به گزارش همشهری آنلاین، علی رضا زاکانی، در این همایش که با حضور کارکنان و مدیران معاونت برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، اظهار کرد: ابتدای این دوره مدیریت شهری با تجمیع حسابها، مشکل پرداخت حقوقها در تاریخ مشخص هر ماه رفع شد و اکنون ذخیره مالی برای پرداخت ماه آینده را هم داریم.
وی بیان کرد: بیش از ۴۳ ماه است که در این دوره مدیریت شهری هستیم. در ابتدای شروع دوره، انباشتگی زیادی از مشکلات دیده میشد. از آلودگی هوا تا خطر فرونشست و سیل و همینطور عدم توزیع عادلانه خدمات در نقاط مختلف شهر.
زاکانی گفت: طبق برنامه جامع، تهران باید ده و نیم میلیون نفر ساکن داشته باشد اما الان با نه و نیم میلیون نفر شاهد مشکلات زیادی هستیم که به شهروندان فشار میآورد. اکنون منطقه ۲۲ با یک سوم جمعیت پیشبینی شده، دچار مشکلات فراوان است و منطقه ای که از قبل طراحی شده ، سرانه های هفتگانه صحیح ندارد.
وی افزود: در ۲۳۹ سالی که تهران پایتخت بود کمتر به این نکته توجه شده که کار ماندگاری انجام شود. امروز هم میبینیم در کشور ممکن است کسی راه حل هایی داشته باشد و کسی هم بگوید که دیگر نمی شود کاری انجام داد. در کشور ناترازی انرژی داریم و در تابستان دچار یک نوع مشکل و در زمستان دچار یک نوع مشکل دیگر هستیم. فرد مسئول باید به صورت گام به گام در پی رفع این گرفتاریها باشد.
اهمیت تحول در پایتخت
شهردار تهران با اشاره به اینکه مدیران گذشته و کارکنان مدیریت شهری در دهها سال گذشته زحمات زیادی کشیدند و خدماتی به مردم میدادند که نیاز به افزایش ویژه داشت، بیان کرد: به همین دلیل توجه ما از ابتدا به موضوع «تحول» جمع شد تا با مشخص کردن یک چشم انداز برای آینده بتوانیم الگوی دیگر شهرها در میان ۳۱ مرکز استان باشیم. سال ۱۴۱۰ هدفگذاری و وقتی برای این موضوع فکر شد وبه ۴ تحول رسیدیم. اول اصل و کالبد شهر، دوم ناظر به شهروندان که خودشان مسئولیت اداره شهر را بپذیرند. ناظر به حوزه مدیریت شهری هم نیاز به یک تحول بود تا به یک سطح بالایی از خدمت گذاری برسیم. به تبع ناظر به امروز و آینده فناوری و هوشمندسازی همه اینها را به سوی یک شهر هوشمند ببریم.
شهردار افزود: امروز از چالشهای بزرگ عبور کردیم. دیگر نگرانی گذشته درباره پرداخت حقوق که مدتها طول میکشید نیستیم در حالی که قبلا مدیر شهر از روزهای ۱۶ تا ۲۵ هر ماه درگیر پرداخت حقوق بود. مشابه مشکلی که در آموزش و پرورش وجود دارد.
موفقیت در تحقق بودجه
زاکانی بیان کرد: حالا ۷۸ درصد برنامه چهارم را اجرا کردیم و باید به ۱۰۰ درصد هم برسیم. اینکه در سطح کشور ۳۰ درصد اجرا میشود ضعف بخش دیگری است و اگر اتفاقی افتاد که در برنامه نبوده باید ببینیم که چرا پیشبینی نکردیم.
وی گفت: دغدغه ما الان تحول و اثرگذاری در بالاترین سطح است. امسال ما ۲۳۲ همت برنامه داریم و برنامه شهرداری را ۳۰۳ همت گذاشتیم که باید به ۳۶۳ هم باید برسد و برای آن مشوق هایی در نظر گرفته شده که به مناطق داده میشود. پایان سال ۱۴۰۳ میانگین تحقق بودجه سختگیرانه ۱۲۴ بود.
شهردار تهران افزود: هدف اصلی ما تحول درونزا است و تا زمانی که خودمان را متحول نکنیم نمیتوانیم از زیرساختهای شهر انتظار داشته باشیم. به این معنا که مدیریت شهری مسئولیت شهر را برعهده بگیرد. امروز ظرفیت ما در طول ظرفیت دولت ملی قرار نمیگیرد. امروز شوراها و شهرداری ها نمی توانند شهرها را آباد کنند اما چون شورا ها ۲۰ سال دیرتر تشکیل شدند همیشه تعارضی بین مدیریت محلی و ملی وجود داشته است. حتی در دوره قبل که از سنخ هم بودند نتوانستند شهردار را در هیات دولت بپذیرند. زیرا شناختی از مدیریت محلی وجود ندارد.
همکاری با مدیریت ملی
زاکانی با ذکر اینکه در پروژه میدان فتح امور ساخت بزرگراه حل شده است اما چند ماه است که معطل جابهجایی لولههای آب ماندهایم، تاکید کرد: اگر سنگ پیش پای مدیریت محلی برداشته شود مشتاقانه به سوی مدیریت ملی میرویم و میخواهیم که به ما مسئولیت بدهند. همچنان که مدیریت آسیبهای اجتماعی را از دولت شهید رییسی خواستیم وقتی انجام شد در دولت بیان کردیم که معیشت مردم را به ما بدهید. کمیته ۷ نفرهای تشکیل و مسئول آن هم آقای مخبر بود. تفاهم نامهای امضا شد که مواد غذایی شهروندان تهرانی را تامین کنیم. الان هم به دولت و ستاد تنظیم بازار گفتیم که اگر این کار به شهرداری سپرده شود ۳۰ درصد ارزانتر تمام میشود. در دورههای گذشته از ظرفیت مدیریت شهری غفلت شده در حالی که خیلی میتواند مشکلات مردم را حل کند.
زاکانی افزود: تمام مشکلات شهر راهحل دارد و قلب تپنده مجموعه مدیریت شهری در معاونت برنامهریزی است که میتواند مجموعه مدیریت شهری را با ضربان خود هماهنگ کند زیرا عنصر انسانی ۹۳ هزار و ۸۰۰ کارکنان شهرداری اینجا رقم میخورد. وقتی ۴ تحول و برای هر تحول یک چشمانداز طراحی شد که از نهاد خدماتی به خدمت گذار اجتماعی تبدیل شویم. ۷ راهبرد طراحی شد که در بسیاری از آنها معاونت برنامهریزی نقش دارد. عناصر آموزش، ارتقا، ارزشیابی و ... به دست این معاونت رقم میخورد