شناسهٔ خبر: 72314852 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

واحدهای تولیدی کرمانشاه سال گذشته فقط ۲۳۵ میلیون دلار ارز گرفتند

کرمانشاه - ایرنا - در دیدار برخی از مدیران واحدهای تولیدی استان کرمانشاه با مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت بحث مصرف ارز بازگو شد که سهم ۵۳ واحد تولیدی استان در سال گذشته ۲۳۵ میلیون دلار اعلام شد.

صاحب‌خبر -

به عقیده مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت عدد ۲۳۵ میلیون دلار نسبت به ظرفیت تولیدی استان کرمانشاه در مقایسه با سایر استان ها ناچیز است.

به گزارش ایرنا، جمعی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان کرمانشاه عصر یکشنبه در دیدار با سیدعلی لطفی زاده مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر و ابوذر جمشیدوند مدیر کل دفتر ماشین آلات کشاورزی، ساختمانی و معدنی، مجتبی یزدانی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صنعت، معدن و تجارت و منوچهر حبیبی استاندار برخی از مشکلات از جمله موضوع تخصیص ارز را بازگو کردند.

مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست گفت: ارز مورد نیاز کشور از صادرات به دست می‌آید و برای صادرات باید واحدهای تولیدی با حداکثر توان و ظرفیت خود کار کنند.

لطفی زاده با بیان اینکه نقاط مرزی کشور در حوزه های بازرگانی، صادرات و مواد اولیه مورد نیاز تولید، ظرفیت بسیار بالایی دارند، ادامه داد: نقش کرمانشاه به عنوان مهمترین استان غربی ایران در این زمینه باید پررنگ تر از قبل شود.

وی افزود: در سال گذشته ۵۳ واحد تولیدی در استان کرمانشاه ۲۳۵ میلیون دلار ارز مصرفی داشتند که این عدد به نسبت اعداد کشوری ناچیز است؛ یکی دیگر از مشکلات تولید کنندگان در استان بحث ناترازی انرژی است که برای این واحدها مشکلات زیادی را به وجود آورده است.

مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به موضوع ناترازی انرژی سرمایه گذاران در واحدهای تولیدی در پیک مصرف با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند و برای برطرف کردن این مشکلات تمام ارگان های مربوطه باید بسیج شوند و مشکل تامین انرژی را از طریق نیروگاه های خورشیدی رفع کنند.

لطفی زاده با بیان اینکه واحدهای صادراتی و صنعتی که نیروگاه خورشیدی دارند نباید قطعی برق داشته باشند، ادامه داد: اگر برق واحد تولیدی قطع شود تولیدی نخواهد بود، صادراتی صورت نمی‌گیرد و در نتیجه ارزی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی به کشور وارد نمی‌شود.

وی با تایید مشکلات واحدهای تولیدی کرمانشاه و زمان طولانی انتظار برای تخصیص ارز گفت که این نوید را به تولید کنندگان استان می‌دهیم که به عنوان اولین استان مرزی زمان تخصیص ارز به ۳۰ روز کاهش خواهد یافت.

یک میلیارد دلار ارز برای واحدهای تولیدی استان در نظر گرفته شود

منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در ادامه این جلسه گفت: سیاست کلی استانداری حمایت از تولید است و این امر در راس تمام امور قرار دارد؛ با توجه به وجود تولیدکنندگان پرتوان در استان انتظار می رود وزارت صمت ارز تخصیصی به تولید کنندگان در استان را تا سقف یک میلیارد دلار افزایش دهد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در بخش تولید چند موضوع مهم است، ادامه داد: ارز، ماشین آلات و تسهیلات سه موضوع عمده و مهم برای تولید کنندگان استان است که با حل مشکلات این حوزه ها می‌توان شاهد رشد اقتصادی در استان بود.

وی اظهار کرد: سال گذشته سهم تولید کنندگان استان کرمانشاه از ارز مصرفی فقط ۲۳۵ میلیون دلار بود و با توجه به ظرفیت های موجود در استان می تواند چندین برابر شود؛ یک میلیارد دلار ارز باید برای استان اختصاص داده شود تا بتواند به سطح استان های صنعتی در ایران برسد.

شناسنامه کرمانشاه

استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت یک‌ و نیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت ایران را در بر می‌گیرد و براساس آخرین تقسیمات کشوری دارای ۱۴ شهرستان با نام‌های کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپل‌ذهاب، کنگاور، گیلان‌غرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است.

مطابق برخی آمار استانداری کرمانشاه این استان دارای ۱۰۰۰ پروانه بهره برداری صنعتی با اشتغال حدود ۳۰ هزار نفر است و ۹۲ درصد این واحدها صنایع کوچک با اشتغال کمتر از ۵۰ نفر ، ۴ درصد صنایع متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و ۴ درصد نیز صنایع بزرگ با اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر هستند.

بر اساس داده‌های سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است؛ این استان بافت قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در این استان سکونت دارند.

استان کرمانشاه به لحاظ جغرافیای سیاسی اهمیت راهبردی داشته و افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و جزو استان های مهم کشور محسوب می‌شود.

استان کرمانشاه در برخی محافل عمومی به‌ عنوان «هندوستان ایران» شناخته می‌شود زیرا در یک زمان مشخص دارای آب‌ و هوای چهار فصل است و اقوام مذاهب مختلف، آداب و سنن و رسوم متعدد و متنوع، زبان‌ها و گویش‌های متفاوت و پوشش های هزار رنگ و سنت های جذابی دارد.

کرمانشاه از پیشینه باستانی نیز برخوردار است و سنگ نوشته‌ها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.

استان کرمانشاه همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی‌ شده و ۲ اثر ثبت شده‌ جهانی (کتیبه بیستون و منطقه اورامانات) دارد و با توجه به داشتن راه‌آهن، فرودگاه و زیرساخت‌های ارتباطی شرایط مناسبی برای توسعه بویژه در بخش گردشگری دارد.