به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،اسعد وهابی کارشناس ارشد باغبانی جهاد کشاورزی آذر بایجان غربی بااشاره به اینکه در حدود ۴۰ در صد این باغها سرشاخه کاری شده است گفت: طرح سرشاخه زنی درختان روشی است برای بهره وری، افزایش و یکنواختی محصول که از ده سال گذشته در آذربایجان غربی با همکاری باغداران و جهاد کشاورزی آغاز شده است که در این روش از ارقام چندلر، فرنور، هاوارد، فرنت، فرانکت، روند و ژنوتیپهای برتر استان استفاده میشود.
وی افزود: اجرای طرح سرشاخه کاری و اصلاح باغات گردو با استقبال باغداران استان مواجه شده و باعث افزایش تولید و افزایش عملکرد درختان گردو شده است.
وهابی گفت:ارقام قدیمی گردو باغات آذربایجانغربی به سرما حساس بود که با روش سرشاخه زنی و اصلاح درختان گردو به ارقام دیر برگ و مقاوم به سرما تبدیل شده و خسارت ناشی از سرمای دیرهنگام بهاری را کاهش میدهند.
وی با اشاره به اینکه ثمردهی این درختان حدود سه سال طول میکشد گفت: با گذشت یکسال از سرشاخه کاری برخی از این درختان، شاهد ثمردهی ابتدایی برخی از این درختان هستم و مهمترین مزایای این طرح افزایش کیفیت محصول، افزایش تولید، افزایش درآمد باغداران و استفاده بهینه از منابع آب و خاک شده است.
رضا رضایی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ومنابع طبیعی وآموزش کشاورزی استان گفت: انجام سرشاخه کاری و پیوند یک رقم خاص درختان گردو یکنواخت، باغ شناسنامهدار، کیفیت میوه بهتر و عملیات به باغی و برداشت راحتتر انجام میشود و در یک کلام باغدار به سود بیشتری میرسد.