شناسهٔ خبر: 72262028 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

صیاد شیرازی؛ فرمانده ارتشی که در راه عشق به وطن صیادی می‌کرد

کرمانشاه - ایرنا - شهید صیاد شیرازی از جمله فرماندهان ارتش است که نام خود را در تاریخ پر فراز و نشیب ایران جاودانه ساخت؛ ۲۱ فروردین سالروز شهادت این سرباز وطن فرصت و بهانه ای برای پرداختن به ابعاد شخصیتی و ویژگی‌های فرماندهی رزم او هرچند کوتاه بویژه در مرزهای استان کرمانشاه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، صیاد شیرازی از مهمترین فرماندهان ارتش رد نام و تاثیرش در مواجهه با تمام بحران ها از قائله کردستان تا هشت سال دفاع مقدس و در نهایت عملیات مرصاد در خاک استان کرمانشاه وجود دارد، این خستگی ناپذیری از او فرمانده قدرتمند ارتشی ساخت که در راه عشق به وطن صیادی می‌کرد.

در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی و به دنبال حمایت‌ گسترده تسلیحاتی، تجهیزاتی و سیاسی بلوک‌های شرق و غرب از رژیم بعثی عراق، دشمنان ملت ایران تصور کردند که می‌توانند با یک عملیات گسترده و همکاری گروهک منافقین به تهران نزدیک شوند. در این راستا سال ۱۳۶۷ گروهک منافقین با حمایت رژیم بعثی عراق عملیات «فروغ جاویدان» را آغاز کرد.

این عملیات از محور کرمانشاه و مرز خسروی آغاز شد و منافقین توانستند در مراحل اولیه پیشروی‌هایی را به دست آورند اما این پیشروی‌ تنها به دلیل پشتیبانی و حمایت‌های بی‌چون و چرای رژیم بعثی بود.
در پی اشغال برخی مناطق غرب کشور از جمله کرند و اسلام‌آباد غرب توسط گروهک منافقین، شهید صیاد شیرازی در ستاد کل نیروهای مسلح با خبر شد که دشمنان به مرزهای کشور نزدیک شده‌اند؛ گفته می‌شود وقتی این خبر به او رسید وی با خلوص نیت و ایمان عمیق خود نماز شکر خواند.

وقتی از او پرسیدند چرا چنین کرده است، پاسخ داد: «یک منافق وقتی در کشور ما یک ترور انجام می‌دهد باید همه دستگاه‌های اطلاعاتی، نظامی و قضایی دنبال این باشند که این قاتل را دستگیر و محاکمه کنند اما امروز خداوند متعال این منافقین را دسته‌ دسته در تیررس ما گرفتار کرده است که ما بتوانیم آنها را به درک واصل کنیم.»
در پی تحرکات منافقین، این گروهک با هدف پیشروی به داخل خاک ایران و اشغال شهر اسلام‌ آباد اقدام به گسیل نیروهای خود کرد؛ دشمن با استفاده از تاکتیک‌های فریبنده نیروهای آماده منافقین را به سمت مرز ایران اعزام و از طریق پرواز بالگردها و هواپیماهای نظامی، پشتیبانی مستقیمی را از ستون نظامی این گروه انجام داد.

ستون نظامی منافقین پس از عبور از مرز به سمت شهر اسلام‌ آباد غرب حرکت کرد. در این مسیر نیروهای پراکنده و مقاوم ایرانی در نقاط مختلف از جمله پادگان ابوذر با شجاعت و فداکاری مقاومت کردند و حماسه‌هایی را رقم زدند.

منافقین با درک ناصحیح از شرایط سیاسی و اجتماعی داخلی ایران و با اعتماد به نفس کاذب ناشی از پیشروی‌ اولیه پس از عبور از اسلام‌آباد به سمت کرمانشاه حرکت کردند. هدف آنها ایجاد راهی برای پیشروی به سوی تهران بود اما در این شرایط، مسوولان نظامی و سیاسی کشور عملیات «مرصاد» را طراحی کردند.

فرماندهی این عملیات بر عهده سپهبد شهید علی صیاد شیرازی بود که با همکاری یگان‌های ارتش و سپاه توانستند به سرعت نیروهای خود را سازماندهی کنند. تمرکز نیروهای ایرانی در جبهه جنوب باعث شد که حرکت منافقین در داخل خاک ایران در ابتدا به سرعت انجام گیرد اما بلافاصله بعد از دریافت خبر هجوم دشمن شهید صیاد شیرازی به کرمانشاه سفر کرد تا اوضاع را مورد بررسی قرار دهد و اقدامات لازم را برای مقابله با تهدیدات انجام دهد.
شهید صیاد شیرازی با طرح‌ریزی هوشمندانه و همکاری خلبانان هوانیروز وارد منطقه کرمانشاه شد. با وجود اینکه منافقین بیش از ۱۰۰ کیلومتر در منطقه پیشروی کرده بودند اما با تدبیر شهید شیرازی و دیگر فرماندهان، نیروهای ایرانی توانستند با یک ضد حمله قاطع عملیات فروغ جاویدان را به یک شکست بزرگ برای دشمن تبدیل کنند.

روایت شهید صیاد شیرازی از عملیات مرصاد

صیاد شیرازی در زمان حیاتش در جایی ماجرای ورود منافقین و مطلع شدن از حمله آنها را این‌گونه تعریف می‌کند: «یک دفعه ساعت ۸:۳۰ شب از ستاد کل به من زنگ زدند و گفتند دشمن از سرپل ذهاب، گردنه پاتاق با سرعت ‌به جلو می‌آید. همین جوری سرش را انداخته پایین می‌آید. من گفتم: کدام دشمن!؟ اگر تنها از یک محور می‌آید، پس چه جور دشمنی است!؟ گفتند: نمی‌دانیم. گفتند: همین طور آمده الان هم به کرند رسید و کرند را هم گرفتند. چون بعد از پاتاق، می‌شود کِرند، بعد از کرند، می‌شود اسلام‌آباد غرب و سپس می‌آیند به کرمانشاه. گفتم: این چه جور دشمنی است؟ گفتند: ما هیچی نمی‌دانیم.»
شهید صیاد شیرازی ادامه می‌دهد: «آخر گفتم: فقط به هواپیما بگویید که ساعت ۱۰:۳۰ شب آماده بشود ما با هواپیما برویم به کرمانشاه. تاق بستان محل قرارگاه بود. مجبور شدیم پیاده شویم، ماشین گرفتیم، رفتیم تا رسیدیم و تا ساعت ۱:۳۰ بامداد ما دنبال این بودیم، این دشمنی که دارد می‌آید، کیه؟ ساعت ۱:۳۰ بامداد یک پاسداری آمد، گفت: من اسلام ‌آباد بودم، دیدم منافقین آمدند، ریختند توی شهر! تازه فهمیدم منافقین هستند ریختند توی شهر.»

در بدو ورود منافقین تعدادی از نیروهای سپاه و مردم با آنان درگیر شدند سپس با استفاده از تعداد زیادی تانک دجله و خودرو، نیروهای منافقین به طرف کرمانشاه عزیمت کردند که در منطقه حسن آباد ۲۰ کیلومتری اسلام آباد به دلیل سازماندهی جدید رزمندگان ایرانی و جمع آوری نیرو، منافقین زمین گیر شدند.

نیروهای خودی در فاصله ۲۰۰ متری آنان در ارتفاعات چهارزبر ضمن تشکیل خط پدافندی با آنان درگیر شده، و بعدازظهر ۴ مرداد با محاصره شهر اسلام آباد، به منظور انسداد عقبه و راه فرار، سه راه اسلام آباد – کرند را قطع و آنها را محاصره کردند. رزمندگان خودی در روز ۵ مرداد عملیات مرصاد را با رمز یا علی‌بن‌ابی‌طالب آغاز کردند و طی چندین ساعت صدها تن از منافقین را به هلاکت رسانده و مابقی را به فرار وا داشتند.

عملیات مرصاد دستاورد داخلی و خارجی بسیاری برای کشور داشت که از آن جمله می‌توان به اتحاد هر چه بیشتر نیروهای نظامی، انتظامی و بسیج داخلی، خواری و ذلت برای منافقین در سطح دنیا و قرار گرفتن آنان لیست گروهک‌های تروریستی حتی در آمریکا، هوشیاری ملت ایران و نیروهای مردمی، خنثی شدن تلاش مذبوحانه صدام و ایادی بعثی وی برای سهم‌خواهی از ایران در پای میز مذاکرات صلح و پذیرش قطعنامه ۵۹۸، تثبیت قدرت و توان بالای نظامی و امنیتی نظام جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهان و ارزیابی عکس‌العمل سریع رزمندگان اسلام در برابر هرگونه تجاوز احتمالی و ده‌ها دستاورد دیگر که به مرور عیان می‌شود، تنها بخشی از این توفیقات بود.
به گزارش ایرنا، امیر شهید علی صیاد شیرازی حدیث دلدادگی را با شکوه و جاودانگی تمام پس از سال ها جست وجوی شیرین شهادت سرانجام در صبح روز ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ شمسی، مصادف با ۲۳ ذیحجه ۱۴۱۹ قمری، به نمایش گذاشت.

وی که بیست سال در پی صید گران بهای شهادت، دشت و دمن و شرق و غرب کشور از پاوه تا چزابه و فاو را طی کرده بود، سرانجام در کمند زلف یار گرفتار آمد و جام عشق لایزال الهی را مستانه سرکشید و با تن پوشی از یاس و ارغوان راهی بهشت شد و امروز همه شکوفه های بهاری، از داغ سترگ شقایق در سوز و گدازند.

تلاش و ایثار شهید علی صیاد شیرازی به عنوان فرمانده ارتش کرمانشاه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و دفع خطر مخالفان و دشمنان مرزهای غرب کشور نیز برگ دیگری از زندگی نه چندان طولانی اوست که برای همیشه تاریخ جاویدان است و البته حکایتی جداگانه می‌طلبد.

به گزارش ایرنا مراسم بزرگداشت شهید صیاد شیرازی با حضور جمعی از فرماندهان ارتش و سخنرانی امیر سرتیپ محمد اکرمی نیا امروز در کرمانشاه برگزار شد.

اکرمی نیا در این مراسم گفت: شهید صیاد شیرازی با ایمان عمیق، دانش نظامی بالا، اخلاق اسلامی و مدیریت جهادی الگویی بی بدیل برای فرماندهان تراز انقلاب اسلامی است.

وی بیان کرد: شهید صیاد شیرازی در شرایطی که توطئه داخلی و خارجی برای انحلال ارتش طراحی می شد، با جلب اعتماد امام خمینی یکپارچگی این نیرو را حفظ کرد و تا جایی پیش رفت که خبرگزاری فرانسه او را «مرد آهنین جبهه های جنگ ایران و عراق» معرفی کرد.