طبق آمارها و گفته ساکنان این روستا این آتشسوزی از دفعات قبلی ویران کنندهتر بود و برحسب عادت همیشگی در لحظات اولیه رخ دادن این حادثه انواع مدیران در صحنه حاضر و برای احیای این منطقه و تسکین درد مردم حادثهدیده اعلام آمادگی کردند اما گذر زمان نشان داد وعدههای آنها صرفاً کاغذی بوده است.
به طوری که اگرچه عنوان میشد تا پایان سال ۱۴۰۳ واحدهای خسارت دیده ساخته و یا تعمیر خواهند شد اما در فاصله چند روز تا یک ساله شدن این حادثه تنها اقدامی که در این منطقه صورت گرفته، خاکبرداری بوده است و هنوز خبری از قولهای داده شده مسئولان نظیر صدور رایگان پروانه بهرهبرداری، اعطای وام بلاعوض و تخصیص تسهیلات ساخت مسکن نیست.
بلاتکلیفی حدوداً یک ساله صدها تن از اهالی روستای چوبی امامزاده ابراهیم(ع) شفت که گفته میشود در منازل فرزندان و یا مکانهایی نظیر مدارس سکونت دارند حتی صدای دهیار این روستا را نیز درآورده است.به گفته کاظمی، نه تنها در آتشسوزی اردیبهشت ماه سال گذشته بلکه در آتشسوزی ۱۰ سال پیش یعنی آتشسوزی گسترده ۱۳۹۲ نیز ۵۵ خانوار با ۲۲۰ واحد هنوز تکلیفشان مشخص نشده است.
از طرفی در حالی که هنوز حادثه آتشسوزی اردیبهشت سال ۱۴۰۳ سر و سامان نگرفته است فروردین ماه سال جاری نیز این منطقه دچار آتشسوزی شد و خساراتی را به همراه آورد که این مسئله نشانگر آن است که جای خالی مدیریت بحران در این منطقه بیش از گذشته احساس میشود.
۲۸۹ واحد مسکونی و ۱۰۵ واحد تجاری
برای اطلاع از آخرین وضعیت حادثه آتشسوزی سال گذشته در روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت با مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان دقایقی همکلام شدیم.
حامد دائمی در پاسخ به پرسش خبرنگار قدس در این باره میگوید: فعالیت ما از همان دقایق اولیه حادثه آتشسوزی شروع شد و نیروهای این مجموعه برای ارزیابی خسارت وارده به محل اعزام و پیش از آواربرداری، کار نقشهبرداری واحدهای آسیبدیده را انجام دادند و با اتمام ارزیابی خسارت، تمام مطالب و اطلاعات در قالب یک پرونده به مدیریت بحران و معاونت عمرانی استانداری گیلان اعلام شد.
وی میافزاید: به پیوست نامه شماره ۱۵۷۴/۱۶ مورخه ۱۵ آبان ماه سال ۱۴۰۳ ارسالی از سوی بنیاد مسکن شهرستان شفت ۱۰۷ پلاک اصلی و ۱۹۳ پلاک فرعی در این حادثه دچار خسارت شدند که شامل ۲۸۹ واحد مسکونی و ۱۰۵ واحد تجاری است.مقام عالی بنیاد مسکن در استان گیلان ادامه میدهد: از ۲۸۹ واحد مسکونی دچار آتشسوزی در این حادثه ۲۶۴ واحد نیاز به احداث و ۲۵ واحد نیاز به تعمیر دارند، همچنین از ۱۰۵ واحد تجاری ۹۷ واحد باید احداث شوند و هشت واحد نیاز به تعمیر دارند.

عدم پرداخت تسهیلات بلاعوض
از طرفی معاون بازسازی بنیاد مسکن کشور در سفر به گیلان با تأکید بر ضرورت بازسازی دهکده چوبی سوخته شفت، اذعان کرده بود تا پایان بازسازی روستای سوخته شفت همه نسبت به آن مسئول هستیم.
جودی با اشاره به نکتهای مبنی بر اینکه حادثه امامزاده ابراهیم(ع) شفت طبیعی نبوده است، تصریح میکند: با کمک بنیاد مسکن و پیگیریهای مسئولان این مسئله زیر پوشش حوادث غیرمترقبه و مدیریت بحران قرار گرفت و از آمادگی کامل برای صدور پروانه و اعطای تسهیلات برای اهالی امامزاده ابراهیم(ع) شفت خبر داد.
اما دائمی در گفتوگو با ما اظهار میکند: آتشسوزی اردیبهشت ماه سال گذشته در ستاد مدیریت بحران به عنوان حادثه مورد تأیید قرار نگرفت از این رو تسهیلات بلاعوض به حادثهدیدگان نیز به تصویب نرسید.
وی تصریح میکند: اما وام ۳۵۰میلیون تومانی روستایی بنیاد مسکن برای واحدهای مسکونی آسیبدیده با سود ۵ درصد و بازپرداخت ۲۰ساله به واحدهای مسکونی که پروانه ساختمانی از دهیاری و بخشداری دریافت کنند پرداخت میشود که این تسهیلات در حال افزایش به ۴۰۰میلیون تومان است. اما با توجه به اینکه هنوز پروانه ساختمانی از سوی ساکنان به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان ارائه نشده تسهیلات ساخت مسکن روستایی نیز پرداخت نشده است. از طرفی طبق شنیدهها مراجعه نکردن افراد خسارتدیده به دلیل عدم توانایی در پرداخت حق صدور پروانه و همچنین عدم تمایل نسبت به نقشه و نوع مصالح اعلامی برای استفاده در ساخت واحدهای مسکونی نیز یکی از دلایل صادر نشدن پروانه ساختمانی است که در این ارتباط مقرر شده است در مورد مبلغ صدور پروانه تا ۹۰درصد به افراد تخفیف ارائه شود.
اسکلت بتن آرمه و نما به صورت طرح چوب نسوز
وی در پاسخ به این پرسش که عنوان شده است در ساخت و ساز جدید اجازه استفاده از چوب برای ساخت واحدهای مسکونی و تجاری داده نخواهد شد، عنوان میکند: در جلسه برگزار شده در استانداری گیلان و با حضور دستگاههای مرتبط اسکلت بتن آرمه و نما به صورت طرح چوب نسوز مورد تأیید قرار گرفت و بنا شد در کمیسیون سیما و منظر شهرسازی به تصویب برسد که تا این لحظه هنوز اتفاق خاصی در این باره رخ نداده است. دائمی درباره حادثه ۱۰ فروردین ماه سال جاری در این منطقه نیز میگوید: ۳۶ واحد مسکونی و ۹ واحد تجاری در این حادثه دچار خسارت شدند که نیاز به ساخت دارند و طبق ارزیابیهای اولیه اعلام شده از سوی شهرستان شفت حدود ۴۰میلیارد تومان این آتشسوزی خسارت داشته است. از طرفی در صورتی که در ستاد بحران این آتشسوزی نیز به عنوان حادثه مورد تأیید قرار بگیرد به خسارتدیدگان تسهیلات بلاعوض و همچنین تسهیلات مسکن روستایی تعلق خواهد گرفت، در غیر این صورت همان تسهیلات ۳۵۰میلیون تومانی به آنها پرداخت خواهد شد.