براتعلی رحیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: نداشتن پروانه از مهمترین تخلفات ساخت و ساز غیرمجاز است که پس از سه بار اخطار کتبی و عدم مراجعه مالک به شهرداری برای آن تشکیل پرونده یا به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی افزود: یک هزار و ۲۰۰ مورد بازرسی این مدت از واحدهای مسکونی در حال ساخت بجنورد توسط ناظران نظام مهندسی انجام شده که ۹۵۰ مورد اخطار طرح تفصیلی به دلیل اضافه بنا، ساخت و ساز غیرمجاز، نداشتن مجری و قرارداد صادر شده است.
پلمب ۱۵۰ مورد ساخت و ساز غیرمجاز
معاون اداره مهندسی و نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری بجنورد ادامه داد: یک هزار و ۱۰۰ ناظر نظام مهندسی بر ساخت و ساز واحدهای مسکونی نظارت دارند و موارد و جزییات لازم را بررسی می کنند.
وی یادآور شد: ۱۵۰ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در مرکز خراسان شمالی سال گذشته با دستور مقام قضایی پلمب شد و ۵۰ بنای غیرمجاز منجر به حکم دادستانی و تخریب شد.
رحیمی تاکید کرد: بازرسی های انجام شده در محلات ناظرآباد، باقرخان، ملکش و احمدآباد بود که برای اکثر متخلفان ساخت و ساز غیرمجاز تشکیل پرونده انجام شد و جریمه خواهند شد.
دریافت هزینه کم برای صدور پروانه
معاون اداره مهندسی و نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری بجنورد با اشاره به تخلفات بالا در حوزه ساخت و ساز غیرمجاز گفت: شهرداری و نظام مهندسی باید پی گیری های لازم را انجام دهند و برای صدور پروانه از شهروندان هزینه کم تر دریافت کنند.
وی تصریح کرد: صدور پروانه اکنون در حاشیه شهر برای هر ساخت و ساز چهار میلیارد ریال است و در توان بسیاری نیست، شهروندان در صورت اخذ پروانه کامل ارائه خدمات لازم به آنان آسان تر انجام خواهد شد.
شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی ۲۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.