شناسهٔ خبر: 72276430 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شی جین‌پینگ خواستار اتحاد پکن و اروپا علیه تعرفه‌ها شد

رئیس‌جمهور چین در نخستین واکنش رسمی به افزایش تعرفه‌های آمریکا، در دیدار با نخست‌وزیر اسپانیا تاکید کرد چین و اتحادیه اروپا باید با یکدیگر از روند جهانی شدن اقتصادی محافظت کرده و علیه اقدامات زورگویانه یکجانبه متحد شوند.

صاحب‌خبر -

پکن: چین و اتحادیه اروپا باید با تعرفه‌های زورگویانه آمریکا مخالفت کنند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، «شی جین‌پینگ» در اولین اظهارنظر علنی خود از زمان آغاز تعرفه‌های ترامپ طی روز‌های اخیر، گفت که هیچ برنده‌ای در هیچ جنگ تجاری وجود نداشته و افزود اتحادیه اروپا نقش کلیدی در تضمین ثبات اقتصادی جهانی دارد.

شی جین پینگ روز جمعه به «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا گفت که چین و اتحادیه اروپا باید با یکدیگر به دفاع از جهانی شدن و به مخالفت با "اقدامات زورگویانه یکجانبه" بپردازند.

رئیس جمهوری چین در ادامه افزود: چین و اتحادیه اروپا باید مسئولیت‌های بین المللی خود را انجام داده و به طور مشترک از روند جهانی شدن اقتصادی و وضعیت تجارت بین المللی محافظت کنند و مشترکا با اقدامات «زورگویانه یکجانبه» به مخالفت بپردازند.

وی گفت: پکن همواره اتحادیه اروپا را به عنوان یک قطب مهم در دنیای چند قطبی دانسته و (چین) یکی از کشور‌های اصلی است که از وحدت و رشد اتحادیه اروپا حمایت می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: شی در این دیدار گفت که اسپانیا و چین باید از پتانسیل همکاری در زمینه انرژی‌های نوین، تولید با فناوری پیشرفته و شهر‌های هوشمند بهره برند.

پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا نیز در این ملاقات گفت که لازم است تا چین و ایالات متحده آمریکا مذاکراتی برای رفع این وضعیت انجام دهند، سانچز همچنین خواستار برقراری روابط متعادل‌تر بین پکن و ۲۷ کشور اتحادیه اروپا شد که مشکلات تجاری خاص خود با چین را دارند.

سفر سانچز به پکن که سومین سفر او طی چند سال اخیر به شمار می‌رود، با هدف ایجاد روابط سیاسی و اقتصادی نزدیکتر با پکن در بحبوحه پیامد‌های جهانی سیاست تعرفه‌های ترامپ صورت می‌گیرد.

گفتنی است ترامپ که چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ به یکباره اعلام کرد تعرفه‌های سنگینی که بر بسیاری از کشور‌های جهان از جمله اتحادیه اروپا وضع کرده به مدت ۹۰ روز تعلیق می‌کند، با این حال وی تعرفه‌های وارداتی از چین را به بیش از ۱۴۵ درصد افزایش داد و تنش تجاری بین واشنگتن و پکن را شدت بخشید. این اقدام ترامپ با واکنش تلافی جویانه پکن با اعمال تعرفه‌های ۱۲۵ درصدی بر واردات آمریکا رو‌به‌رو شد.