به گزارش خبرنگار ایرنا، حسنعلی اصغری روز دوشنبه در نشست ویدیو کنفرانس با موضوع گفت و گوی موثر بر مدار تحول و بهسازی سازمانی اظهار کرد: با استفاده از روشهایی همچون تدریس معکوس، دانشآموزان فرصت خواهند داشت تا فرایند یادگیری خود را توسعه داده و عمیقتر با مفاهیم درسی ارتباط برقرار کنند.
وی اضافه کرد: باید با اتخاذ راهبردهای علمی و عملی، زمینهای فراهم شود که معلمان علاوه بر انتقال مفاهیم کتابهای درسی، از ظرفیت برنامههای درسی پنهان نیز برای توسعه مهارتها و بینشهای دانشآموزان بهره بگیرند.
اصغری با تاکید بر اهمیت نوآوری در آموزش بیان کرد: تحول در نظام آموزشی نیازمند بهرهگیری از روشهای نوین و خلاقانه تدریس است، این توانمندسازی نه تنها کیفیت آموزش را ارتقا میدهد، بلکه زمینه بهرهمندی بیشتر دانشآموزان از محیطهای آموزشی پویا و خلاقانه را فراهم میکند.
این مسوول با بیان اینکه مهارتها به یادگیری عمیقتر منجر میشود، تصریح کرد: دانشآموزان را برای زندگی مستقل و تصمیمگیری آگاهانه به مهارت نیاز دارند و این مهم باید در آموزش و پرورش رعایت شود.
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین با اشاره به نقش کلیدی خانوادهها در این فرآیند ادامه داد: آگاهیبخشی به والدین، به ویژه از طریق جلسات آموزش خانواده، میتواند از وقوع مسائل اجتماعی پیشگیری کند، با این نکته که درک اهمیت تعلیم و تربیت اصولی توسط خانوادهها، به کاهش مشکلاتی نظیر ازدواج زودهنگام و پیامدهای منفی آن نیز منجر خواهد شد.
اصغری همچنین بر توانمندسازی معلمان به عنوان محور اصلی تحول تاکید کرد و یادآور شد: ضروری است که معلمان به روشهای نوین تدریس، اصول بنیادی تعلیم و تربیت و مهارتهای مشاورهای مجهز شوند.
وی خاطرنشان کرد: برای تحقق این اهداف، کاهش فعالیتهای غیرضروری اداری که زمان و انرژی مدیران را هدر میدهد، الزامی است.
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین تصریح کرد: توجه به جنبههای پنهان برنامههای درسی و اتخاذ راهکارهای علمی در طراحی مسیر آموزشی، میتواند به شکلگیری تغییرات پایدار و مثبت در نظام آموزش و پرورش کمک کند.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: برنامههایی جهت ارتقای توانمندی معلمان و والدین برای مشارکت موثرتر در فرآیند آموزشی در دست اجرا است، چراکه این رویکرد علاوه بر ارتقای سطح علمی، کمک میکند تا مهارتهای زندگی و حل مساله در دانشآموزان تقویت شود.