به گزارش ایرنا، عبدالعلی کیانمهر روز یکشنبه در نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق گرگان اظهار کرد: معتقدیم سرمایهگذاری باید به اهلش سپرده شود و استانداری با تمام توان از سرمایهگذاران واجد شرایط حمایت میکند.
وی با اشاره به ظرفیتهای متنوع گلستان در حوزههای کشاورزی، انرژی و صنعت، افزود: هماهنگی بینظیری بین دستگاههای استانی برای صدور مجوزها ایجاد شده که نمونه آن، تخصیص ۷۰ هکتار زمین برای تولید ۴۰ مگاوات برق خورشیدی در سه ماه اخیر است.
کیانمهر با تأکید بر ظرفیتهای اقلیمی گلستان برای کشاورزی، از سازمان جهاد کشاورزی خواست جهش تولید و ایجاد ارزش افزوده را جدیتر پیگیری کند.
وی گفت: ۷۰ درصد درآمد مردم استان از کشاورزی تأمین میشود و شایسته نیست که بهرهبرداران این بخش بهدرستی حمایت نشوند.
وی از کارشناسان خواست راهکارهایی برای رفع موانع تولید و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی ارائه دهند و افزود: استانداری آماده است تا چالشهای تولیدکنندگان را در سطح ملی پیگیری کند.
معاون استاندار با ابراز تأسف از مهاجرت جوانان گلستانی به دیگر استانها برای تأمین معیشت، گفت: در هفته گذشته سه نفر از جوانان استان در معادن دامغان و طبس جان باختند و ما باید با ایجاد فرصتهای شغلی پایدار، جلوی این مهاجرتها را بگیریم.
چالشهای کشاورزی: از نقدینگی تا صادرات
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم گفت: جذب سرمایهگذاری در استان نیازمند توجه ویژه دستگاههای دولتی است.
امیر یوسفی افزود: تاکنون منابع مالی موردنیاز بهرهبرداران در تولید محصولات کشاورزی استان فراهم نشده و این یک معضل سر راه تولید و رونق اقتصادی استان به شمار میرود.
وی ادامه داد: سال سرمایهگذاری برای تولید، فرصتی است تا شرایط را برای رفع موانع سرمایهگذاری در بخشهای مختلف به ویژه کشاورزی در منطقه فراهم شود.
رییس انجمن سیب زمینی کاران گلستان نیز خواستار حمایت ویژه از تولید کنندگان این محصول در استان شد و گفت: تولید کننده سیب زمینی در این منطقه نیازمند حمایت بانکها برای تامین نقدینگی است ولی حمایت نمیشود.
رمضان مقصودلوراد افزود: علاوه براین، ممنوعیت صادرات در زمان برداشت سیب زمینی این استان (اردیبهشت تا خردادماه) مشکل دیگری است که منجر به ارزان فروشی به دلالان میشود.
وی تاسیس شرکت تعاونی سیب زمینی کاران در گلستان را نوید دهنده حمایت از این قشر تولید کننده در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: در سالهای آینده، دغدغه بهرهبرداران سیب زمینی در استان با حداقل کاهش خواهد یافت.
وی پیشنهاد کرد: کشت قراردادی سیب زمینی با راهاندازی شرکت تعاونی سیب زمینی کاران در منطقه، با جدیت پیگیری شود.
وی یادآور شد: امسال ۶ هزار و ۱۲۵ هکتار زیر کشت سیب زمینی دراستان گلستان رفته و برداشت محصول نیز از ۲۰ آینده آغاز خواهد شد.
مدیر تعاون روستایی گلستان نیز از ارائه وام با کارمزد ۱۳ درصد به سیب زمینی کاران استان خبر داد و گفت: شرکت تعاونی سیب زمینی کاران استان می توانند اقدام لازم را برای ارائه این تسهیلات بانکی انجام دهد.
محمدرضا جامی افزود: تعاونی سیب زمینی کاران گلستان دارای ۲۵۵ عضو با سرمایه اولیه سه هزار و ۸۵۰ میلیون ریال تاسیس شده است.
ترویج زراعت محصولات کشاورزی کم آب بر، جذب منابع مالی برای سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای کشاورزی به ویژه آبیاری تحت فشار، توسعه خشکه کاری برنج، مدیریت آب کشاورزی، گسترش مکانیزه پنبه کاری و حمایت بانکها در تامین سرمایه در گردش از جمله مسائلی بود که از سوی کارشناسان کشاورزی استان در نشست طرح و بر پیگیری آن از سوی دستگاههای مرتبط استانی در سطح ملی تاکید شد.
استان گلستان با ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی درکشور به شمار میرود و در تولید ۱۵ نوع محصول کشاورزی رتبه های اول تا ششم کشور را دارد که از آن جمله میتوان به سویا، خاویار، دانه روغنی کلزا، گندم، گوشت مرغ، جو، آفتابگردان، پنیه، توتون، پیلهتر ابریشم، برنج، هلو، آلو، خرمالو و زیتون اشاره کرد.
بیش از ۴.۵ .میلیون تن محصول تولید میکند، اما به دلیل خامفروشی محصولات، درآمد مردم استان نصف میانگین کشوری است.