به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری پس از بازدید از پارک علم و فناوری فارس در نشست بررسی مسائل این مجموعه، اظهار کرد: استقلال سیاسی کشور با رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، به نقطه مطلوب رسیده و سرنوشت و اداره کشوردر سطوح مختلف با رای مردم تعیین میشود.
او افزود: برای دست یافتن به استقلال سیاسی کشور هزینههای بسیاری شده و با تکمیل استقلال اقتصادی تضمین خواهد شد.
استاندار فارس با اشاره به تاکید مکرر رهبرمعظم انقلاب بر تقویت پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب، حکیمانه و هوشمندانه سالهای متوالی را با مفاهیم اقتصادی نام گذاری کردهاند و و در این مسیر پارکهای علم و فناوری نقش مهمی دارد.
امیری ادامه داد: توسعه و ارتقای پارک علم و فناوری از نظر رشد و استقلال اقتصادی کشور و اشتغال قشر تحصیلکرده اهمیت بالایی دارد تا از مهاجرت آنها به خارج از کشور پیشگیری شود چرا که اگر افرادی که با بودجه کشور تحصیل کردهاند از کشور خارج شوند، نوعی خسارت است.
او یادآور شد: خداوند انسانها را با توانایی ذهنی و جسمی متفاوت خلق کرده و قشر تحصیل کرده، افرادی هستند که خداوند به آنها توان ذهنی و نبوغ بالایی داده است؛ بنابراین باید شرایط فعالیت و ادامه حضور را برای آنها فراهم کنیم تا امیدوارانه در کشور فعالیت کنند.
استاندار فارس با اشاره به اثرگذاری اردوهای پیشرفت، پیشنهاد کرد: اینگونه اردوها برای بازدید دانشجویان از پارک علم و فناوری برنامه ریزی شود تا منجر به افزایش امید و هدفگذاری آنها شود.
توسعه فیزیکی پارک علم و فناوری فارس نیازمند بررسی کارشناسانه است
امیری گفت: بخشی از توسعه و ارتقای پارک علم و فناوری فارس مربوط به توسعه فیزیکی مربوط است؛ هرچند اراضی موجود در پیرامون پارک نادیده گرفته نمیشود، اما نیازمند بررسی کارشناسی برای توسعه بیش از این مقدار هستیم.
او اظهار کرد: اراده برای رفع مشکل توسعه فیزیکی پارک علم و فناوری فارس وجود دارد و در این زمینه تلاش خواهیم کرد.
امیری افزود: موضوع دیگر، مسائل زیر ساختی از جمله برق و ناترازی انرژی است، احداث نیروگاههای خورشیدی راهکار خوبی است اما نیازمند زمان است؛ بنابراین پیشنهاد میشود از پنلهای خورشیدی استفاده شود.
استاندار فارس اضافه کرد: تامین مالی شرکتها از دیگر مسائل مطرح شده بود که لازم است بانکها باید پای کار آیند و برای شرکتها، تسهیلاتی تعریف شود.
او عنوان کرد: مهمترین موضوع، مساله اختراعات واحدهای فناور و دانش بنیان و تجاری کردن آنها است که هم نیازمند کار فرهنگی و آموزشی و هم ایجاد ارتباط سازمان یافته و هدفمند میان صنعت و دانش بنیان ها و استفاده از مشاوره حقوقی است.
امیری بر استفاده از ظرفیتهای قانونی از جمله قانون جهش دانش بنیان و معافیت مالیاتی شرکتها نیز تاکید کرد.
او گفت: افزایش سهم سرمایه صندوق پژوهش و فناوری در تامین مالی باید افزایش یابد و برنامه و بودجه فارس در ۱۴۰۴ این اعتبارات را به صورت پلکانی افزایش دهد تا به میزان مطلوب برسد.
استانندار فارس با بیان اینکه حدود ۳۰۰ شرکت در مراکز پارک علم و فناوری فارس مستقر هستند، از مدیران پارک علم و فناوری فارس درخواست کرد که مسائل شرکتهای مستقر را احصا و دسته بندی کنند تا تا دستگاههای متولی مختلف آن را اجرایی کنند.