به گزارش ایرنا؛ طهماسب نجفی عصر پنجشنبه در سرکشی گروه کارشناسی معاونت هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری از راه آهن کرمانشاه _ خسروی افزود: این طرح ریلی برای اتصال به نقطه صفر مرزی خسروی در همسایگی عراق یکی از پروژه های مهم و دارای اولویت استان است که تکمیل آن توسط مدیریت ارشد استان با نگاه ویژه در سفر رییس جمهوری به کرمانشاه دنبال میشود.
وی تصریح کرد: پروژه راه آهن کرمانشاه _ خسروی از طرح های مصوب سفر رهبر معظم انقلاب به استان و دارای اولویت پروژه های عمرانی در سطح ملی محسوب میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه افزود: این پروژه به تکمیل کریدور راه آهن شرق - غرب ایران و اتصال ریلی کشور به دریای مدیترانه از طریق عراق و افزایش توان ترانزیتی در منطقه کمک میکند؛ همچنین یک زیرساخت بسیار مناسب مسافری برای تردد آسان و ارزان زوار حسینی و سفر به عتبات عالیات محسوب میشود.
نجفی در ادامه به مزیت حمل و نقل ریلی در مقایسه با حمل و نقل کامیونی و جادهای اشاره کرد و گفت: حمل و نقل ریلی به دلیل برخورداری از مزیت های ویژهای مانند کاهش هزینه و استهلاک زیرساخت جاده ای، صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش انتشار گاز گلخانه ای، کنترل ترافیک و پایین آوردن تلفات انسانی و ارتقای ایمنی یک گزینه برتر و موثر برای تحقق اهداف توسعه کلان کشور در حوزه ترانزیت کالا و مسافر محسوب میشود.
به گزارش ایرنا در جریان بازدید گروه کارشناسی معاونت هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری آخرین وضعیت قطعه کرمانشاه _ اسلام آباد به عنوان بخشی از پروژه راه آهن کرمانشاه - خسروی بررسی شد و وضعیت سه تونل واقع در مسیر، پل ها و وضعیت زیرسازی و حجم اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل این طرح مورد ارزیابی قرار گرفت.
راه آهن قطعه کرمانشاه - اسلام آباد غرب اکنون بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
خط ریلی در استان کرمانشاه اکنون تا شهر کرمانشاه به عنوان مرکز استان وصل است و هر هفته ۲ رام قطار از مسیر کرمانشاه به مشهد و برعکس اقدام به جابجایی مسافر و کالا می کند هرچند به دلیل نواقص مختلف و ضعف زیرساختی بویژه از تهران تا کرمانشاه سرعت و ظرفیت جابجایی کمتر از حد انتظار دارد.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا و بیش از هشت هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی؛ پنج گذرگاه رسمی مرزی با کشور عراق دارد.