منصور شیشهفروش روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ۱۴۰۳ با افزایش دما و حضور گردشگران، ۷۴ حادثه غرقشدگی در رودخانهها، کانالهای انتقال آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی و استخرهای باغات شخصی استان رُخ داد که به مرگ ۳۰ نفر و انتقال شماری از مصدومان به مراکز درمانی توسط نیروهای اورژانس و آتشنشانی منجر شد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۰ درصد از این حوادث در استخرهای ذخیره آب کشاورزی، ۲۲ درصد در استخرهای واقع در باغ ها و ویلاهای شخصی، ۱۷ درصد در رودخانهها، ۱۵ درصد در کانالهای انتقال آب و ۱۶ درصد در دریاچه سدها و استخرهای صنعتی رخ داده بود.
شیشهفروش یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۲ نفر شامل ۶۶ مرد و ۶ زن بر اثر غرق شدن در منابع آبی مختلف استان جان باختند که مقایسه این آمار نشان میدهد تعداد تلفات شنا در منابع ممنوعه آبی استان از نصف هم بیشتر شده است.
وی تأکید کرد: کانالهای انتقال آب بدلیل شدت جریان، شیب زیاد و لغزندگی دیوارهها و استخرهای کشاورزی بدلیل عمق بالا، شیب تند و پوشش لغزنده «ژئوممبران»(عایق استخر و ورق کف استخر) بههیچ عنوان محلی امن برای شنا نیست.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، سردی آب، ناپایداری بستر و جریانهای گردابی در رودخانهها را از دیگر عوامل خطرساز برای گردشگران و ساکنان مناطق مجاور منابع آبی اعلام کرد.
وی هشدار داد:رودخانههای «خرسان»، «آبملخ» و «ونک» در سمیرم، «گوکان»،«یلان» و«چشمه لَنگان» در فریدونشهر، زایندهرود در غرب استان از جمله در شهر باغبهادران، کانالهای انتقال آب شبکه «نکوآباد» و سدهای «باغکل خوانسار»، منابع آبی گلپایگان، «کوچری»، «خمیران» و سد «زایندهرود» را در زمره مناطق پرخطر استان برشمرد.
شیشهفروش گفت: شهرداریها، شرکت آب منطقهای، هلال احمر، اداره میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی مکلف شدهاند تا با استقرار تیمهای امدادی مجهز به تجهیزات نجات آبی، گشت در مسیر رودخانهها و کانالها و ارائه آموزش به ساکنان و گردشگران، اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطرات را اجرایی کنند.
وی تأکیدکرد: باید تحت نظارت سازمان جهاد کشاورزی، نصب حفاظ، تابلوهای هشداردهنده و طناب نجات در استخرهای ذخیره آب کشاورزی توسط بهرهبرداران انجام شود و مالکان باغات شخصی نیز با بهرهگیری از نظر کارشناسان آتشنشانی اقدام به ایمنسازی استخرهای داخل باغات کنند.
مدیریت بحران استان همچنین هشدار داد: امسال نیز با آغاز فصل گرما، رعایت نکردن اصول ایمنی میتواند به تکرار چنین حوادث تلخی بیانجامد از این رو همکاری همهجانبه دستگاههای اجرایی و آگاهی عمومی، نقش مهمی در کاهش آمار غرقشدگیها خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، حدود سه هزار و ۵۰۰ استخر ذخیره آب کشاورزی در استان اصفهان وجود دارد و با اینکه دستورالعمل ایمنسازی استخرها از طریق نصب حفاظ و تابلوی «شنا ممنوع» به دستگاههای مربوطه ابلاغ و هشدارهایی داده شده است؛ اما هنوز هم هر سال تعدادی از شهروندان در این کانالها و استخرهای کشاورزی، جان خود را از دست میدهند.