشود با رعایت توصیههای پیشگیرانه، در این فصل به حفظ سلامت توجه ویژهای داشته باشند و جدی بگیرند.
صفری خاطرنشان کرد: مصرف غذاهای سرخ کردنی و ادویهها به ویژه ادویههای تند و رنگی میتواند در افزایش آلرژی در فصل بهار تأثیرگذار باشد، بنابراین بهتر است در فصل بهار از آشهای طبیعی که حبوبات کمتر و سبزیجات بیشتری دارند استفاده کنند، در مناطق مختلف کشورمان، این سبزیجات که با طبع مردم هر منطقه سازگاری بیشتری دارد یافت میشود.
متخصص آسم و آلرژی تصریح کرد: سوپ جو، مغز ماش آشترش، آشسماق و آشانار، خورشت ریواس،، خورشت گوجه سبز و خورشت آلواسفناج، خورشت کنگرفرنگی و چلو گشنیز، بورانی شبدر و یونجه، خورشت کرفس و آلو، بورانی اسفناج، سوپ گشنیز و اسفناج با ماش، آش گشنیز، آلبالو پلو و مصرف شربت عناب و کاهو با سکنجبین از جمله خوردنیهای این فصل است که میتوانند هم در پاکسازی بدن و هم در کاهش آلرژیها نقش مؤثری داشته باشند.