بهگزارش قدس آنلاین، بهتازگی علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به آخرین خبرها از ساماندهی وضعیت کارکنان شرکتی، اظهار کرد: سازمان اداری و استخدامی پیش از سال اعلام کرد با اجازه رئیسجمهور، به بانک اطلاعاتی بیش از ۷۸۰ هزار نفر از کارکنان دولت دسترسی پیدا کرده که میتوانند با ظرفیت قانون فعلی نسبت به ساماندهی قرارداد این کارکنان و حذف شرکتهای تأمین نیروی انسانی اقدام کنند.
بهگفته وی بر همین اساس پیشنویس آییننامه ساماندهی کارکنان دولت از سوی سازمان اداری و استخدامی آماده شده که به گفته مسئولان این سازمان قرار است در جلسات آینده هیئت دولت مطرح شود. در صورت تصویب این پیشنویس در جلسه هیئت دولت، این مصوبه به سازمانها نظیر دولت ابلاغ خواهد شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است: البته با توجه به اینکه این مصوبه در قالب آییننامه اجرایی تصویب شده و همچنان تبدیل به قانون نشده، این نگرانی وجود دارد که با تغییر دولت، اجرای آن نیز با اخلال روبهرو شود. به همین خاطر مصوبه مجلس درباره ساماندهی نیروهای شرکتی نیز همچنان از سوی ما پیگیری خواهد شد تا تبدیل به قانون شود.
بابایی اضافه کرد: در صورتی که در هفتههای آینده، آییننامه ارسالی از سوی سازمان اداری و استخدامی در هیئت دولت به تصویب برسد، احتمالاً در همین خرداد سال جاری شاهد کوتاه شدن دست شرکتهای تأمین نیروی انسانی در بحث قراردادهای کارکنان دولت خواهیم بود. متأسفانه آنگونه که مشخص است آمار دقیقی از تعداد کارکنان شرکتی، قراردادی و موقت که در دولت خدمت میکنند در دسترس نیست و این درحالی است که صدها هزار کارگر و کارمند شاغل در وزارتخانههای مختلف، از معلمان و کارکنان شرکتهای غیرانتفاعی، نهضتی، شرکتی و پیشدبستانی گرفته تا کارمندان وزارتخانههایی نظیر جهاد، وزارت نفت و وزارت کشور؛ مشغول ارائه خدمت هستند.
بههمین منظور در ابتدای راه سازمان اداری و استخدامی مکلف شد وضعیت تعداد این نیروها را مشخص کند. البته در سال۱۴۰۱ که طرح ساماندهی کارکنان در مجلس مطرح شده بود، از یک عدد ۲میلیون نفری سخن بهمیان آمده بود، اما تاکنون سازمان اداری و استخدامی توانسته به اطلاعات ۷۸۰هزار نفر دسترسی پیدا کند.
اینکه چرا در دهههای گذشته دولت اقدام به استخدام نیرو بهصورت شرکتی کرده، پرسش مهمی است که متأسفانه دولتیها تحمیل بار مالی را علت آن دانستهاند؛ استدلالی که ضمن رد آن از طرف کارشناسان و مجلسیها، این ادعا را بیپایه خواندهاند، چراکه بهاعتقاد کارشناسان درحال حاضر هم دولت حقوق این نیروها را پرداخت میکند، منتها این حقوق به صورت کامل بهنیروها پرداخت نمیشود، بلکه بخشی از آن نصیب شرکتها میشود.
البته باید بهاین نکته توجه کرد در دیماه پارسال که طرح ساماندهی نیروهای شرکتی مطرح شد و در همان دوره بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرد طرح ساماندهی کارکنان دولت تا پایان سال تعیینتکلیف خواهد شد، همانطور که مشاهده کردید تعیینتکلیف طرح به انتهای سال نرسید و این گفته در حد یک وعده باقی ماند. حالا باید دید آیا نمایندگان خواهند توانست پس از دههها، تکلیف نیروهای شرکتی را مشخص کنند و اساساً دولت زیر بار تعیینتکلیف آنان میرود یا خیر؟
تضییع چند ساله حقوق نیروی کار
ابهام در قانون، عامل افزایش شرکتیها