شناسهٔ خبر: 72286232 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۱۲۶ طرح نیمه‌تمام ورزشی سیستان و بلوچستان در انتظار تامین اعتبار

زاهدان - ایرنا - سیستان و بلوچستان در حالی نیازمند توسعه و بهبود زیرساخت‎‌های ورزشی است که ورزشکاران و نام‌آوران قهرمان آن چشم انتظار تامین اعتبار برای تکمیل ۱۲۶ طرح نیمه‌تمام ورزشی هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ورزش در سیستان و بلوچستان نه تنها به‌عنوان یک فعالیت تفریحی و سلامت‌بخش مطرح است بلکه ابزاری مؤثر در توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این استان به‌شمار می آید.

به گفته کارشناسان، سرمایه‌گذاری در ورزش، توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت از ورزشکاران و قهرمانان می‌تواند به ارتقای سطح زندگی، ایجاد اشتغال و افزایش امید در میان جوانان این منطقه کمک کند.

از طرفی، ورزش به‌عنوان یک عامل مهم در تقویت همبستگی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای فرهنگ ورزشی در جامعه نقش دارد، با ایجاد فضاهای ورزشی مناسب و برگزاری برنامه‌های متنوع می‌توان جوانان را به سمت فعالیت‌های سالم و سازنده سوق داد.

علاوه بر آن توسعه ورزش می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در زمینه‌های مختلف از جمله مربیگری، مدیریت ورزشی، تولید و فروش لوازم ورزشی و گردشگری ورزشی منجر شود و میزبانی رویدادهای ورزشی بزرگ نیز در جذب گردشگر و افزایش درآمدزایی برای استان موثر است.

۱۲۶ طرح نیمه‌تمام ورزشی سیستان و بلوچستان در انتظار تامین اعتبار

لزوم توسعه ورزش در سیستان و بلوچستان

توسعه زیرساخت‌های ورزشی شامل ساخت و تجهیز سالن‌های ورزشی، ورزشگاه‌ها، زمین‌های بازی و پیست‌های دو و میدانی در دسترسی هرچه بهتر مردم به فضاهای ورزشی مناسب در مناطق مختلف استان موثر است و از طرفی حمایت مالی و معنوی از ورزشکاران و قهرمانان نقش مهمی در افزایش انگیزه و بهبود عملکرد آن‌ها و ارتقای سطح ورزشی استان در بُعد ملی و بین المللی دارد.

حضور ورزشکاران سیستان و بلوچستان در مسابقات ملی و بین‌المللی و کسب مدال‌های رنگارنگ، نشان از استعداد و توانایی بالای آنها دارد و تلاش برای حمایت از این ورزشکاران و فراهم کردن شرایط مناسب برای تمرین و مسابقه می‌تواند به افزایش افتخارات ورزشی استان منجر شود.

با این وجود، بخش ورزش در سیستان و بلوچستان با چالش‌هایی از جمله کمبود بودجه و امکانات ورزشی، نبود مربیان متخصص و حمایت ناکافی از ورزشکاران مواجه است که به گفته کارشناسان، برای رفع آنها باید دولت، بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌ نهاد با همکاری یکدیگر، برنامه‌های مدون و جامعی را به‌منظور توسعه ورزش استان تدوین و اجرا کنند.

وجود ۱۲۶ طرح نیمه‌تمام ورزشی در سیستان و بلوچستان

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان با اشاره به وجود بیش از ۱۲۶ طرح نیمه‌تمام ورزشی در این استان گفت: تکمیل این پروژه‌ها در گرو تامین یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

ادهم کرد زابلی در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس میزان پیشرفت فیزیکی طرح های مذکور، پروژه‌هایی که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارند را در اولویت تکمیل قرار داده‌ایم.

وی به مشکلات تأمین اعتبار برای تکمیل طرح‌های ورزشی اشاره و بیان کرد: اگر دستگاه‌های اجرایی، صنایع بزرگ و بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کنند، می‌توان هرچه زودتر این پروژه‌ها را تکمیل و شرایط بهتری را برای ورزشکاران فراهم کرد.

وی، سرانه فضای ورزشی سیستان و بلوچستان را ۵۳ سانتی‌متر مربع اعلام کرد و ادامه داد: میانگین سرانه کشوری ۷۵ سانتی‌متر مربع است و اگر اعتبارات لازم تأمین شود سرانه ورزشی استان به ۶۰ سانتی‌متر مربع خواهد رسید به‌طوریکه در دهک‌های بالاتر کشور در این شاخص قرار خواهیم گرفت.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان بر ضرورت توسعه ورزش همگانی و افزایش مشارکت‌ بخش خصوصی در این بخش تاکید کرد و گفت: برای رشد و توسعه ورزش استان، حمایت مالی از باشگاه‌ها، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، جذب پشتیبان، توجه ویژه به ورزش بانوان و ایجاد فرصت‌های شغلی برای ورزشکاران باید در دستور کار قرار گیرد چرا که نقش مهمی در پایداری موفقیت‌های ورزشی دارد.

کرد زابلی اضافه کرد: اگر این برنامه ها به‌درستی اجرا شود، سیستان و بلوچستان می‌تواند به یکی از قطب‌های ورزشی کشور تبدیل شده و ورزشکاران آن در سطح ملی و بین‌المللی بیش از پیش بدرخشند ، علاوه بر آن تلاش می‌شود ورزشکاران بتوانند در رقابت های المپیک نیز حضور یابند هرچند این مسیر به‌دلیل کمبود حمایت‌های مالی، دشوار است.

۱۲۶ طرح نیمه‌تمام ورزشی سیستان و بلوچستان در انتظار تامین اعتبار

لزوم حمایت از باشگاه ها و هیات های ورزشی سیستان و بلوچستان

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات مالی باشگاه‌های ورزشی استان گفت: این باشگاه ها نقش مهمی در توسعه ورزش استان دارند و باید حمایت بیشتری از آنها شود.

کرد زابلی با بیان اینکه حمایت از ورزش باید توسط بخش دولتی و خصوصی انجام شود، افزود: هیات‌های ورزشی شهرستان‌ها باید برای جذب حمایت‌های مالی اقدامات جدی تر و مشارکت بیشتری در توسعه ورزش داشته باشند.

به گفته وی، در گذشته ۱۸ تیم لیگ برتری در رشته های ورزشی مختلف در استان داشتیم اما به‌دلیل نبود پشتیبان، تعداد آن‌ها به یک‌سوم کاهش یافته است.

وی با اشاره به مشکلات هیات‌های ورزشی، خاطرنشان کرد: ۵۱ هیات ورزشی در بخش مردان و زنان در استان داریم که بسیاری از آن‌ها به‌دلیل کمبود منابع مالی در وضعیت نامناسبی قرار دارند.

کرد زابلی با اشاره به کمک ۴۳ میلیارد تومانی به باشگاه‌های ورزشی، اضافه کرد: بیش از ۳۰۰ باشگاه ورزشی با حدود سه هزار نیروی کار در استان فعال است و بیشتر آن‌ها توسط جوانان اداره می‌شود.

وی تاکید کرد: اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان سه هدف اصلی افزایش تعداد ورزشکاران و استفاده بیشتر از ظرفیت سرانه ورزشی، حضور سه تا چهار ورزشکار از استان در مسابقات المپیک و بازی‌های آسیایی و توسعه ورزش همگانی و فرهنگ‌سازی را به طور جدی برای توسعه ورزش استان دنبال می‌کند.