با صدور این حکم، دولت میتواند فرایند اخراج این دانشجوی فلسطینی از خاک آمریکا را با گذشت حدود یک ماه از دستگیری او در نیویورک، پیش ببرد.
حکم قاضی جیمی کومنز از دادگاه مهاجرتی لوئیزیانا، تعیین کننده نهایی سرنوشت خلیل نیست، اما نشاندهنده پیروزی چشمگیری برای رئیس جمهور ترامپ در اخراج دانشجویان حامی فلسطین ساکن آمریکاست که به طور قانونی در آمریکا زندگی میکنند و مانند خلیل هیچ سابقه کیفری ندارند.
در پروندهای جداگانه در دادگاه فدرال نیوجرسی، قاضی مایکل فاربیارز دستور توقف موقت اخراج او را صادر کرده است تا به شکایت خلیل رسیدگی شود. خلیل در شکایت خود اعلام کرده که بازداشتش در تاریخ ۸ مارس نقض اصلاحیه اول قانون اساسی آمریکاست که آزادی بیان را تضمین میکند.
محمود خلیل که در اردوگاه پناهجویان فلسطینی در سوریه به دنیا آمده، دارای تابعیت الجزایری است و سال گذشته بهطور قانونی اقامت دائم ایالات متحده را دریافت کرده است. وی از چهرههای برجسته جنبش دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا محسوب میشود؛ جنبشی که در ماههای اخیر توجه رسانهها را به خود جلب کرده است.
دولت آمریکا به مادهای کمتر استفادهشده از قانون سال 1952 استناد میکند که به وزیر امور خارجه اختیارات گستردهای برای اخراج مهاجرانی میدهد که حضورشان به منافع سیاست خارجی آمریکا آسیب برساند. اما وکلای خلیل استدلال میکنند که این قانون هرگز برای سرکوب سخنانی که قانون اساسی آن را مجاز میکند طراحی نشده است.
همسر او، نور عبدالله، شهروند آمریکایی است. این در حالی است که گزارشها حاکی از آن است که دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تلاشهایی برای اخراج دانشجویان حامی فلسطین از ایالات متحده آغاز کرده است؛ اقدامی که با واکنشهای حقوق بشری و سیاسی همراه شده است.