شناسهٔ خبر: 72329681 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آذربایجان‌غربی جایگاه دوم کشوری در مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ارومیه - ایرنا - سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: این استان در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال گذشته با اختصاص ۷.۳ درصد از ارزش ریالی پرونده‌های قاچاق کشور به خود، در جایگاه دوم قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

احسان جوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته در حوزه مبارزه با کالای قاچاق در مقایسه با سایر استان‌ها، این استان با انجام سه هزار و ۵۴۷ مورد بازرسی و تشکیل ۶۰۹ فقره پرونده قاچاق به ارزش حدود ۱۹ میلیارد ریال، از لحاظ ارزشی پس از استان تهران رتبه دوم مبارزه و برخورد با کالای قاچاق کشور را کسب کرده است.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: در این ارزیابی که بین ۳۲ استان کشور انجام شد، آذربایجان غربی در تعداد بازرسی‌ها رتبه هفتم و در پرونده‌های متشکله رتبه ششم را کسب کرده است.

وی ادامه داد: بیشترین میزان تشکیل پرونده‌های قاچاق سال ۱۴۰۳، در بخش سیگار و تنباکو با ۱۱۱ پرونده، لوازم آرایشی و بهداشتی با ۶۱ پرونده، لوازم یدکی با ۲۵ پرونده، مواد خوراکی و غذایی با ۵۸ پرونده و نهایتا ۲۴۱ پرونده در حوزه ارز بوده است.

جوی با اشاره به پرونده‌های ارزی بیان کرد: در بازه زمانی یکسال گذشته در حوزه ارزی ۲۴۱ مورد سابقه ارسالی از بانک‌های عامل در خصوص عدم ایفای تعهدات ارزی شرکت‌های دریافت‌کننده ارز منجر به تشکیل ۲۴۱ پرونده تخلف ارزی شد.

وی گفت: ارزش ریالی این پرونده ها ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است که شامل ۲۱ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۴۱۰ یورو، ۲ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۸۷۷ درهم، پنج میلیون و ۵۴۵ هزار و ۷۹۴ لیر و همچنین پنج میلیون و ۲ هزار و ۷۲ یوان بود.

به گزارش ایرنا کارشناسان اقتصادی معتقدند پدیده قاچاق معلول سیاست های اقتصادی است از این رو باید عوامل و ریشه‌های پدیدآورنده این معلول مشخص و با آن مبارزه شود.

قاچاق کالا قاچاق کالا

این کارشناسان بر این باورند قاچاق کالاها و ارز ناشی از فقدان پاسخ مناسب به نیازهای اقتصادی جامعه است و تا زمانی که این نیاز وجود داشته باشد، چه در داخل ایران و چه خارج از آن و پاسخ اقتصادی به عرضه مناسب به این تقاضا داده نشود، تمامی اقدامات و سیاست گذاری‌های ضربتی و موردی بی‌اثر خواهد بود.

قاچاق، پدیده‌ای است که تقریبا همه جوامع به نسبت کم یا زیاد با آن دست به گریبان هستند، در کشور ما نیز این معضل در مقاطعی بنا به دلایلی پررنگ‌تر شده که مبارزه با آن بسیاری از حوزه‌ها را درگیر خود کرده است.