شناسهٔ خبر: 72290884 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بهره‌برداری از ۱۱ حلقه چاه برای جبران کمبود آب آشامیدنی شهرقدس

شهرقدس - ایرنا - مدیر امور آبفای شهرستان قدس از بهره‌برداری قریب‌الوقوع ۱۱ حلقه چاه جدید خبر داد و گفت: این چاه‌ها برای جبران کسری ۴۱۰ لیتری آب این منطقه پرتراکم وارد مدار می‌شود.

صاحب‌خبر -

علی رضوانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با بهره‌برداری از ۱۱ حلقه چاه جدید، گام مهمی برای مقابله با تنش آبی پیش رو در این منطقه برداشته خواهد شد.

وی اظهار داشت: تاکنون هفت حلقه از این چاه‌ها وارد مدار شده و ٢٠٠ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبرسانی اضافه کرده‌ایم. ۲ حلقه دیگر به‌زودی، یک حلقه در زرنان تا پایان اردیبهشت‌ماه و یک حلقه دیگر تا پایان این ماه آماده بهره‌برداری می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: شهرستان قدس، پرتراکم‌ترین شهر غرب استان تهران، با کسری ۴۱۰ لیتر بر ثانیه آب مواجه است؛ در حالی که نیاز آبی آن یکهزار و ۵۶۰ لیتر بر ثانیه برآورد شده، هم اکنون یکهزار و ۱۵۰ لیتر بر ثانیه تأمین می‌شود.

رضوانی ادامه داد: از ۵۸ حلقه چاه که تنها منبع تامین آب آشامیدنی این شهرستان هستند، با چالش‌هایی مثل پنجمین سال خشکسالی متوالی، کاهش ذخایر سدها و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی روبرو هستیم که عمق چاه‌ها را از ۱۶۰ متر به ۳۰۰ متر رسانده است.

بهره‌برداری از ۱۱ حلقه چاه آب برای جبرای کمبود آب آشامیدنی شهرقدس

وی همچنین به مشکل ناترازی برق اشاره کرد و گفت: قطع و خروج پست برق از مدار در روند آبرسانی مشکلات زیادی ایجاد می کند، اما با اقدامات انجام گرفته خرید کلیدهای ال‌بی‌اس در حال رفع این معضل هستیم.

مدیر امور آبفای شهرقدس اضافه کرد: ظرفیت مخازن ذخیره آب ۴۲ هزار متر مکعب است، اما کمبود ۴۰ هزار متر مکعبی توزیع آب را دشوار کرده و به همین دلیل احداث مخازن جدید در مناطق پایین‌دست در دستور کار قرار دارد.

رضوانی مقابله با انشعابات غیرمجاز را از اولویت‌های سال سخت آبی پیش رو دانست و اظهار داشت: موفقیت این اقدامات به همکاری شهروندان و حمایت مسئولان بستگی دارد تا بتوانیم از این شرایط دشوار عبور کنیم.

شهرقدس با جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر یکی از شهرستان‌های استان تهران است و در غرب پایتخت و همسایگی استان البرز قرار دارد.