شناسهٔ خبر: 72310506 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

لزوم گسترش توریسم سلامت و تبدیل شدن به هاب درمان منطقه/ افزایش ظرفیت پزشکی در صدر برنامه وزارت بهداشت باشد

نماینده بابل در مجلس: افزایش ظرفیت پزشک عمومی و متخصص باید در صدر برنامه وزارت بهداشت باشد و نه تنها باید تعارض منافع در این بخش رفع شود بلکه با توجه به نیاز جدی به گسترش توریسم سلامت و تبدیل شدن به هاب درمان منطقه باید این ظرفیت افزایش یابد.

صاحب‌خبر -

سلامت و درمان یکی از بخش‌های مهم در هر جامعه‌ای است. شواهد نشان می‌دهد که نوعی توزیع نامتوازن پزشک و متخصص در کشور وجود دارد. در حالی که تمرکز پزشکان در مراکز استان‌هاست، مناطق محروم و دورافتاده به خدمات درمانی مناسب دسترسی ندارند.

از طرف دیگر، ظرفیت گسترش توریسم سلامت در کشورمان وجود دارد. کشورهای منطقه به توان پزشکان کشورمان اعتماد دارند و همین امر فرصتی برای تبدیل شدن به هاب درمان منطقه به وجود آورده است.

در برنامه هفتم توسعه مصوب شده است که در راستای تبدیل شدن به هاب درمان منطقه گام برداریم. رسیدن به این هدف از مسیر در اختیار داشتن متخصصان حاذق می‌گذرد. در غیر این صورت، برای ارائه خدمات درمانی مناسب به شهروندان خودمان مشکل خواهیم داشت، چه رسد به این که تبدیل به هاب درمان منطقه شویم.

خدمات درمانی جزو مهم‌ترین نیازهای هر خانواده‌ای محسوب می‌شود. این مسئله از اولویت بالایی برای خانوارها برخوردار است. باید دولت به این نیاز جامعه پاسخ مقتضی بدهد و زمینه را برای دسترسی به خدمات درمانی مناسب مهیا کند. در همین راستا، لزوم افزایش ظرفیت پزشک متخصص در کشور به وضوح احساس می‌شود.

احمد فاطمی، نماینده بابل در مجلس در ارتباط با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و برنامه هفتم توسعه مبنی بر افزایش ظرفیت پزشکی کشور تصریح کرد: ما معتقدیم که ظرفیت پزشک متخصص کشور باید افزایش پیدا کند. در حوزه تخصص نیازمند ظرفیت‌های جدید هستیم و باید افزایش ظرفیت صورت بگیرد. در این زمینه باید سیاست‌های دقیق به اجرا گذاشته شود و زمینه دسترسی عموم مردم به خدمات پزشکی قابل قبول به وجود بیاید.

وی ادامه داد: بحث توریسم درمانی بسیار اهمیت دارد و می‌تواند منافع کشور را تأمین کند. پزشکان خوبی در کشور داریم که می‌توانیم از تخصص و کارآمدی آن‌ها در دهکده‌های سلامت استفاده کنیم. این دهکده‌ها با مشارکت بخش خصوصی می‌توانند ایجاد شوند و مورد استفاده قرار بگیرند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری‌هایی در ارتباط با تبدیل شدن به هاب درمان منطقه داریم. برای تحقق این هدف نیازمند افزایش ظرفیت پزشکی در کشور هستیم. افزایش ظرفیت پزشک عمومی و متخصص باید با توجه به نیاز مبرم کشور به رفع کمبود پزشک در صدر برنامه وزارت بهداشت باشد و نه تنها باید تعارض منافع در این بخش رفع شود بلکه با توجه به نیاز جدی به گسترش توریسم سلام و تبدیل شدن به هاب درمان منطقه، باید وزارت بهداشت ظرفیت پزشکی را افزایش دهد.

وی ادامه داد: از آنجائیکه ما پزشکان حاذقی در کشور داریم و پزشکان ایرانی مورد اعتماد کشورهای دیگر هستند، می‌توانیم با استفاده از این ظرفیت به گسترش توریسم سلامت در کشور مبادرت کنیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: لازم است سیاست‌گذاری‌های دقیقی در حوزه سلامت داشته باشیم. به نحوی که در نهایت گسترش توریسم سلامت را در کشور رقم بزنیم.

فاطمی گفت: در مناطق محروم و شهرهای کوچک با کمبود پزشک متخصص روبرو هستیم. در برنامه هفتم توسعه بر لزوم ارائه خدمات درمانی مناسب به همگان در اقصا نقاط کشور تأکید شده است. به منظور تحقق این هدف‌گذاری نیز نیازمند افزایش ظرفیت پزشکی در کشور هستیم.

وی ادامه داد: علاوه بر این که نیاز است به افزایش ظرفیت پزشک متخصص در کشور بپردازیم، باید توجهی به توزیع عادلانه پزشکان در سراسر کشور داشته باشیم. در حال حاضر، تجمع پزشکان را در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها داریم، در حالی که در مناطق محروم و دورافتاده دسترسی به خدمات درمانی مناسب ندارند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: نیاز است بسترهای لازم برای افزایش ظرفیت پزشک متخصص در کشور ایجاد شود و اجرای مصوبات این حوزه را شاهد باشیم. در حال حاضر برخی از تخصص‌ها در دانشگاه خالی مانده‌اند. باید برای آن‌ها جذابیت لازم را ایجاد کنیم. به طور مثال، کارانه پزشکان متخصص باید به اندازه‌ای باشد که انگیزه‌ای برای تخصص گرفتن پزشکان عمومی ایجاد شود.

وی ادامه داد: به طور کلی، با توجه به هدف‌گذاری‌های صورت گرفته در برنامه هفتم توسعه به منظور تبدیل شدن به هاب درمان منطقه و گسترش تورسیم سلامت در کشور و عدم دسترسی به خدمات درمانی مناسب در مناطق دورافتاده و محروم نیاز است افزایش ظرفیت پزشکی کشور را در بخش تخصص داشته باشیم.