شناسهٔ خبر: 72290702 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آشنایی با منتخبان سی‌اُمین همایش خادمان قرآن/ 2

از رنج دوران کودکی تا قله‌های تفسیر

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد فاکرمیبدی، استاد حوزه علمیه قم، سال‌هاست که در مسیر پژوهش‌های قرآنی گام برمی‌دارد. او که دوران کودکی‌اش را با رنج فقدان پدر سپری کرده، با سخت‌کوشی و عشق به قرآن، به یکی از چهره‌های علمی در حوزه تفسیر و علوم قرآنی تبدیل شده است. در سی‌امین دوره تجلیل از خادمان قرآن کریم، از تلاش‌های بی‌وقفه او در این عرصه قدردانی شد.

صاحب‌خبر -

از کودکی سخت تا قله‌های تفسیر

به گزارش ایکنا، سی‌امین دوره تجلیل از خادمان قرآن کریم ۲۶ اسفندماه و در نیمه ماه مبارک رمضان برگزار شد. در این مراسم که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان برگزار شد، از ۱۳ فعال قرآنی و یک گروه مدیحه‌سرایی و هم‌خوانی قرآن کریم تجلیل شد.

یکی از این چهره‌های شناخته شده، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد فاکرمیبدی است؛ پژوهشگری که عمر خویش را وقف فهم و نشر مفاهیم قرآنی کرده است. از محافل درسی حوزه علمیه قم تا پژوهش‌های عمیق در تفسیر و علوم قرآن، او گام‌به‌گام به دنبال کشف حقایقی بوده که در لابه‌لای آیات وحی نهفته‌اند. اکنون که در همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم مورد تجلیل قرار گرفته، فرصتی است تا نگاهی کوتاه به زندگی، آثار و تأثیرات علمی او بیندازیم.

محمد فاکرمیبدی از اساتید حوزه علمیه قم و پژوهشگر قرآنی، متولد بیستم بهمن ماه ۱۳۳۸ در شهر میبد استان یزد است. این چهره قرآنی دوران کودکى خود را به دلیل محرومیت از نعمت پدر، با سختى و مشکلات پشت سر گذاشت و دوران تحصیلات کلاسیک را با کار و فعالیت سپرى کرد.

او در سال ۱۳۵۵ جهت تحصیل علوم دینى وارد حوزه علمیه میبد شد و مقدمات، ادبیات، منطق و بخشى از دروس سطح را در آن حوزه فراگرفت. فاکرمبیدی در فقه و اصول بیشترین بهره را از محضر حضرت آیت‌الله مکارم شیرازى و در دروس تخصصى تفسیر و علوم قرآن بیشترین استفاده را از مباحث حضرت آیت‌الله معرفت برده است. از دیگر اساتید او مى‌توان به حضرات آیات جوادى آملى، تبریزى و وحید خراسانى اشاره کرد.

از کودکی سخت تا قله‌های تفسیر

از جمله آثار این چهره قرآنی می‌توان به «تحلیلی بر سوگند‌های قرآن»، «آیات‌الاحکام تطبیقی»، «تفسیر آیات حج»، «مبانی تفسیر روایی»، «مراحل انس با قرآن» و ... اشاره کرد.

این پژوهشگر قرآنی تا کنون بیش از ۱۲۵ مقاله علمی تخصصی در موضوعات تفسیر، علوم قرآن، حدیث، تاریخ، کلام، اخلاق و علوم سیاسی تهیه و تدوین کرده است و از جمله افتخارات این چهره قرآنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

دریافت جایزه از دهمین جشنواره شیخ طوسی به عنوان «استاد و پژوهشگر برگزیده» مرکز جهانی علوم اسلامی در سال ۱۳۸۶، رتبه ممتاز در نهمین همایش کتاب سال حوزه در سال ۱۳۸۶، عنوان «استاد نمونه» مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی جامعه المصطفی العالمیه در سال ۱۳۸۷، عنوان «استاد پژوهشگر نمونه» در یازدهمین جشنواره شیخ طوسی جامعه المصطفی العالمیه در سال ۱۳۸۷، عنوان نفر برتر در بخش اساتید شانزدهمین المپیاد بین‌المللی قرآن و حدیث، جامعه المصطفی‌العالمیه در سال ۱۳۸۹، نفر اول دومین همایش علمی پژوهشی میراث تفسیری امام رضا (ع) در قم و ...

انتهای پیام