شناسهٔ خبر: 72314154 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

رئیس مرکز حل اختلاف کشور:

قوه قضاییه تمرکز ویژه‌ای بر توسعه داوری و میانجی‌گری حرفه‌ای در کشور دارد

رئیس مرکز حل اختلاف کشور: رئیس مرکز حل اختلاف کشور در همایش ستاد صبر استان کرمانشاه گفت: در دوره جدید، قوه قضاییه تمرکز ویژه‌ای بر توسعه داوری و میانجی‌گری حرفه‌ای در کشور داشته است و تاکنون هزاران داور و میانجی‌گر حرفه‌ای آموزش دیده و مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، در همایش ستاد صبر استان کرمانشاه که با رئیس مرکز حل اختلاف کشور، رئیس کل دادگستری، دادستان، استاندار، مقامات ارشد قضایی، نظامی و اداری استان و داوران و صلح یاران در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز حل اختلاف کشور، با اشاره به جایگاه والای صلح در آموزه‌های اسلامی، اصلاح ذات‌البین را نشانه‌ای از تقوای الهی و شرط تحقق جامعه ایمانی دانست.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور تأکید کرد: صلح و سازش در کنار ایمان، یکی از ارکان اساسی جامعه اسلامی است.

وی ضمن گرامیداشت فرهنگ عمیق انسانی و عطوفت‌مدار قوم کرد، رفتار‌های خشونت‌آمیز برخی گروه‌های انحرافی را به‌شدت تقبیح کرده و آنها را جدا از هویت اصیل مردم شریف مناطق غرب کشور دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه گذشت از حق شخصی، به‌ویژه از سوی خانواده‌های داغدار، مصداق بارز بزرگواری و اخلاق اسلامی است، از تلاش‌های شورای حل اختلاف در ایجاد صلح و بازگرداندن افراد به زندگی اجتماعی تقدیر کرد.

وی همچنین به توسعه ساختار مرکز حل اختلاف قوه قضاییه اشاره و اعلام کرد: در دوره جدید، قوه قضاییه تمرکز ویژه‌ای بر توسعه داوری و میانجی‌گری حرفه‌ای در کشور داشته است 

رئیس مرکز حل اختلاف کشور از رسانه‌ها خواست تا نسبت به معرفی این ظرفیت‌های قانونی اقدام کرده و از مردم خواست در قرارداد‌های خود شرط داوری را بگنجانند تا از طولانی شدن روند دادرسی‌ها جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: داوری حرفه‌ای سریع، کم‌هزینه و قطعی است و می‌تواند جایگزینی مؤثر برای رسیدگی قضایی باشد.

در ادامه مراسم، تحلیف داوران حرفه‌ای استان با قرائت سوگندنامه انجام شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه نیز در این همایش با قدردانی از تلاش‌های ارزشمند صلح‌یاران، فعالیت آنان را خدمتی بی‌چشم‌داشت و دارای اجر معنوی دانست و تأکید کرد: در این دنیا، هر کاری مزدی دارد، اما صلح‌یاری از معدود اموری است که سود مادی برای افراد ندارد؛ بلکه صرفاً متکی به انگیزه‌های انسانی، اخلاقی و الهی است.

کرمی با اشاره به دشواری‌های این مسیر گفت: صلح‌یاران در این راه زحمت زیادی را متحمل می‌شوند؛ از صرف وقت و رفت‌وآمد‌های متعدد گرفته تا تحمل بی‌احترامی و دشواری‌های ارتباطی با طرفین دعوی؛ اما با وجود همه این سختی‌ها، صادقانه پای کار ایستاده‌اند تا صلح و آشتی را جایگزین خصومت کنند.

رئیس‌کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه گاهی برخی پرونده‌ها با صدور حکم به پایان می‌رسند، اما کینه و دشمنی همچنان باقی می‌ماند، افزود: اینجاست که نقش صلح‌یاران برجسته می‌شود؛ زیرا با هنر میانجی‌گری و برخورد‌های مؤثر انسانی، موفق می‌شوند ریشه‌های خصومت را خشک کرده و دل‌ها را به هم نزدیک کنند.

وی در پایان با تأکید بر ارزش والای این خدمت اجتماعی گفت: صلح‌یاران حامل نعمتی الهی‌اند؛ نعمتی که امید داریم با بهره‌گیری از آن، بتوانند اختلافات را کاهش داده و باری از دوش دستگاه قضایی و جامعه بردارند.

در ادامه برنامه استاندار کرمانشاه با بیان اهمیت صلح و سازش در جامعه، نقش صلح‌یاران را در ایجاد آرامش و کاهش مراجعات به دستگاه قضایی بسیار مؤثر و ارزشمند دانست و تأکید کرد: گذشت، بخشش و همدلی میان افراد نه تنها باعث خلوت شدن راهرو‌های دادگاه‌ها می‌شود، بلکه منجر به ایجاد فضای آرام و سالم اجتماعی نیز خواهد شد.

حبیبی با اشاره به ضرورت همبستگی و وحدت در استان، اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به اتحاد، همدلی و انسجام اجتماعی نیاز داریم، چرا که این عوامل زمینه‌ساز صلح پایدار و پیشگیری از بروز اختلافات خواهند بود.

استاندار کرمانشاه همچنین بر اصل پیشگیری در تمامی حوزه‌ها، به‌ویژه حوزه اختلافات و دعاوی حقوقی تأکید کرد و راهکار‌هایی عملیاتی در این زمینه ارائه داد. از جمله این اقدامات می‌توان به اجرای کامل طرح کاداستر برای جلوگیری از اختلافات ملکی، نظارت بر عملکرد مشاورین املاک و نمایشگاه‌داران خودرو به منظور پیشگیری از دعاوی حقوقی، و نیز آموزش‌های حقوقی پیش از ازدواج اشاره کرد.

توسعه سواد حقوقی عمومی شهروندان و تقویت مراکز میانجیگری نیز از دیگر محور‌های پیشنهادی استاندار کرمانشاه برای کاهش دعاوی و ترویج فرهنگ سازش در جامعه بود.

وی در پایان، انعکاس فعالیت‌های صلح‌یاران در رسانه‌ها و فضای مجازی را امری ضروری دانست و از رسانه‌ها خواست تا در معرفی این تلاش‌های ارزشمند بیشتر نقش‌آفرینی کنند.

انتهای پیام/